Технічний відділ > Практика встановлення антен.
Вступ.
vic:
Думав довго..писати не писати...
Дуже залежить тут стійкість системи від багатьох факторів..однозначно так в лоб писати важко..дуже багато залежить від оцінки "місцевості" безпосередньо..тобто практика встановлення антенн,а саме "набита" рука дуже багато значить при виборі способу і місця кріплення...і відповідно відчувається надійність після багаточисельних встановлень..
В мене були в практиці встановленнь антен,коли деякі власники їх хрестились,дивлячись як ми ставили антени..тому деколи,щоб довести правоту приходилось нам вдвох з колегою стрибати на кріпленні антени,а дехто просив і повиснути на ній...тут основний критерій істини- практика...і спеціаліст на місці скоріше може оцінити надійність і не погрішити з основами сопромату..нам з боку,тим більше по фотографії оцінити і важко і неможливо..
Можу сказати теж приклади,коли антени літали над містом,а бували випадки,коли дахи зривало вітром,а антену лише провертало на пару градусів..це власне говорить про відповідальність встановлювальників-всіх не можна одним миром мазати!
В мене наприклад в дома років надцять висіла антена 1.50м на двох болтах м10 і пережила не одну бурю,подібну схему я мав десь більше року--взагалі трималась на 1 ому!! болту м10...ставив 1.35м офсетку просто на двох болтах(бетон)-стоїть років надцять..
Були психи звичайно,котрі просили "підстрахувати" антену,щоб на їхню думку не впала..робили додаткове кріплення тросом..всякі ж є люди..
Дуже звичайно впливає на міцність кріплення якість будматеріалу..були випадки,коли антени деякі мої колеги кріпили,налаштовували..а потім вже коли пили могорич з господарем-болти вискакували з дір..хто памятає анкерні болти з-ду Сатурн:він їх не точив,а зварював..як результат-на місці зварки вони і обривались..але спішу сказати,що антени в той час ми ставили від 1.50м не меньше!!
Так що не потрібно все валити в одну кучу малу..є різні встановлювальники і різна відповідальність їх..є різні умови і різні особливості..
Buka:
.............
vic:
Дійсно кронштейн трохи не вірно зроблений,або вірніше недоробленний-нема ще розтяжки-горизонтальної..тому плече дійсно буде мати велику ваду...недодивився..в нас роблять давно такі схожі кронштейни..вже десь років 10ть...ставили їх спочатку колись на 1.20-1.35м антени з актуаторами 12-18"--конструкція їх досить жорстка..можливо зважаючи на величину антени-0,8м і знехтували деякими законами механіки..стосовно моменту сили....
По прокладенню кабеля..тут звичайно показаний фрагмент лише установки--тобто не кінцевий варіант(я дивлюсь гумка висить на кабелі -ще не натягнута на F-конектор супермаунта)...і драбина ще біля стіни..
Dirty:
--- Цитата: Buka;9467 ---На фото халтура высшего пилотажа !
Начиная от самой конструкции кронштейна
------------------------------------------------------------------
Такі кронштейни почали клепати с півроку назад халтурщики, які про сопромат не чули.
Ставим ми їх тілько тому, що потрібно здешевити систему в умовах конкуренціі.
Завдяки тому,що вертикальна несуща труба приварена в одній точці, її крутить від ваги самої антени. При слабкому вітрі вона вже грає як вітрила
До цього всього люди узяли і прикрутили трубу на кінці з мотором, тим самим збільшивши плече. Тепер при повороті наша антена буде "клювати" то в один бік , то в другий під дією власної ваги. Як ви там збираєтесь дугу виставляти, коли антена перевалюється ...?
--- End quote ---
почнемо з того, що даю 100% гарантію шо ви саме той кронштейн навіть в руках не тримали (я вже мовчу про те як, куди і що там приварене)- тому краще говоріть про речі з якими ви знайомі...
тому що у тому кріпленні ніц не клює, не перевалюється, не грає як вітрила...не дивлячись на сопромат
міцна конструкція, яку вам не доводилось перевіряти...тоді би ви таку дурість не писали б точно...
--- Цитата: Buka;9467 ---дюбелей пластиковых в шов
--- End quote ---
спеціально для вас фото....
подивіться уважно - може щось зрозумієте
--- Цитата: Buka;9467 --- "левой трубой" на восьми болтах
--- End quote ---
а шо значить лєва труба на восьми болтах???? пояснюйте....
--- Цитата: Buka;9467 ---заканчивая укладкой кабеля
--- End quote ---
де ви там взагалі прокладку кабеля побачили?...я дивився-дивився - не побачив...а ви звідкілясь знайшли :confused:
по вашому це виходить прокладка ....але не по нашому
--- Цитата: Buka;9467 ---Такой кронштейн крутит при установке азимуталки, а присобачить на него полярку, да еще и с трубой ............это писец полный
--- End quote ---
закінчимо на тому....з чого почали :D
говорити про речі, які сам не бачив, не пробував, не перевіряв - верх глупства
--- Цитата: vic;9479 ---Дійсно кронштейн трохи не вірно зроблений,або вірніше недоробленний-нема ще розтяжки-горизонтальної
--- End quote ---
ви хочете сказати, шо ваші кронштейни з горизонтальною розтяжкою кращі за ті шо робить Володька????
то чому ж їх так хитає ті ваші кронштейни як дерево на вітрі (якщо подьоргати його рукою), а ці - ні???
така теорія...тобто таке знання теорії - і відповідно її втілення в життя - говорить або про банальні помилки при проектуванні ваших кронштейнів або про відсутність знань цієї самої теорії...вибирайте шо вам ближче :cool:
vic:
Теорія сопромата для всіх однакова-навіть в Африці її визнають..тут товарищ правий на всі сто відсотків..і про пластмасові дюбеля чоловік теж правий на всі 100..так сама, як і наука про матеріалознавство..дешева річ не буває ніколи якісною..
Добавлю..я ніколи не опускався до рівня пластмасового дюбеля..
Навігація
Go to full version