Автор Тема: Чудасія з дбокс2  (Прочитано 2790 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній oleg1981

  • VIP
  • Постійний користувач
  • *****
  • Повідомлень: 172
  • Рейтинг: +29/-2
Чудасія з дбокс2
« : 18:40:46, 25 Березень 2007 »
Всім привіт.Ось вирішив звернутись до громади зі своєю гризотою.Користуюсь тюнером Нокіа Дбокс2.Після переїзду на іншу квартиру виникла проблема з прийомом сигналу нтв+,ловить лише одну половину каналів,на частотах 12380,12456,12418 на інших немає сигналу.
Я розумію що обєктивних причин може бути багато,але на цій самій прийомній системі нема проблем ні з моєю скай стар2,ні зі стронг 4450, пробував також на двох чужих дбокс2 та дрімбокс все працює,а мій дбокс2 не працює:( .При цьому мій дбокс на тих частотах які працюють,не реагує на переключення поляризацій,якби працює там і там.
   Але найбільший парадокс в тому що коли несу тюнер до батьків в тому самому підїзді,де раніше тюнер чудово працював, мій дбокс2 і далі немає жодних проблем ,всі канали працюють,тарілка та сама,тількі до дісеку підєдную кабель який йде до батьків.Лише підєднюю свій,в мене в дома  працює все  крім мого дбокса:(
Спілкувався з багатьма людьми,вони лише руками розводять,дуже сподіваюсь на допомогу громади .
P.S хоча те що стосується  сс2,все йде на прогдвб,двб дрім а на алт двб також тількі 12380,12456,12418  працюють.

Відсутній vic

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3084
  • Рейтинг: +38/-5
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #1 : 18:56:19, 25 Березень 2007 »
в мене дещо схожа ситуація на роботі...теж само не йдуть деякі частоти..на інших тюнерах без проблем...і теж само приношу додому дбокс2-все працює нормально...в мене особисто підозра до конвертора--а саме до точності виставлення поляризаційної пластини,очевидно що дбокс2 більш чутливий до розв"язки поляризації...аналогічна ситуація в мене і з дрімом -правда може деколи робити навіть...перевірити розвязку по поляризації можна провіривши канали,шо йдуть в чисто лінійній поляризації--наприклад Евроньюс чи деякі інші..
Ще один варіант можливий--це прописування каналів Триколора на тій самій позиціі,що і пакет НТВ+,НТТ,..теж частина каналів потухне..але бачу у вас на іншій голові все ок,тому цей варіант потрібно виключити..

Відсутній oleg1981

  • VIP
  • Постійний користувач
  • *****
  • Повідомлень: 172
  • Рейтинг: +29/-2
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #2 : 19:10:46, 25 Березень 2007 »
Ні в мене дбокс2 працює на цій самій голові,я тількі кабель переключаю який йде на перший поверх до батьків,на першому поверсі нема жодних проблем.В мене особисто в дома ткож немає проблем... але з чужими дбоксами і дрімами:(

Відсутній vic

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3084
  • Рейтинг: +38/-5
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #3 : 19:26:43, 25 Березень 2007 »
можливо в такому разі проблема з конвертором і кабелем..з"єднанням..в мене в дома зараз барабашка поселилась після зміни конвертора на МТІ..хоче робить -хоче ні..десь хвилину дві чекає аж поки спрацює дісек 1.2..глючить і дісек 1.0 часом..
Є деякі дбокс2 з короткими ВЧ блочками--в мене з ними з моєю антеною незрозумілі і стабільні проблеми--частота тут зміщується як завгодно на різних від 1 мгц на деяких супутниках до 7-8 мгц на інших,причому алогічно -може бути на плюс чи на мінус..на довгих ВЧ блочках більш меньш стабільне зміщення на всіх супутниках..а ось з дрімбоксами ..тут тема заслуговує на більш розширену--залежить від того ,що за китаєць його збирав ..

Відсутній oleg1981

  • VIP
  • Постійний користувач
  • *****
  • Повідомлень: 172
  • Рейтинг: +29/-2
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #4 : 20:17:04, 25 Березень 2007 »
Я пробував різні кабелі,нічого не допомагає.Також там де частота 12322
ставив  від 12315,12329 не допомоголо.Але що цікаво,в мене стоїть ручна полярка,на ній стоїть 3 голови.Одна голова зроблена під кругову ,в принципі не зовсім кругова ,мені пояснили що десь на заводі з лінійної зробили кругову,сигнал зашкалює на нтв але лінійну не бачить взагалі.
Решта дві повністю лінійні,так от коли я  намагаюсь підлаштувати антену на нтв лінійною головою то частота 12322 в мене дома витягується,звичайно в міру можливостей лінійної голови.Про цю саму частоту на кругову я можу лише мріяти.
І це при тому що в батьків на цій самій круговій голові мій тюнер працює,так само як працюють на цій голові двома поверхами вище в мене дома сс2,опенбокс,стронг ,дрімбокс,чужий дбокс2,але тількі не мій...

llpit

  • Гість
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #5 : 20:47:29, 25 Березень 2007 »
може покопатись в меню налаштування антени де виявиться можливо не правильна конфігурація типу дісека, чи його входів.

Відсутній oleg1981

  • VIP
  • Постійний користувач
  • *****
  • Повідомлень: 172
  • Рейтинг: +29/-2
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #6 : 20:56:50, 25 Березень 2007 »
Та ні там все ок,тим більше я і напряму підключав без дісеків..

Gosha

  • Гість
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #7 : 05:19:18, 26 Березень 2007 »
а ну но ще таке...:
 яка довжина кабеля між тарілкою і тюнером? і модель кабеля?
При деяких ситуаціях Нокія і Дрім дуже погано працюють з неякісним ,та ще й довгим кабелем.( ..при тому, що інші моделі тюнерів працюють ще)

Відсутній vvr

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 2
  • Рейтинг: +10/-0
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #8 : 07:16:54, 26 Березень 2007 »
Цитата: vic;2553
в мене дещо схожа ситуація на роботі...теж само не йдуть деякі частоти..на інших тюнерах без проблем...і теж само приношу додому дбокс2-все працює нормально...в мене особисто підозра до конвертора--а саме до точності виставлення поляризаційної пластини,очевидно що дбокс2 більш чутливий до розв"язки поляризації...аналогічна ситуація в мене і з дрімом -правда може деколи робити навіть...перевірити розвязку по поляризації можна провіривши канали,шо йдуть в чисто лінійній поляризації--наприклад Евроньюс чи деякі інші..


В мене подібне було-Поворотом конвектора зняв цю проблему.

Відсутній Astronomy

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1722
  • Рейтинг: +1855/-0
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #9 : 07:30:54, 26 Березень 2007 »
Грайся з конвертором тюнер дуже чутливий до конверторів я всебе  міняв конвертор подібна ситуація була, і пробуй з пластіной по граться, і пропиши заново канали
«Біла людина - велика Україна», «Одна раса - одна нація»

Відсутній oleg1981

  • VIP
  • Постійний користувач
  • *****
  • Повідомлень: 172
  • Рейтинг: +29/-2
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #10 : 08:35:24, 26 Березень 2007 »
Цитата: Gosha;2570
а ну но ще таке...:
 яка довжина кабеля між тарілкою і тюнером? і модель кабеля?
При деяких ситуаціях Нокія і Дрім дуже погано працюють з неякісним ,та ще й довгим кабелем.( ..при тому, що інші моделі тюнерів працюють ще)

В тому і дивно,справа в тому що кабель що йде від моєї антені до батьків має 25 метрів,йому вже 8 років і і мій дбокс там працює.Від цієї же самої  атени,відстань в мою квартиру 7 метрів і не ловить те що потрібно.Кабель PCI RG6U USA STANDART.Але наголошую що чужі два дбокс2 працюють.

Відсутній vic

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3084
  • Рейтинг: +38/-5
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #11 : 08:58:35, 26 Березень 2007 »
Я коли в себе в дома ставив антену(якраз йшов в той час ремонт) кинув 10м самого дешевого кабеля..думав навряд чи така довжина вплине на якість...а от коли прийшлось настроювати антену виникла проблема з цим куском кабеля..що не дригну кабелем -сигнал скаче..вріжу півметра -сигнал росте на очах відразу на декілька відсотків-поміняв кабель на дорогий--проблеми зникли ..більше ні кому не рекомендую використовувати дешеві кабеля..
Цілком можливо що деякі тюнера мають відхилення по напрузі чи різний розмах 22кгц на виході і управляючий сигнал просто "падає" на неякісному кабелі чи просто на з"єднанні (я наприклад коли бавився з дешевим кабелем в себе дома то експерементував з якраз перехідниками між роз"ємами і був здивований,коли підключав деякими перехідниками -сигнал то виростав на декілька відсотків то різко падав в залежності де я його використовував -чи після конвертора чи на роз"ємі тюнера)..В принципі чудес не буває..завжди є якась логічна причина..я завжди в таких випадках йду від конвертора до тюнера методом виключення дефектного ланцюга, заміною сумнівного елементу,підстановкою завідомо справного..і першим ділом:кабель..

Відсутній oleg1981

  • VIP
  • Постійний користувач
  • *****
  • Повідомлень: 172
  • Рейтинг: +29/-2
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #12 : 09:20:25, 26 Березень 2007 »
А який саме кабель можете порадити?

Відсутній vic

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3084
  • Рейтинг: +38/-5
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #13 : 09:29:33, 26 Березень 2007 »
Ми власне вже започаткували таку тему на форумі
http://viaccessfree.info/showthread.php?t=316
Звичайно потрібно дивитись як по характеристикам,так і використовуючи досвід практичний людей,котрі постійно мають справу з кабелями..я при виборі шматка кабеля для своєї антени спеціально консультувався з спеціалістами однієї з наших фірм,котрі встановлюють для певного контингенту клієнтів власне дорогі кабеля..адже ціни на них досить високі і підбирав з умови оптимальної ціни-якості..в мене все таки віддаль до 10м...так само потрібно підходити і при виборі конвертора(струм споживання хоча б і підсилення ПЧ),і нших елементів схеми підключення..

Відсутній oleg1981

  • VIP
  • Постійний користувач
  • *****
  • Повідомлень: 172
  • Рейтинг: +29/-2
Чудасія з дбокс2
« Відповідь #14 : 12:14:53, 06 Квітень 2007 »
Ну що ж проблема вирішилась,дякую всім за допомогу .:) Взяв на пробу іншу голову все пішло.Але до цих пір дивно,що стара голова працювала без проблем з усіма тюнерами крім мого дбокса в мене дома...

 

Нарощення пам"яті ДБокс2

Автор AvenirРозділ DBox-2

Відповідей: 50
Переглядів: 7452
Остання відповідь 18:16:26, 26 Листопад 2011
від Astronomy
Проблеми з дбокс2...

Автор kupestРозділ DBox-2

Відповідей: 29
Переглядів: 2822
Остання відповідь 07:55:58, 11 Вересень 2007
від ioan
Дбокс2. Залізо.

Автор kupestРозділ DBox-2

Відповідей: 9
Переглядів: 1265
Остання відповідь 21:46:01, 16 Грудень 2007
від andrey