Порадьте... > Ресівери, Інструменти, супутні матеріали

Порадьте з осцилографом

<< < (5/6) > >>

slotvin:
Ankl в скільки обійшовся осцилограф мене інтересує тип доставки і оплати.  А на щот поміняти всі кондюки може пройти еле може попастись бракоавний кондюк в мене вже таке було.

tosat:

--- Цитата: fox-taras від 19:31:02, 21 Лютого 2011 ---Це все супер осцилограв ,але при ремонті б.ж завжди міняю всі 8 кондюків і без осцилографа.

--- End quote ---
Видно маєш багато вільного часу, бо робиш лишню роботу - оцилографом зразу видно де є перемінка і  міняються відповідні кондюки навіть не "вздуті". Деколи, особливо при налогоджуванні цифрових пристроїв, осцилограф просто незамінима річ.
Замітив таке явище: в тих же Глобо 4000-6000 кондюки по напругам 3.3 та 5 В взагалі стоять без ніякого запасу тобто коли ємність падає нижче 430 мкф вже починаються глюки (нагадаю що там стоять на 470 мкф.)
Мав декілька випадків - занижені всі напруги в регультаті втрати ємності кондюка фільтрації м\сх живлення: замість 33 мкф було 27..
До речі, рідні зелені електроліти мають ємність не 470 а 500-510 мкф, сам сьогодні міряв капметром..
Міняти зразу всі кондюки, це по-перше лишня робота, а по друге, напевно, більша половина їх добра..

fox-taras:

--- Цитата: slotvin від 19:51:24, 21 Лютого 2011 ---Ankl в скільки обійшовся осцилограф мене інтересує тип доставки і оплати.  А на щот поміняти всі кондюки може пройти еле може попастись бракоавний кондюк в мене вже таке було.

--- End quote ---

Можуть і всі 8 попасти браковані,але коли робиш ремонт то для в певненості і надійності міняються  всі кондюки,адже з людини беруться гроші за ремонт.А то поміняють 1 або 2 кондюки і людина ходить кожного місяця ремонтувати.Треба робити на совість і якщо знаете то кондюки мають також свою норму роботи так як трактор мотогодини.Точно зараз непамятаю але приблизно 105 градусний до 20000годин,це десь 2роки і три місяці.А ви кажете нащо міняти всі коденсатори.
   Без образ,дякую за розуміння.

fox-taras:

--- Цитата: tosat від 20:27:04, 21 Лютого 2011 ---
--- Цитата: fox-taras від 19:31:02, 21 Лютого 2011 ---Це все супер осцилограв ,але при ремонті б.ж завжди міняю всі 8 кондюків і без осцилографа.

--- End quote ---
Видно маєш багато вільного часу, бо робиш лишню роботу - оцилографом зразу видно де є перемінка і  міняються відповідні кондюки навіть не "вздуті". Деколи, особливо при налогоджуванні цифрових пристроїв, осцилограф просто незамінима річ.
Замітив таке явище: в тих же Глобо 4000-6000 кондюки по напругам 3.3 та 5 В взагалі стоять без ніякого запасу тобто коли ємність падає нижче 430 мкф вже починаються глюки (нагадаю що там стоять на 470 мкф.)
Мав декілька випадків - занижені всі напруги в регультаті втрати ємності кондюка фільтрації м\сх живлення: замість 33 мкф було 27..
До речі, рідні зелені електроліти мають ємність не 470 а 500-510 мкф, сам сьогодні міряв капметром..
Міняти зразу всі кондюки, це по-перше лишня робота, а по друге, напевно, більша половина їх добра..

--- End quote ---
Толік я некажу що всі на блоку живлення ,а ті 8штук які йдуть до відповідних напруг.

Ігор Горбусь:

--- Цитата: tosat від 20:27:04, 21 Лютого 2011 ---

Замітив таке явище: в тих же Глобо 4000-6000 кондюки по напругам 3.3 та 5 В взагалі стоять без ніякого запасу
тобто коли ємність падає нижче 430 мкф вже починаються глюки (нагадаю що там стоять на 470 мкф.)

--- End quote ---

Так братан , ти правий !!! Я вже давно при ремонті замість 470 мкф ставлю 1000 мкф .

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version