Автор Тема: Чи можливо таке: Один кабель - два тюнери, абсолютно незалежно.  (Прочитано 3133 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній Ogirok

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1481
  • Рейтинг: +271/-0
На цьому форумі вже обговорювалися питання:
-  одна антена на кілька абонентів,
- супутникове та ефірне ТБ по одному кабелі.
______________________
А якщо, наприклад, така ситуація:
В стіні прокладений всього лише один кабель. Чи є вирішення для підключення двох тюнерів, для транслювання різних каналів (різні поляризація і т.д.)

Відсутній zorrow

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 24
  • Рейтинг: +1/-0
SkyStar 2 з стронгом 4450 в мене були колись років 2 назад   
підключені,  точно не можу спомнити    їхньої повидінки  а от повидінку  своеї  дружини  споминаю  коли  вона  сідае  дивитись
свій  сиріал то  я  компа  незаймаю. Другими  словами якщо  ради
експирименту  можна  а для людей......

Відсутній nzoran

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 15
  • Рейтинг: +3/-0
Теоретично можна навішати усіляких прибамбасів там - комутатори/ согласуючі пристроїв електроніки і т д/ а практично це гіморой на голову та по вартості не рентабельно/ простіше поставити твіни не марнуючи часу.
  ...а на рахунок одного кабеля в стіні/ реальніше подумати як запустити додатковий кабель

Відсутній Gosha

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 180
  • Рейтинг: +63/-2
  • м.Тернопіль
Не тільки теоретично, а я колись давненько (зараз вже не експерементую з таким) і практично це робив!
Але все залежить які супутники потрібно дивитись.
Це тут не було сказано, -яка конфігурація антени.
Ось припустим - берем один ,єдиний Амос і....все получається!
По одному кабелю включаємо 2 тюнера!
Тільки перший залишаємо ,як є,..-без змін,а в другому виключаємо подачу напруги на конвертори.
Дві частоти 10722 і 10759 - і більше нічого імпортного не сканувати -ось і все працює!
Тільки тут одне правило невеличке--перший тюнер НЕМОЖНА вимикати з розетки! (я думаю зрозуміло чому).
Те саме можна і по любому іншому супутнику зробити, соблюдаючи полярізаціі і модуляціі 22кгц.
36Е-30W 0.90+IP DM500+IP BOX 91 HD+STRONG SRT DM2100+MTI AP8-XT2E

Відсутній tosat

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1455
  • Рейтинг: +1814/-1
  • Що може бути краще дріма - тільки Дрім HD...
Якщо питання тільки в тому, що немає кабелю, можна зробити простіше: тьюнер ставиться на горищі, а до нього підключається відеосендер 2,4 ГГц, є нерогані зі стереозвуком, найкраще брати з зовнішніми антенами, орієнтовна ціна 250-300 грн, проте, коли заведено ефірне т/б простіше підключити ДМВ модулятор другого тьюнера через  сплітер в кабель ефірного т/б...
Dreambox 8000 HD PVR, Toroidal T90 39.0,31.5,28.2,23.5,19.2,13.0,9.0,4.8 East - 0.8,4.0 West
90-75-40(C-band)-36-13-4.8(East)-4.8(West)

Відсутній sasha1

  • Світла пам`ять
  • Користувач
  • *******
  • Повідомлень: 71
  • Рейтинг: +65000/-0
  • Openbox CI-7200PVR
Всіх з Наступаючим Різдвом Христовим! Навряд чи вийде. Він же пише для транслювання різних каналів (різні поляризація і т.д.)
Так шо другий кабель тягни.
Зроби людям добре - і вони тобі цього ніколи не пробачать...

Відсутній tosat

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1455
  • Рейтинг: +1814/-1
  • Що може бути краще дріма - тільки Дрім HD...
Чому це не вийде..? Встановлюється одна сат антена, головки відповідно твіни, один кабель заводиться в розетку, підключається один тьюнер, до другого виходу твінів (на горищі) підключається другий тьюнер і відповідно передавач відеосендера, знизу встановлюється приймач відеосендера який втикається в телік.Недолік такої системи це те що сигналу з простої антени на другий телік не передаси, бо кабеля нема, крім того ще потрібне на горищі  живлення 220 В для тьюнера та сендера, зате можна поставити в любе місце в радіусі 50 метрів без кабелю.Недавно (перед Новим роком) робив щось подібне в Буковелі.Відеосендери мають 4 робочих канали, і їх можна встановити хоть 4 штуки одночасно.Досить зручна штука, коли не підведено ні одного кабелю.., до речі AV сигнал можна передавати не тільки від тьюнера, але і від DVD, або відео...

Теж хочу привітати всіх з Різдвом Христовим..!
Dreambox 8000 HD PVR, Toroidal T90 39.0,31.5,28.2,23.5,19.2,13.0,9.0,4.8 East - 0.8,4.0 West
90-75-40(C-band)-36-13-4.8(East)-4.8(West)

Відсутній sasha1

  • Світла пам`ять
  • Користувач
  • *******
  • Повідомлень: 71
  • Рейтинг: +65000/-0
  • Openbox CI-7200PVR
А якщо нема горища,а це дім 9 поверховий,то де другий тюнер ставити? :-[
Зроби людям добре - і вони тобі цього ніколи не пробачать...

Відсутній tosat

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1455
  • Рейтинг: +1814/-1
  • Що може бути краще дріма - тільки Дрім HD...
А якщо нема горища,а це дім 9 поверховий,то де другий тюнер ставити? :-[
Я думаю, в шановного  Ogirok така задача не стоїть, але і з 9-го поверха скажем на перший будуть великі втрати сат сигналу в кабелі, бували в мене деколи такі ситуації, коли клієнти проживали з північної сторони будинку і бажали, щоб сат антена стояла в них на балконі.., приходилось йти їм на комроміс та звертатись до сусідів - imxo, це деколи простіше, але якщо стосується кабелю в 9-ти поверховому будинку, сумніваюсь, що на такому будинку ззовні зроблений "євроремонт" і можна акуратно зсередини квартири просвердлити отвір назовні протянувши кабель та встановивши євророзетку...В тих особняках, що я працював господарі і чути нічого нехочуть про те, щоб тягнути кабель - євроремонт їм дорожче... ;)
Dreambox 8000 HD PVR, Toroidal T90 39.0,31.5,28.2,23.5,19.2,13.0,9.0,4.8 East - 0.8,4.0 West
90-75-40(C-band)-36-13-4.8(East)-4.8(West)

Відсутній Ogirok

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1481
  • Рейтинг: +271/-0
Цікаво, а чи працює справді  стабільно той відеосендер? Чи бувають з ним заморочки?
________
А на рахунок мене, - якщо бачу що не впораюсь то і не беру такої роботи. Сказав відразу - таке зробити буде коштувати відповідну копійчину. І все. Тишина у відповідь.

Відсутній Android-80

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3002
  • Рейтинг: +3750/-0
Цікаво, а чи працює справді  стабільно той відеосендер? Чи бувають з ним заморочки?

Працює все без проблем. Недавно мав клієнта якому було потрібно зробити відео з сат тюнера на інший телевізор,але умова була без жодних кабелів. А саме головне,що про гроші і мови не було(тобто клієнт сказав: скільки треба стільки і заплачу). Звісно я йому запхав відеосендера і радіопульт(300+150 грн.).

ЗІ. Клієнт залишився задоволеним.

Відсутній Gosha

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 180
  • Рейтинг: +63/-2
  • м.Тернопіль
Цікаво, а чи працює справді  стабільно той відеосендер? Чи бувають з ним заморочки?
________
А на рахунок мене, - якщо бачу що не впораюсь то і не беру такої роботи. Сказав відразу - таке зробити буде коштувати відповідну копійчину. І все. Тишина у відповідь.
Лічно мені відеосендер не сподобався.
Я 2 рази пробував його.
В першому випадку просто клієнт настояв,щоб його залишити...бо я був проти -я халяву не лишаю.
Найголовніший мінус -це те ,що коли дзвонять домашні (радіотелефони), мобільні --то помєхи по всйому екрану....-нерви мені сильно би така техніка зіпсувала.
А в другому випадку знов спробував...
Взяв на всяк випадок різних фірм, один відеосендер від Стронга (досить симпатичний на вигляд) , і ще якийсь -не запомнив фірму.
Результат -ні мені -ні клієнту не сподобалось.
....
Краще все кабелями розводити.
36Е-30W 0.90+IP DM500+IP BOX 91 HD+STRONG SRT DM2100+MTI AP8-XT2E

Відсутній sasha1

  • Світла пам`ять
  • Користувач
  • *******
  • Повідомлень: 71
  • Рейтинг: +65000/-0
  • Openbox CI-7200PVR
Гоша!
Повністю с тобою згоден.Мав я теж гемору з такими цяцьками.
Зроби людям добре - і вони тобі цього ніколи не пробачать...

Відсутній tosat

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1455
  • Рейтинг: +1814/-1
  • Що може бути краще дріма - тільки Дрім HD...
Не хочу нікому нав"язувати свою думку - теж в одного "крутого" клієнта мав гемор з простим відеосендером: в нього було залізобетонне перекриття, то через два поверхи не робило стабільно, але взяв не набагато дорожче, німецького виробництва, я я вже писав раніше, з зовнішніми антенами - підключив і все робить стабільно, до речі продавалось на Львівському радіоринку...
 То Android-80: а для чого ти клієнту встановлювати радіопульт? Нормальні відеосендери 2,4 Ггц в одну сторону передають сигнал від тьюнера до теліка та в зворотню сигнали з пульта д/у на тьюнер...
Gosha: це діло смаку - сумніваюсь, що коли буде клієнт розмовляти по мобілі, то буде одночасно дивитись ще й телік..

Просканував пару сторінок з інструкції, можливо комусь пригодиться...
Dreambox 8000 HD PVR, Toroidal T90 39.0,31.5,28.2,23.5,19.2,13.0,9.0,4.8 East - 0.8,4.0 West
90-75-40(C-band)-36-13-4.8(East)-4.8(West)

Відсутній lvoldemar

  • Модератор
  • Старожило
  • *****
  • Повідомлень: 448
  • Рейтинг: +312/-1
А як ця штукенція уживається з Wi-Fi ?

 

Продам кабель "Fіnmаrk" 660.

Автор SnoopРозділ Куплю - Продам

Відповідей: 0
Переглядів: 1600
Остання відповідь 10:59:33, 03 Травень 2012
від Snoop
Все про нуль-модемний кабель(вирішення проблем,пов"язаних з ним)

Автор Ігор ГорбусьРозділ F-300, X-8x0, F-500, X-5х0

Відповідей: 54
Переглядів: 13943
Остання відповідь 18:55:33, 07 Липень 2011
від slavon
Один з варіантів "оживлення" Стронг4402

Автор vicРозділ Питання, пов'язані з ремонтом.

Відповідей: 16
Переглядів: 1693
Остання відповідь 11:29:05, 14 Квітень 2008
від SERS3333
EUROSAT DVB-3023 потрапила вода через кабель

Автор andre33Розділ Eurosat DVB-8004

Відповідей: 2
Переглядів: 1417
Остання відповідь 20:22:34, 06 Вересень 2008
від andre33
Продам RS 232 (0-модемний кабель) та інші кабеля.

Автор vitivanРозділ Куплю - Продам

Відповідей: 16
Переглядів: 8312
Остання відповідь 06:40:42, 09 Лютий 2021
від vitivan