Хлопці, що ви тут обговорюєте.., он в мене швагро надивився як я тарілки настроюю, то і сам тепер може поставити за могорич.., але, думаю ви догадались, як виконана ця робота, ось Ігор Горбусь може вам підтвердити, ще раніше, коли він жив в іншому селі і до його сусідів приїхали ставити антену (там за майстра якраз і був мій швагро) запитав, а чому 1 ст балтік раз робить, а потім пише, що немає сигналу..на що він відповів :" Та це пролетів літак - он бачиш зараз буде робити...

", а потім коли літак пролетів і дальші небуло сигналу то відповів "сьогодні хмари - завтра буде показувати.." , і потім: "Ладно давайте змотуємся, бо нам сьогодні треба ще 3 антени поставити..." , але він не через це то сказав, просто хотів вже могоричу...
Що на це все сказати...Кожна, якісно виконана робота повинна відповідно коштувати...Я останнім часом навіть не їжджу на установки.., а навіщо..? Кажу ціну з Опеном Х800 960 грн - так це дорого..Тоді всіх посилаю до нас на місцевий ринок.., раніше там ціна була з дешевим тьюнером 600 грн, зараз вже ставлять по 700...
Я ж завжди беру якісний кабель (660), головки "Інверто", а антени ставлю тільки польскі, кронштейни нікельовані..., та що там говорити он в нас в місцевому магазині дюбеля 100 мм все брав по гривні, а зараз вони там вже по 1.50.., тарілку d=0,85 польску останнім разом брав у Львові на радіоринку за 110 грн..
Ціни на комплектуючі, як ви замітили піднялися не тільки через курс долара, а і через сезонне подорожчання, або ще не знати з чим то зв"язано..
Ще раз повторюю: нормально виконана робота повинно бути гідно оцінена..
Ніхто зараз не звертає уваги як конкретно піднялися ціни на будівельні матеріали і особливо на виконану роботу..Я от недавно мав справу з такими майстрами: відремонтував "Аллская 680" і прошив за 15 грн, так вони мені знижки 50 грн навіть не хотіли дати..Зато є і хороші новини - в слідуючий раз обіцяли тьюнера повезти до Києва "прошити"...
Особисто мені хватає грошей за ремонт та прошивку тьюнерів..Так зараз за перешивку "Глобо" беру мін. 20 грн.., з декого і 30..(коли хто приходить у "20 год вечором"..Ремонт з прошивкою того ж Глобо (6000) 50 грн..
зараз люди такі скупі пішли, що дивляться тьюнер до "останнього" - ні щоб зразу поміняти 1-2 кондюки, приходиться міняти як мін 6 шт. зразу..
Зі.. дайте мені телефон тих хлопців, а то мене тут один сусід дістає, хоче, щоб я йому переставив антену з 53Е на 75Е, а там трохи проблематично..може хай він ним позвонить і вони приїдуть..