Технічний відділ > Практика встановлення антен.
Грозозахист антени
Gosha:
Вчора стався неприємний випадок...вдруге за шість років установок антен.
В Теребовлі (райцентр Тернопільщини) в клієнта, який живе на першому поверсі п ятиповерхового будинку , антени розташовані на криші :
Стронг 0,95 з супермаунтом (2 конвертори) + 1,20 на Арабсат + Дрим 500 + шаринг на НТВ + роутер + комп + радіоінтернет. Клієнт сам вже украінізований араб, мешкає давно в нас, має сімью, діти .
Вночі,коли коли клієнт спав була гроза, техніка була відключена.
Зранку прокинувся і помітив, що ВСЕ згоріло!!!! :eek: :eek: :eek:
В компі навіть монітор здох...Дрім полетів...
Кудась вночі влупила блискавка,...чи то в антену радіоінтернета,...чи то в сателітку . Коли я вчора приїхав, то замітив, що ще дісек здох на криші.
В живих залишились: телевізор *Нокіа* ,..супермаунт 2100, і тарілки з конверторами.
....................................
Колись давно в ще радянських книжках по фізиці супутникових антен я десь замічав допис : що заземлення супутникової антени має бути присутнє на 100% !!!
.....................................
Так ось таке запитання всім,..: хтось заземляє тарілку? чи може ми всі робимо помилку, незаземляючи ??? Чи то може тільки я таке не роблю....
:confused:
vic:
Грозозахист має бути в першу чергу..ми взагалі то робили загальний для всього будинку...я майже не памятаю випадків,коли ще хтось заземляв саму антену окрему ..але нажаль..коли грім не пальне,то дядько і не хреститься..
Біля мене можливо ти бачив є фірма з дивною назвою Гея..так от понад 10 років назад ми ставили йому(директору) антену..і супутникову і комплексну ефірну..так от першим ділом ставили грозозахист поскільки приватний трьохповерховий будинок(новобудова)..і не просто так собі ставили, а відповідні спеціалісти приїзжали і чітко контролювали і опір і т.д....
Gosha:
А існують цікаво якісь розкладки, як його правильно виконати?
Куда причіпляти? Як?
Мають же ж бути якісь правила, схеми ? Можливо хтось має вже готові. :confused:
vic:
Звичайно що є..от де в інеті найти не скажу..можна підняти ТУ ,ТД по цьому питанню..я думаю що знайти можна навіть в бібліотеці чи в любого електрика..
Суть же в тому,що кожен будинок повинен бути вірно заземленний..в випадку з антенами на даху то ми ставили штирь,котрий був "вищий" від ефірних антен,тим більше саттб,і відповідно контроль здійснював представник контори ..не памятаю як називається і провівши заміри підписував акт про проведенні роботи..чи просто господар спав спокійним сном..раніше це коштувало недорого..нині напевно "заказати" електрика для оформлення такого...дешевше поміняти те що згоріло напевно..
Gosha:
ось знайшов такий пристрій http://www.sat54.ru/catalog.php?prod_id=438
зараз ще шось спробую шось пошукати...
Чомусь я впевнений , що мало хто над цим замислюється, і цю тему треба продовжити.
Навігація
Go to full version