Технічний відділ > Практика встановлення антен.
Вибір антени,конвертора,кабеля....
vic:
Непогано було б започаткувати таку тему на форумі.І собі корисно і людям цікаво було б дізнатись, що у нас нині можна купити на ринку супутниковому,почути рекомендації щодо вибору антен,конверторів і кабелів,плюси і мінуси того чи іншого елементу системи..
Особисто я давно собі шукаю антену алюмінієву типорозміром десь 1,0м макс.1.05м для уставновки на супермаунт..не хочеться чіпляти сталь..поки безрезультатний пошук на Україні..користуюсь угорською 0,88м (алюмінієвою антеною)..чуть бракує більшої...
Непогано обговорити і питання з конверторами,хто які ставить,які тут є підводні камені тощо..Наприклад непоганий конвертор МТІ -але от партія,що була на Кардачах сильно блудить з позиціонером..тут я описував свої муки в темі Глюки позиціонерів...хоча явно цей конвертор дає відчутний приріст...можливо є ідеї як позбутись цієї вади-теж непогано..Тобто непогано було б проаналізувати не лише найдешевший ряд конверторів ціною в районі від 3уе але і високоякісні,дорогі конвертори,якщо такі присутні у нас на ринку.
Немаловажно також і сам кабель,котрий ми заводимо в кімнату,чи замуровуємо в стіну..Звичайно,що про самий дешевий, як кажуть в народі ,з одним волоском говорити б не хотілось -хочеться звичайно щоб наш кабель відповідав технічним нормам,якісним показникам..
Напевно такі рекомендації,людей котрі постійно мають справу з антенами були б корисні всім нам,для одних це був би обмін досвідом використаня обладнання,для інших був би інструкцією по вибору комплектуючих..
Можна також тут освітити і ситацію з комутаторами..
lssa:
По кабелю. Ососбисто я не бачу зараз альтернативи фінмарку по співвідношенню якість/ціна. Навіть я б сказав, що він трохи задешевий для такої якості.
При прокладці у стандартних умовах(замуровка у стіни будинка, прокладка на вулиці по фасаду) він дуже добре себе проявив. Добре витримує наші кліматичні умови.
Особисто користуюсь 660 і 690 марками цього виробника. 690 закладаємо на великі об"єкти, коли треба передавати сигнал на великі відстані(системи колективного прийому). Або коли потрібно скинути кабель вздовж стіни на відстань більше 30-40 метрів.
За 3 роки не мав з ним жодних проблем.
tosat:
Для внутрішньої розводки я також використовую F660, проте на вулиці використовую Commscope, наприклад JV3909241.Він має досить міцну оболочку, а також всередині має напівгустий герметик, що не позволяє воді проникати всередину кабеля...Для зачищання кінців використовую Rotary coaxial cable stripper, фірми Pro'sKit.
lssa:
Ще дуже цікавить питання про вибір актюатора.
У мене за півроку здохло вже 2. Перший, Суперджек 12" підсилений, ще під час настройки здох намертво.
Потім поставив Стронг 12" звичайний. Працював добре 6 місяців, і ось здох сенсор. Сам мотор та шток працює нормально.
Що можете порадити? Може є альтернатива цим двом брєндам, бо хотілося щоб він пропрацював, принаймні рік.
Навантаженння на поворотку у мене велике. Ганяю її постійно,кожен день, від горизонту до горизонту.
vic:
Якшо сенсор сдох-то можна просто поміняти геркон..деколи буває проблеми з магнітом...в мене багато років працює актуатор і єдине це що періодично міняю в ньому-власне геркон і підшипник..
Навігація
Go to full version