Технічний відділ > Практика встановлення антен.
Грозозахист антени
VictorZ!:
`Я так зрозумів, що від всього все одно не застрахуєшся, якщо сильна гроза і блискавка вдарила десь поруч. Сьогодні ходив до клієнта - перестав працювати шарінг минулого тижня після грози... Всі канали показують, крім платних.
Схема включення така: Укртелекомівський модем включений в свіч з wi-fi, далі в цей же свіч включений ортон403хд, кабель йде в іншу кімнату.
Результат: в свічі вигоріло 2 порти - той, що був включений модем і той, що тюнер. переставив в інші порти - інтернет запрацював ( модем виявився справний), а мережева карта в тюнері таки згоріла. Все було вимкнуто з розетки (за словами господаря).
Виходить, коли гроза, то треба все відключати, знімати і ховати чи в сейф, чи в холодильник :2funny:
Логічно пояснити, чому тюнер вилетів, а модем ні - не вдається.....
МішаН:
реально показували люди як блискавка вдарила в тарілку враження я вам скажу невтішне все що залишилося від тарілки це купа металолому і гусак до стіни 9 поверх пряме влучення >:(
Snoop:
--- Цитата: МішаН від 21:39:16, 16 Червня 2012 ---реально показували люди як блискавка вдарила в тарілку враження я вам скажу невтішне все що залишилося від тарілки це купа металолому і гусак до стіни 9 поверх пряме влучення >:(
--- End quote ---
Цікаво б побачити фото!
nico2:
З свого досвіду за останні роки помітив що найвища точка вже не є стовідсотковою гарантіею, в радіусі 500 метрів є і димоходи з громовідводом і тьохетажні будинки, але блискавка влупила в електролінію і вдесяти будинках вилетіло все, холодильники ,телевізори все що було в мережі,в мого друга два рази лупило в тарілку згоріло все ресивери вдалося оживити,а він живе практично в ямі між горами, мабуть і в природи вже виробляється імунітет на технічний прогрес, адже електролінії виконані за всіма правилами, нормами держстандартів совка
sergeny:
--- Цитата: nico2 від 07:06:28, 17 Червня 2012 ---З адже електролінії виконані за всіма правилами, нормами держстандартів совка
--- End quote ---
:2funny: :2funny: :2funny:
ой розсмішили
незнаю як у вас а у нас >:( >:( >:(, які норми і стандарти??? В мене в магазині 250-265 вольт :o
По району стан електромереж хреновий,сільська місцевість,якщо ше самі споживачі підтримують нормальний стан і наїжджають на рес то ше хоч стовби міняні і провода натягнуті.... Хоч тіж самі споживачі і....хто як хоче той так і підключається,і получається шо одна фаза загружена а на других 250
Колись памятаю грозозахист був на всіх стовпах,але то я тільки памятаю,як пацаном був :2funny:
а на рахунок теми подивіться таке http://mss.in.ua/product483.html
чи отце http://www.twist.com.ua/rus/TWIST_LGC_plus_RS485.html і чи бачив хтось шось подібне для супутникового?
Навігація
Go to full version