Технічний відділ > Практика встановлення антен.
Грозозахист антени
SenSey:
Ось і нас блискавка вчепила. В двух кліентів погоріли: голови, дайсіки, глобіки, та багато іншої техніки (холодильники, телевізори,...) >:( Один кліент каже що блискавка вдарила в тарілку, але на тарільці видимих слідів немає...
M1sha:
Ггг. На 9-ти та 5-ти поверхових будинках по периметру металевий парканчик це і є грозозахист, біда в тому, що часто він не має заземлення, просто покрали металеву полоску-зниження до землі, відломилась, перержавіла,от зверніть увагу. До цього парканчика часто чіпляють кабельки єфірки,інет,сат тв Але блискавка розумна,її не обдуриш, вона через побутові прилади землю таки знаходить.Колись спостерігав розряд-блискавку ВСЕРЕДИНІ однопід"їздного 9-ти поверхового будинку,на зхідцях. Металеві перила мали в одному місці розрив в 2м, там і проскочив розряд, я тримався за перила нижче на 3м.- ніяких відчутів, зразу навіть не лячно.Напевно треба вдома все перед грозою роз"єднувати, а як гроза вже почалась, то нічого не чіпати.
Ogirok:
Маю випадок із влученням розряду в антену - оскільки виявилося, зі слів клієнта відразу після грози.
4 головки твіни можна викинути.
Дісеки ще не перевіряв.
З одного тюнера дим повалив. Другий вмикається, але каналів чомусь не знаходить, вірніше знаходить пару каналів з хотбірду.
Антена знаходилась на ліфтовій будці 10 поверхового будинку.
дядя Міша:
Хочу поділитися своїм гірким "досвідом"На тому тижні в сильну грозу біля хати вдарила блискавка. Результат: Перегоріла головка на 90*, гніздо дісека ,комутатор (12v) і блок живлення на компютері ..Вся техніка в хаті була виключена на кнопках але залишалася в резетках... Кабель був підєднаний до тюнера ч-з комутатор (12v).. Компютер і тюнер були зєднані нуль-модемним кабелем(для прошивки і перегляду шарінга)..Шкодую за свою безпечність яка влетіла мені в добру копійку.. Є чутки, що грози наробили багато бід і цей мій допис- як нагадування і застереження..
sattv1:
По своєму хазяйству розкажу що за декілька років було 4-5 випадків постраждалих від грози власників супутникових антенн. Ні одного разу не спостерігалось, щоб блискавка вдаряла в супутникову антенну) Один випадок був, що блискавка вдарила посеред вулиці (ніхто не бачив куди саме), бо по цій вулиці у кожного щось та й згоріло: телевізор, холодильник, тюнер. Інші випадки були тільки при попаданні блискавки в ТВ антенну, бо найвища точка до неба) А так-як власники були не завбачливі, не витягали штекер ТВ антени перед грозою з телевізора, то по ланцюгу горіло все - кабель ТВ антени, телевізор, кабельок до тюнера, сам тюнер, кабель до суп.антени, дісек, головки і навіть ДВД-програвач.
Навігація
Go to full version