Технічний відділ > Практика встановлення антен.
Вибір антени,конвертора,кабеля....
Dirty:
чим далі від джерела сигналу, тим більше шумів - і тоді що ж ви разом з сигналом підсилите???
driver3:
--- Цитата: Dirty;3104 ---чим далі від джерела сигналу, тим більше шумів - і тоді що ж ви разом з сигналом підсилите???
--- End quote ---
100% погоджуюся. Підсилювачі такого рівня ставляться безпосередньо після головок чи дисеку, та в ідеалі мають окреме живлення (не беруть його з кабелю, бо своїм навантаженням він ще погіршить рівень сигналу):)
lssa:
--- Цитувати ---чим далі від джерела сигналу, тим більше шумів - і тоді що ж ви разом з сигналом підсилите???
--- End quote ---
Тут ви дійсно праві. Але якщо б усе було так просто...
Одне скажу- загалом ви дуже глибоко помиляєтесь.
Якщо ви хочете підняти усю полосу частот ПЧ, то ставити підсилювач після конвертора невігластво. У окремих поодиноких випадках це може допомогти щоб позбавитись від наводок "лівого" випромінювання, на якісь дуже вузькій полосі частот(наприклад 1800 мгц).
Не хочу хизуватись своєю обізнаністю, бо сам я не профі у цій області, та теж маю прогалини у своїх знаннях. Тому вважаю свій рівень недостатнім, щоб підтримувати дискусію. Але коли я зацікавився сат тб, то всеж таки мінімальний лікбез собі провів, на додаток до того що вже знав.До цього у багажу мав базовий інститутський курс фізики та урізаний радіоелектроніки(тому що був непрофільний у моїй спеціальності). І дуже наполегливо раджу вам зробити теж саме, щоб уникнути у майбутньому проблем у своїй діяльності. Якщо не хочете читати, то принаймні експериментуйте.
Поглиблюйте свої знання, якщо вже займаєтесь цим професійно.
lssa:
А взагалі я ніколи не даю поради, якщо не переконався власноруч у тому що це дійсно допомагає.
У мене був такий об"єкт.
7 поверховий службовий будинок. Треба було роздати на кожен поверх супутниковий(ХБ+СР+АМ+НТВ) та єфірний сигнал. Кількість точок перегляду на кожному поверсі до 12.
Антени на даху. Конвертери з фіксованими діапазонами.
На кожний діапазон тягнувся свій кабель. На кожному поверсі ставився комутаційний ящик, куди кабелі заводились та підключались мультисвічі та дісекі. Далі каскадом на наступний поверх і т.д.
Загалом довжина кабелю від від тарілки до останньго ящика складала близько 150 метрів(якщо з"єднати розриви у ящиках напряму). Так от поки закладався кабель на етажах я мав змогу поекспериментувати.
Я з"єднав напряму кабелі з птички(там є усі піддіапазони) та підключився на 1 поверсі .Втрати сигналу були від 20-40% у нижньому піддіапазоні. До 30-70% у верхньому. Далі я ставив звичайні ратековські підсилювачі у розрив кабелю по черзі на кожному поверсі, та робив заміри на 1 поверсі.
Найкращі результати були отримані, коли я поставив їх на 4 поверсі(втрати вдалося компенсувати десь на 50%). Найгірші на 7 поверсі(взагалі ніяких покращень). На першорму поверсі, прямо перед приймачом, давало додаток десь на 10-20 відсотків.
Після повної коммутації(каскади мультисвічів, активний підсилювач на 4 поверсі, дісекі), коли вже підключалися точки перегляду, то падіння якості сигналу на 1 поверсі складало 5-35%(від того що було на 7) залежно від частоти та діапазону. Чого було з запасом достатньо для стабільного перегляду навіть у дощ.
lssa:
Також радив би прочитати вам це
http://www.zenith-pro.com/forum/showthread.php?t=25617&highlight=%F3%F1%E8%EB%E8%F2%E5%EB%E8
Навігація
Go to full version