Автор Тема: Роздуми на тему..етика,естетика....  (Прочитано 11285 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній sashko

• Постійний користувач
  • Рейтинг: +166/-1
Роздуми на тему..етика,естетика....
« Відповідь #45 : 22:24:50, 17 Березня 2007 »
звичайно ж за 20 грн заробітку я працювати не буду - але були випадки коли доводилось віддавати і по собівартості і навіть йти в мінус - особливо коли лишалась якась партія тюнерів куплених по дорожчій ціні і ціна на них різко падала. було й таке і доводилось перекривати чимо-сь іншим.
наші установщики в основному беруть 100 грн і несуть повну відповідальність за те щоб питань по установці не виникало.
але якщо хто-сь задовільняється 20 грн - то це їх справа і Бог їм суддя.
телефон - 067-756-28-45
Супутникове Телебачення у Тернополі

driver3

• Гість
« Відповідь #46 : 22:29:30, 17 Березня 2007 »
Цитата: sashko;2004
звичайно ж за 20 грн заробітку я працювати не буду - але були випадки коли доводилось віддавати і по собівартості і навіть йти в мінус - особливо коли лишалась якась партія тюнерів куплених по дорожчій ціні і ціна на них різко падала. було й таке і доводилось перекривати чимо-сь іншим.
наші установщики в основному беруть 100 грн і несуть повну відповідальність за те щоб питань по установці не виникало.
але якщо хто-сь задовільняється 20 грн - то це їх справа і Бог їм суддя.

от бачиш.....вже вималювався мінімальний зазор....-)))) Хай роблять  як хочуть, а знаєш як буває неприємно коли відправляєш поставити систему комусь із знайомих....робиш націнки копійки (на бензин і працівникові), а колега потім каже.....а на базарі мені це дешевше могли поставити...з натяком шо я на ньому наварив як ніхто....:(

Відсутній sashko

• Постійний користувач
« Відповідь #47 : 22:38:26, 17 Березня 2007 »
до мене часто звертаються люди з тюнерами яких я не продавав і завжди я стараюсь йти на зустіч - якщо можу зробити ( відремонтувати чи перешити) - обовязково зроблю. тоді ця людина на наступний раз обовязково щось в мене купить і ще всім своїм знайомим мене порекомендує. і десятою дорогою буде оминати тих хто їм цей тюнер продав а потім відправив до мене...
до речі я нікого не заставляю в мене купувати. якщо моя ціна не підходить - кажу шукайте собі дешевше - але вже до мене не приходьте - обслуговувати не буду. на багатьох це діє.
телефон - 067-756-28-45

driver3

• Гість
« Відповідь #48 : 23:04:26, 17 Березня 2007 »
Цитата: sashko;2006
до мене часто звертаються люди з тюнерами яких я не продавав і завжди я стараюсь йти на зустіч - якщо можу зробити ( відремонтувати чи перешити) - обовязково зроблю. тоді ця людина на наступний раз обовязково щось в мене купить і ще всім своїм знайомим мене порекомендує. і десятою дорогою буде оминати тих хто їм цей тюнер продав а потім відправив до мене...
до речі я нікого не заставляю в мене купувати. якщо моя ціна не підходить - кажу шукайте собі дешевше - але вже до мене не приходьте - обслуговувати не буду. на багатьох це діє.

цілком нормальна позиція. Нормальний сервіс за прийнятні гроші. Сам таких клієнтів маю багато. І самі йдуть і друзів ведуть.:)

Gosha

• Гість
« Відповідь #49 : 23:10:33, 17 Березня 2007 »
Чого ми бідні- бо дурні, чого дурні- бо бідні.
Якщо за 20 грн зробити установку,..то дійсно на кусманчик хліба й вистарчить! а шо не так ? Апаратуру треба десь замовити, привезти, спалити бензин. домовитись по телефону , заплатити за місце на базарі. і т.д. А потім напевно цей продавець за 2 гривні 50 копійок прошивку робить? Якшо він апаратуру не замовляє...над прошивками і не замислюється то для чого він взагалі стоїть на тому базарі?
Супутникове телебачення розвивається відносно недавно, і дійсно перші спеціалісти, інтузіасти,..хто розпочав роботу по установам сателіток підняли цю тему на гарний рівень, і якістью і прибутковістью.
На жаль базар сьогодні просто напросто опустив і скасував всі напрацювання дійсно гарних спеців, .....за яких установки нікому не було ні обідно ні встидно!
Так що тут на мою думку навідь всі сперечання ні до чого.

Avenir: добавлю від себе....не хочеться шоб наші інтелектуальні наробки продавали як ковбасу. Повинно бути розмежування! Невже ви хочете шоб всі поступили так як поступив рудрім? всі іміджі на комерційну основу? Це інтелектуальна власність!!!! І я наприклад проти шоб її продавали за копійки!!!

Відсутній Dirty

• Ветеран
  • Рейтинг: +80/-264
« Відповідь #50 : 00:06:11, 18 Березня 2007 »
то коли на шашлик збираємся?
The things you own they end up own you

Відсутній ioan

• Глобальний модератор
  • Ветеран
  • Рейтинг: +2442/-11
« Відповідь #51 : 06:27:06, 18 Березня 2007 »
Цитата: tosat;2001
Один раз в мене був випадок, коли базарнік встановив "Голден Інтерстар", бо людина хотіла німецький тьюнер, але замість свого телефону залишив мій.., представляєте мою реакцію коли людина позвонила і каже: "Ви мені поклали антену,  треба ще канали поправити"...
 І взагалі зараз ті базарніки так і роблять, як вище написав Вік, недавно цікавився - антен вони зараз теж майже не встановлюють.

Це ще нічого що тільки дали телефон ,а мене минулого літа так дістали звінками що погано працює антена і толкую що я там неставив ні недоходить.Прийшлось їхати .Якась козацька вулиця .Пока туди виїхав всю машину поцарапав ,хата на гобаці розвернутись нема де а саме головне захожу в двір а вних очі квадратні-перший раз мене бачать,чогож тоді питаю звоните спокою недаєте .Ну вибачились вони  ,а мені що з того? Кілометрів сорок з гаком впік по чиїсь милості.Правда хоч більше після того незвонили.
Малий бізнес в Україні схожий на проституцію. Домагаються всі кому не лінь і кожному потрібно дати

Відсутній ioan

• Глобальний модератор
  • Ветеран
« Відповідь #52 : 06:53:07, 18 Березня 2007 »
Минулого року запрошував Гошу з Віком ,не вийшло їм приїхати І хоч біля мене не Карпати но теж природа так що в травні ми любимо ось так посидіти
Малий бізнес в Україні схожий на проституцію. Домагаються всі кому не лінь і кожному потрібно дати

Відсутній ioan

• Глобальний модератор
  • Ветеран
« Відповідь #53 : 06:58:05, 18 Березня 2007 »
Я думаю 1 травня так сказать день солідарності всіх трударів ,а можна і 9 чи 21 аби гарна погода була.
запрошуєм всіх бажаючих

Відсутній romashkin

• Старожило
  • Рейтинг: +25/-0
« Відповідь #54 : 07:09:54, 18 Березня 2007 »
Судячи з усього, мова іде про образних 20 грн. Ніколи не повірю, що базарник, з того що продасть і установить буде мати 20 грн. Це ви уже загинаєте, щоб себе вигородити
А на рахунок бідних і дурних, це ви правильно підмітили. Давайте змовимось, так як пропонує людина, яка підняла це питання. І тоді будемо усі мудрі і багаті.
Не перекручуйте проблему.
Все почалось не з того, що ставити за 20 грн чи не ставити. А з того, що давайте змовимось. Мені особисто все одно за сікільки ви ставите ті антени. Але я дивлюся зі сторони клієнта, клієнт повинен мати вибір!!!! Чи піти на базар і поставити за нижчу ціну з непевною надійністю чи піти до вас і поставити з гарантією.

Відсутній sashko

• Постійний користувач
« Відповідь #55 : 07:34:27, 18 Березня 2007 »
2 Gosha i Avenir - я б не став би так дуже наїзджати на базарників - вони як ділери просувають супутникове телебачення в маси. без них користувачів було б набагато менше. якщо вони і роблять халтуру - то це вина якраз наша (фірм які продають їм цю апаратуру ). якщо ми не будемо їх вчити, пояснювати, розказувати про переспективи і відповідати на всі їхні питання а просто їх затарювати чим по-більше, віддаючи дешевше і нехай мастять собі голову - то це підхід неправельний і нарікати треба на самих себе.
наприклад я продаю ділерам тюнера всі прошиті і з гарантійними талонами зі своїми координатами щоб користувач знав куди звертатися за обслуговуванням і звільнити ділерів від зайвих клопотів.
що стосується хоббі - наприклад Romashkin i Gosha створюють редактори, емулятори, списки каналів, файли з ключами для Глобо і Стронга а потім викладають для всіх нас на аплоадах просто так - за дякую - то це дійсно хоббі (за що їм і моя особиста подяка). можливо для когось поставити антену теж хоббі і йому достатньо 20 грн - бо робив не заради грошей а просто щоб доставити задоволення собі і клієнту. а якщо хтось ставить антену найдорожче за всіх хоч і дуже якісно - то це вже не хоббі а просто заробляння грошей.
телефон - 067-756-28-45

Відсутній vic

• Ветеран
  • Рейтинг: +38/-5
« Відповідь #56 : 07:41:36, 18 Березня 2007 »
Цитата: ioan;2014
Минулого року запрошував Гошу з Віком ,не вийшло їм приїхати І хоч біля мене не Карпати но теж природа так що в травні ми любимо ось так посидіти

Я думаю що  обов"язково зустрінемось...
От було б непогано якби ти наприклад відкрив тему по відпочинку-мисливство,рибалка,гриби тощо..я бачу в тебе чимало фотоматеріалів на дані тематики--було б цікаво напевно всім..а то життя проходить,а відпочити по людськи практично не вміємо..все кодування,ключі в голові:D

Відсутній vic

• Ветеран
« Відповідь #57 : 08:08:37, 18 Березня 2007 »
sashko ..що я тобі скажу..ми тут на форумі один одного знаємо і ніхто з нас комусь не може сказати нічого поганого відносно кожного..кожен старається донести свою правду і по своєму якось тримає марку чи що..
Річ йде про дійсно нерадивих базарників,котрих тут нема на форумі і котрі інтернету не мають і не вважають за потрібне мати...напевно в цьому плані товариші і повели розмову про тих злощасних 20 гривен..
Я сам часом зіткаюсь з такими фактами,що аж волосся дибом стає-до чого доходять люди в пошуку заробітку на цій ниві...і напевно і ти знаєш такі факти..
Звичайно що спад піде з кодуванням власне українських каналів,адже кожна людина в першу чергу хотіла мати в дома свої програми плюс всі решту російських і європейських..запропонувати на сьогоднішній день фактично нема що..і толково пояснити щось людям теж не виходить,поскільки і сам мало що вже петраєш..що у нас робиться на Україні і коли що появиться конкретно..
Я наприклад стою на тому що просто щиро ділюсь інформацією,котру знайшов чи зібрав в інтернеті,те що сам маю тим і ділюсь,стараюсь якогомого доступніше написати фак,систематизувати інформацію,щоб комусь це придалось чи стало в пригоді..щоб легше було розібратись з тюнером,з кодуваннями і т.д..власне з за цього і почалась ця тема-чи потрібно це робити..я вважаю що потрібно...не думаю,що інформацію можна законсервувати на віки і потихеньку її жувати самому..в наш час все змінюється настільки стрімко,що не встигаєш услідкувати за всім..появляються і нові технології і ще щось нове зріє на горизонті..тому один в полі не воїн,тому вважаю і потрібен форум,щоб один одному допомогти не забути ази і розібратись в біжучих проблемах,а також спробувати оцінити і подальші перспективи...разом я думаю,що ми це зможен..кожен окремо-навряд...

Відсутній Dirty

• Ветеран
  • Рейтинг: +80/-264
« Відповідь #58 : 08:12:24, 18 Березня 2007 »
Цитата: sashko;2017
можливо для когось поставити антену теж хоббі і йому достатньо 20 грн - бо робив не заради грошей а просто щоб доставити задоволення собі і клієнту

якщо є клієнт - то вже робота
я теж іноді ставлю задарма...хорошим друзям....дуже-дуже рідко

отакі люди, що працюють за 20 грн ведуть себе по принципу - після нас хоч потоп....самі заробити не вміють і іншим заважають
крім того, в маси вони несуть повну туфту...

і ви їх тут починає захищати...
то добре, що ви з цього виросли...але ж це одиничний випадок

пі.сі. до речі, вважаю, що у спільно встановленій ціні (домовитись тобто) немає нічого поганого...
в нас нема ні ринкової економіки, ні справедливих правил гри на ринку - тому і живемо вже 15 років в багнюці
при такому стані речей - дійсно треба всім домовлятися
з цього може все початися
тому що фрази на кшталт
"В 2007 г. практически все эфирные телеканалы будут закодированы`, - уверила генеральный директор Союза кабельного телевидения Украины Юлия Мовчанова, сообщает `МедіаБізнес`"
мене просто виводять з себе
колись же повинні ми дати відповідь типу
"В 2007 році подальше кодування каналів продовжиться, але завдяки нещодавньому випуску карт доступу на українські канали власники сат тв зможуть знову дивитися всі вітчизняні телеканали, запевнив голова Союзу супутникового телебачення України такий-то такий-то" :rolleyes:
тому що читаючи ці інтервю кабельщиків розумієш звідки ростуть ноги у цих проблем з каналами (кодування)
от вам і закони ринку...диктує їх хтось один
The things you own they end up own you

Відсутній vic

• Ветеран
« Відповідь #59 : 08:46:40, 18 Березня 2007 »
Dirty .в принципі ціну ви встановлюєте напевно ж якихось міркувань собівартості плюс прибуток..який би не був у нас ринок,але платити за все приходиться нині і причому ціни на прожиття ростуть і гроші фактично не мають вже тієї вартості що рік два назад..обезцінюється в принципі той же доллар..тому в собівартість потрібно все закладувати в тому числі і деякі ризики і планування перспективи розвитку..
Чим базарнику легче і простіше-він просто бачучи,що саттб не дає доходу починає відразу продавати сезонний товар..вам же складніше в цьому плані і тому в нас інтелектуальний труд поки що не в повазі..тут і поважні супутникові фірми просто банкрутують чи стараються якось розширювати поле діяльності оволодівати новими технологіями чи опускатись до рівня базарного..ускладнюється ситуація такого ринку дійсно недобросовісною конкуренцією,відсутністю правил гри на ринку і власне законів регулюючих дикий ринок...але тут нічого не поробиш-ми поки що лише в самому початку становлення ринку і тому приходиться сприймати цей світ таким як він є і шукати форми і методи виживання,і звичайно розвивати цей ринок ....такий от парадокс..