Як і обіцяв, створюю окремий розділ для обговорення УНІВЕРСАЛУ по платному ТВ для пересічного українця, який за власний кошт придбав систему і хоче дивитись рідне без проблем.
Ось цього листа я написав каналу 1+1, відповіді звісно не було, але кодування сигналу 1 квітня не відбулось

, тільки тестово кодували 11 квітня.
Кому: e.anisimova@1plus1.net
Дата: 27/02/2007Доброго дня!
Я є палким прихильником телеканалу 1+1, звістка про кодування сигналу мене не здивувала, але є запитання щодо придбання карти умовного доступу для фізичних осіб, що мають власну супутникову систему.
Справа в тому, що вже давно точаться розмови про створення таких карт умовного доступу, де будуть згруповані всі канали загальнодержавного значення, першими про це заявили на сайті телекомпанії СТБ в червні 2006 року. З того часу нічого не повідомлялося.
Хочу зауважити, що в Закарпатській області кабельне телебачення якщо і є, то тільки в окремо взятих житлових масивах.
Про гірську, сільську місцевість годі й говорити...
Аналогове телебачення в гірських районах майже недоступне, навіть в Ужгороді в центральній частині міста сигнал йде з шумом від радіостанцій, а також станцій мобільного зв’язку.
Єдиний оператор наземного цифрового телебачення в Закарпатській області - «Преміум-ТВ» теж не може забезпечити належне покриття.
В Закарпатській області доля прийому сигналу через супутникові системи досягла майже оптимальної позначки.
З ефіру в метровому діапазоні в Ужгороді ми можемо приймати такі загальнонаціональні телеканали: 1+1, Перший національний, якість сигналу по 5-ти бальній системі – 2,5;
В дециметровому діапазоні: Інтер, СТБ, ICTV, ТЕТ в центральній частині міста з шумом, якість сигналу по 5-ти бальній системі – 4 (ICTV-3).
Як взагалі буде вирішуватись питання щодо створення пакету "Національний" для українського приватного споживача?
Читав в пресі, що загальнонаціональні канали для українського споживача будуть безкоштовними.
Також точилися розмови про таку карту доступу, що складає 250 грн. і багаторічне використання без абонплати.
В Словаччині у вільному продажу існують пакети з національними каналами для фізичних осіб.
Чи буде обговорюватись це питання на засіданнях Ради НТКУ?
Чи буде висвітлено інформацію про розвиток національного телебачення України в передачах «ТСН» і «Епіцентр»?
З повагою,
Олександр Березнюк
м. Ужгород, Закарпатська обл.
Далі буде...
Пропонуйте текст документу.
Після обговорення треба його розкидати по ЗМІ.
Сподіваюсь, цей форум виконає місію яка так потрібна українцям.