Автор Тема: Роздуми на тему..етика,естетика....  (Прочитано 11362 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній Zerg

• Постійний користувач
  • Рейтинг: +10/-0
Роздуми на тему..етика,естетика....
« Відповідь #60 : 08:55:32, 18 Березня 2007 »
Дуже прошу вибачення що встрягаю в діалог Професіоналів,та хочу розповісти про себе.Встановлення САТ-ТВ не є мій заробіток,весь мій досвід встановлення складається з 4-ри разової установки власних (для себе) антен, та багаторазовими коректуваннями їх же.Свою першу сателітку встановив в ті часи ,коли цифровими тюнерами ще не пахло.Тут і почалась моя "хвороба"- ще щось впіймати,ще,ще,і ще.В моїй роботі (якою заробляю на життя)є досить багато вільного часу,отже щось покрутити, щось настроїти,підстроїти час є.Професійних встановлювальників не запрошую(хоча грошей вистарчає,та ніхто з моїх друзів та знайомих ніколи не скаже що я скнара) тільки тому , що люблю щось цікаве зробити сам.Читаючи цей ФОРУМ вирішив і собі поставити поворотний пристрій,і зновуж таки сам - тому що цікаво.Дуже перепрошую(можливо хтось так думає)якщо забрав в когось кусок хліба.
SS2; GI s8120

Відсутній sashko

• Постійний користувач
  • Рейтинг: +166/-1
« Відповідь #61 : 10:24:53, 18 Березня 2007 »
не зі всім можу погодитись - особливо в понятті "базарник". якщо людина добросовісно робить свою справу і не кидиє клієнтів але працює на базарі -  то це не означає що ця людина негідник. я б краще ділив би людей на професіоналів і просто дилетантів-хапуг. в цьому сенсі можна назвати базарниками всіх хто продає супутникове телебачення і не має значення на фірмі, в магазині чи на базарі - головне робити це професійно і добросовісно. в свій час я теж хотів працювати на фірмі - але не запрошували. працював на базарі майже два роки і тепер вже два роки маю свою фірму. і роботу старався робити добросовісно як тоді так і тепер. тут багато хто знає мене особисто і нарікань і претензій до мене немає. просто я б не ділив людей на "базарників" і "фірмачів" - а все-таки на професіоналів і непрофесіоналів.
телефон - 067-756-28-45
Супутникове Телебачення у Тернополі

driver3

• Гість
« Відповідь #62 : 10:29:36, 18 Березня 2007 »
Цитата: vic;2023
Dirty .в принципі ціну ви встановлюєте напевно ж якихось міркувань собівартості плюс прибуток..який би не був у нас ринок,але платити за все приходиться нині і причому ціни на прожиття ростуть і гроші фактично не мають вже тієї вартості що рік два назад..обезцінюється в принципі той же доллар..тому в собівартість потрібно все закладувати в тому числі і деякі ризики і планування перспективи розвитку..
Чим базарнику легче і простіше-він просто бачучи,що саттб не дає доходу починає відразу продавати сезонний товар..вам же складніше в цьому плані і тому в нас інтелектуальний труд поки що не в повазі..тут і поважні супутникові фірми просто банкрутують чи стараються якось розширювати поле діяльності оволодівати новими технологіями чи опускатись до рівня базарного..ускладнюється ситуація такого ринку дійсно недобросовісною конкуренцією,відсутністю правил гри на ринку і власне законів регулюючих дикий ринок...але тут нічого не поробиш-ми поки що лише в самому початку становлення ринку і тому приходиться сприймати цей світ таким як він є і шукати форми і методи виживання,і звичайно розвивати цей ринок ....такий от парадокс..

Vic, не кидай камінь в свій город, город Сашка і т.д. Невже не ми всі створюєм цих базарників???? Невже не ми продаєм їм оптом обладнання прошите на останній день аби базарнику не приходилося шось шукати самому і думати головою? От якби ми цього не робили, то їм прийшлося би лізти в інтернет і шукати прошивки. ключі і т.д. І вони тоді б цінували свою працю (і нашу) не в 20 гривень......а думали головою!!!!!!!!!!! Оптовики самі в якійсь мірі сприяють пошеренню дешевого товару. Тоді постає питання для кого ми це все робим?  Прошитий тюнер не повинен продаватися в одну ціну з пустим....адже заради цього люди мотають інтернет, телефон, інші витрати.....цим ми породжуєм крах саттв.:(

Відсутній vic

• Ветеран
  • Рейтинг: +38/-5
« Відповідь #63 : 11:37:08, 18 Березня 2007 »
Так ти сам прекрасно знаєш який тюнер в пошані в базарників-власне той котрий прошивається через шнурок і без всякого компа...очевидно що це і буде найкращим тюнером в світі..і вони звичайно будуть хвалити власне його і хаїти всі інші--адже до них потім прийде чоловік перешити тюнер!!
Найгірші ж тюнери для них,це ті котрі вимагають для перешивки використовувати власне комп..і тут як напочатку не вшивай найсвіжіше,але через день два воно стає застаріле і все зупиняється в такому разі у них продажа таких тюнерів..от власне і тому у нас такий розрісся ринок з пріорітетом лише одних тюнерів,котрі перешиваються через шнурок з тюнера на тюнер..
Виправити це збочення не так просто і можливо навіть нереально..поскільки тут йде опт перешивок з тюнера на тюнер..це ми з тобою шукаєм щось нове і свіже в інеті для різних моделей тюнерів і це дійсно займає і час і вимагає певних знань і затрат-там же штампується і кваситься...
І я б напевно,коли б сидів на базарі і торгував цим крамом то теж би так і поступав,щоб не морочити голову ні собі ні людям..тому і немаю за що їх винити..так склався у нас ринок і потрясаючи кулаком ситуацію не виправити..вони зайняли нішу,котру ніхто ніколи би не обслуговував за такі смішні гроші ..ви зайняли нішу більш багатшого прошарку і їх обслуговуєте якісніше і дорожче..є теж прошарок населення котрим таке обслуговування не довподоби-ті плотять офіційну карточку і не заморочують собі голову..є також прошарок ,котрий має і інет і тямку в голові і здатен сам себе обслужити лише потрібно трохи допомогти чи підсказати..от власне я з такими людьми дружу-мені простіше людині дати мінімум знань і порад...

driver3

• Гість
« Відповідь #64 : 11:53:51, 18 Березня 2007 »
Вік, ти так говориш ніби в нас в Тернополі 100 установщиків.....їх відсили 15-20 і всіх ми знаєм в лице! Якщо захотіти то все можна зробити, але потрібна перш за все людська свідомість і повага праці інших....Я повторюю....ми не ковбасу продаєм людям!!!!! А людині, якій поставили цю лажу, навіть звернутися потім нікуди, бо сам факт емуляції ключів є прозаконним. І з цим треба шось робити....бо один дурень поставить якусь дешевку за смішні гроші, і ніби хай собі ставить...бо ж ринок....., але це негативна репутація для інших, бо в людини виробляється супротивна реакція до галузі в цілому!!!!!!!!!!!! І друзі і сусіди тієї людини матимуть таку саму думку!!!!!! Нагадити легко, а хай попробують зробити це найвищому рівні! в комплексі! так шоб людина з враженням розказувала про це всім своїм друзям! Вам самим неприємно коли купуєте якусь річ, приходите до дому і бачите шо якась халтура якої ви відразу не помітили.....Ви хоч колись бачили в базарній дешевій установці нормальний кабель? чи головку? Я особисто не бачив....а бачив навіть тарілки з порушеною геометрією... Ну і шо? будемо сидіти і жувати соплі коли таким паплюжать всіх?

Відсутній vic

• Ветеран
« Відповідь #65 : 12:02:12, 18 Березня 2007 »
Так в тому ж діло,щоб зрозуміти що таке світло людина повинна побачити і що таке темрява..так вже люди влаштовані..так часи минаються я так дивлюсь,коли люди захоплювались низькою ціною і низькою якість..зараз вже багато людей мені говорять,що не хочуть дешевого-прийшло накінець розуміння,що воно ні до чого..
Напевно цей етап просто потрібно пережити спокійно..як належне..не робити трагедії з цього-люди не дурні..сусід чи знайомий побачивши таке г..ніколи в подальшому не купить вже на базарі щось подібне..напевно відштовхнеться від гіркого досвіду..от власне і задача стоїть в такому разі людям запропонувати і новий сервіс і нову якість..але це треба всім нам усвідомити і зробити власне таке не на словах,а на ділі..

Відсутній vic

• Ветеран
« Відповідь #66 : 12:35:14, 18 Березня 2007 »
Ще один суттєвий фактор впливає нажаль на ринок..
Не забуваймо просто свою еволюцію розвитку власне нашої держави..адже як іде розвиток економічний,так і реагують люди..на початках же всі пам"ятають,що 10 баксів це була місячна зарплата ведучого інженера..і за ці гроші ми жили і оплачували квартиру...звичайно в цей період сиділи і паяли власноруч тюнера..робили самі конвертори..
Пережили також етап,коли масово люди купували бк телевізори і різну електроніку..напевно зараз таке купують лише гурмани..
Мусили звичайно пережити і етап експансії дешевих китайських товарів..
Крім того не потрібно забувати сьогоднішню ситуацію з рівнем життя..ще років два назад вона виглядала більш меньш..нині ж маєм щось незрозуміле..і ціни світові ростуть на газ,нафту..і відповідно це ми відчуваємо нині на своїх кишенях..прожитковий рівень різко піднявся..я не знаю скільки зараз в місяць потрібно потратити грошей,щоб прожити з сім"єю більш меньш..грубо-100баксів потрібно за квартиру плюс інет і інші послуги лише...а треба ще щось їсти,щось з одягу купувати і т.д. і т.п..особливо страшне твориться з медициною у нас..тут не приведи захворіти....тому очевидно люди починають потрохи замислюватись,що дешеве напевно все таки гроші на вітер...і в свою чергу і базарники розуміють вже,що за 20грн ставити антенну-це в кінці місяця відкинути ноги..от і маємо спад..
Хоча..все рівно ми ще купуємо автомобілі не в салонах,а на базарах 5-10 річної давності..стримує людей чи штовхає -власне його кишеня...тут напевно і потрібно шукати відповідь на питання чому і для чого  власне так, а не інакше....

driver3

• Гість
« Відповідь #67 : 12:49:55, 18 Березня 2007 »
Цитата: vic;2038
Ще один суттєвий фактор впливає нажаль на ринок..
Не забуваймо просто свою еволюцію розвитку власне нашої держави..адже як іде розвиток економічний,так і реагують люди..на початках же всі пам"ятають,що 10 баксів це була місячна зарплата ведучого інженера..і за ці гроші ми жили і оплачували квартиру...звичайно в цей період сиділи і паяли власноруч тюнера..робили самі конвертори..
Пережили також етап,коли масово люди купували бк телевізори і різну електроніку..напевно зараз таке купують лише гурмани..
Мусили звичайно пережити і етап експансії дешевих китайських товарів..
Крім того не потрібно забувати сьогоднішню ситуацію з рівнем життя..ще років два назад вона виглядала більш меньш..нині ж маєм щось незрозуміле..і ціни світові ростуть на газ,нафту..і відповідно це ми відчуваємо нині на своїх кишенях..прожитковий рівень різко піднявся..я не знаю скільки зараз в місяць потрібно потратити грошей,щоб прожити з сім"єю більш меньш..грубо-100баксів потрібно за квартиру плюс інет і інші послуги лише...а треба ще щось їсти,щось з одягу купувати і т.д. і т.п..особливо страшне твориться з медициною у нас..тут не приведи захворіти....тому очевидно люди починають потрохи замислюватись,що дешеве напевно все таки гроші на вітер...
Хоча..все рівно ми ще купуємо автомобілі не в салонах,а на базарах 5-10 річної давності..стримує людей чи штовхає -власне його кишеня...тут напевно і потрібно шукати відповідь на питання чому і для чого  власне так, а не інакше....

половину з того шо платим і за нафту і за комунальні платежі, наші мудаки депутати ложать собі в кишеню....Саме тому і розмитнення авто на україні дорожче від самої машини. Знову постає фраза....чого дурні бо бідні, а чого бідні -бо дурні. В цьому плані україну можна поміняти лише шляхом піночета ( царство йому небесне -)) Мирний майдан нічого не дав і ніколи не дасть. В державі міняються тільки вивіски і кормушки. От забрати насамперед в депутатів колосальні зарплати, довічні пенсії, численні авто і т.д. Добре казав задорнов, шо тільки в нас слуги народу їздять на мерседесах... А.....шо тут говорити.....розводять нас як худобу.....а живуть інші....

Відсутній vic

• Ветеран
« Відповідь #68 : 12:55:46, 18 Березня 2007 »
Головне по любому -це здоров"я..і його не купиш за жодні гроші..тому просто шануймось!!Ідея добра тут виникла-відпочити від суєти суєт десь на лоні природи....підняти чарку за наше з вами здоров"я..

P.S.Я просто не хочу тут називати страшну сумму-скільки коштує в наш час померти!!!Не дай бог..

Відсутній sashko

• Постійний користувач
« Відповідь #69 : 13:00:09, 18 Березня 2007 »
при будь-якій системі і при будь-якій владі будуть люди багаті і бідні. і треба навіть найбіднішій людині за невеликі гроші вміти і могти запропонувати більш-менш гідну апаратуру і надати сервісне обслуговування. бо часом по людині видно що не легко їй дістається та гривня...
телефон - 067-756-28-45

Відсутній stepan_kv

• Глобальний модератор
  • Ветеран
  • Рейтинг: +1916/-1
« Відповідь #70 : 13:04:55, 18 Березня 2007 »
Можна довго говорити і ні до чого не прийти. Висновик один - дешевий товар завжди буде мати попит. І це не залежить від економічної ситуації в країні. Це просто національна любов до халяви і це перебороти не можливо!!!

Відсутній sashko

• Постійний користувач
« Відповідь #71 : 13:05:58, 18 Березня 2007 »
з вуст vica знову пролунала конструктивна пропозиція
Ідея добра тут виникла-відпочити від суєти суєт десь на лоні природи....підняти чарку за наше з вами здоров"я..

По любому треба підтримати. Можна навіть вибрати оргкомітет і його голову, відповідального за дане міроприємство. А за нами не заржавіє - підтримуємо обома руками.
телефон - 067-756-28-45

Відсутній vic

• Ветеран
« Відповідь #72 : 13:16:09, 18 Березня 2007 »
sashko ..так в тому і справа,що не виходить так більш-меньш..хоч вовком вий..ти сам знаєш ситуацію у нас з ефіркою..є місця де взагалі морок..тому потрібно загострити питання кодування власне українських каналів в інеті і на всіх рівнях..це питання повинно бути першочергове і на слуху завжди..без вирішення цієї проблеми перспектив нема саттб і люди в принципі залишаться без українських каналів..сам бачиш ,що в нас нині за влада.......

Що до чарки..то напевно травень місяць був би доречним і придатним ..

Відсутній Dirty

• Ветеран
  • Рейтинг: +80/-264
« Відповідь #73 : 20:20:45, 18 Березня 2007 »
блін...да скільки вже можна говорити про одне і те саме....

от вже Авенір навів приклад, коли за ціну фоток домовились - і нормально люди заробляють
в нас так з кондиціонерами - рік назад було 100уе встановлення...як зараз не знаю - але не думаю, що просто так дозволять комусь паплюжити бізнес

не хочете?....то й не треба!...будемо потроху вимирати, переходити в інші сфери - самі винні...адже все так дорожчає і в усіх сферах (до речі, може навкруги вже всі домовились, одні ми сидимо мнемо яйця) - а сат тв дешевіє!....установщик - одна професія, продавець сат тв - інша...тільки бачу що більшості складно то поєднувати...та ще і вникати що робити далі

у тернополі всі один одного знають і не можуть домовитися
уявляю, наскільки то нереально в Житомирі взагалі таку пропозицію зробити....адже приблизно 30-40 установщиків тільки у місті...і максимум кожний знає по декілька чоловік, але всі один одного - ні

пі.сі. якщо таки десь бум зустрічатись, можу з Житомира взяти 3 чоловік...або автолюксом поїхати..тільки бажано запланувати зарання, на місяць наперед - варіант "завтра зустріч на такому-то перевалі" (наприклад) не підходить...ремонт

пі.сі2. Ігор Горбусь, ідете тою тачкою, що на фото аватора?
The things you own they end up own you

Відсутній stepan_kv

• Глобальний модератор
  • Ветеран
  • Рейтинг: +1916/-1
« Відповідь #74 : 20:54:20, 18 Березня 2007 »
Цитата: Dirty;2078
от вже Авенір навів приклад, коли за ціну фоток домовились - і нормально люди заробляють

Кабельщики також з часом домовляться з усіма власниками телеканалів. І нормально будуть заробляти :D