Технічний відділ > Практика встановлення антен.

Роздуми на тему..етика,естетика....

<< < (13/16) > >>

Zerg:
Дуже прошу вибачення що встрягаю в діалог Професіоналів,та хочу розповісти про себе.Встановлення САТ-ТВ не є мій заробіток,весь мій досвід встановлення складається з 4-ри разової установки власних (для себе) антен, та багаторазовими коректуваннями їх же.Свою першу сателітку встановив в ті часи ,коли цифровими тюнерами ще не пахло.Тут і почалась моя "хвороба"- ще щось впіймати,ще,ще,і ще.В моїй роботі (якою заробляю на життя)є досить багато вільного часу,отже щось покрутити, щось настроїти,підстроїти час є.Професійних встановлювальників не запрошую(хоча грошей вистарчає,та ніхто з моїх друзів та знайомих ніколи не скаже що я скнара) тільки тому , що люблю щось цікаве зробити сам.Читаючи цей ФОРУМ вирішив і собі поставити поворотний пристрій,і зновуж таки сам - тому що цікаво.Дуже перепрошую(можливо хтось так думає)якщо забрав в когось кусок хліба.

sashko:
не зі всім можу погодитись - особливо в понятті "базарник". якщо людина добросовісно робить свою справу і не кидиє клієнтів але працює на базарі -  то це не означає що ця людина негідник. я б краще ділив би людей на професіоналів і просто дилетантів-хапуг. в цьому сенсі можна назвати базарниками всіх хто продає супутникове телебачення і не має значення на фірмі, в магазині чи на базарі - головне робити це професійно і добросовісно. в свій час я теж хотів працювати на фірмі - але не запрошували. працював на базарі майже два роки і тепер вже два роки маю свою фірму. і роботу старався робити добросовісно як тоді так і тепер. тут багато хто знає мене особисто і нарікань і претензій до мене немає. просто я б не ділив людей на "базарників" і "фірмачів" - а все-таки на професіоналів і непрофесіоналів.

driver3:

--- Цитата: vic;2023 ---Dirty .в принципі ціну ви встановлюєте напевно ж якихось міркувань собівартості плюс прибуток..який би не був у нас ринок,але платити за все приходиться нині і причому ціни на прожиття ростуть і гроші фактично не мають вже тієї вартості що рік два назад..обезцінюється в принципі той же доллар..тому в собівартість потрібно все закладувати в тому числі і деякі ризики і планування перспективи розвитку..
Чим базарнику легче і простіше-він просто бачучи,що саттб не дає доходу починає відразу продавати сезонний товар..вам же складніше в цьому плані і тому в нас інтелектуальний труд поки що не в повазі..тут і поважні супутникові фірми просто банкрутують чи стараються якось розширювати поле діяльності оволодівати новими технологіями чи опускатись до рівня базарного..ускладнюється ситуація такого ринку дійсно недобросовісною конкуренцією,відсутністю правил гри на ринку і власне законів регулюючих дикий ринок...але тут нічого не поробиш-ми поки що лише в самому початку становлення ринку і тому приходиться сприймати цей світ таким як він є і шукати форми і методи виживання,і звичайно розвивати цей ринок ....такий от парадокс..
--- End quote ---

Vic, не кидай камінь в свій город, город Сашка і т.д. Невже не ми всі створюєм цих базарників???? Невже не ми продаєм їм оптом обладнання прошите на останній день аби базарнику не приходилося шось шукати самому і думати головою? От якби ми цього не робили, то їм прийшлося би лізти в інтернет і шукати прошивки. ключі і т.д. І вони тоді б цінували свою працю (і нашу) не в 20 гривень......а думали головою!!!!!!!!!!! Оптовики самі в якійсь мірі сприяють пошеренню дешевого товару. Тоді постає питання для кого ми це все робим?  Прошитий тюнер не повинен продаватися в одну ціну з пустим....адже заради цього люди мотають інтернет, телефон, інші витрати.....цим ми породжуєм крах саттв.:(

vic:
Так ти сам прекрасно знаєш який тюнер в пошані в базарників-власне той котрий прошивається через шнурок і без всякого компа...очевидно що це і буде найкращим тюнером в світі..і вони звичайно будуть хвалити власне його і хаїти всі інші--адже до них потім прийде чоловік перешити тюнер!!
Найгірші ж тюнери для них,це ті котрі вимагають для перешивки використовувати власне комп..і тут як напочатку не вшивай найсвіжіше,але через день два воно стає застаріле і все зупиняється в такому разі у них продажа таких тюнерів..от власне і тому у нас такий розрісся ринок з пріорітетом лише одних тюнерів,котрі перешиваються через шнурок з тюнера на тюнер..
Виправити це збочення не так просто і можливо навіть нереально..поскільки тут йде опт перешивок з тюнера на тюнер..це ми з тобою шукаєм щось нове і свіже в інеті для різних моделей тюнерів і це дійсно займає і час і вимагає певних знань і затрат-там же штампується і кваситься...
І я б напевно,коли б сидів на базарі і торгував цим крамом то теж би так і поступав,щоб не морочити голову ні собі ні людям..тому і немаю за що їх винити..так склався у нас ринок і потрясаючи кулаком ситуацію не виправити..вони зайняли нішу,котру ніхто ніколи би не обслуговував за такі смішні гроші ..ви зайняли нішу більш багатшого прошарку і їх обслуговуєте якісніше і дорожче..є теж прошарок населення котрим таке обслуговування не довподоби-ті плотять офіційну карточку і не заморочують собі голову..є також прошарок ,котрий має і інет і тямку в голові і здатен сам себе обслужити лише потрібно трохи допомогти чи підсказати..от власне я з такими людьми дружу-мені простіше людині дати мінімум знань і порад...

driver3:
Вік, ти так говориш ніби в нас в Тернополі 100 установщиків.....їх відсили 15-20 і всіх ми знаєм в лице! Якщо захотіти то все можна зробити, але потрібна перш за все людська свідомість і повага праці інших....Я повторюю....ми не ковбасу продаєм людям!!!!! А людині, якій поставили цю лажу, навіть звернутися потім нікуди, бо сам факт емуляції ключів є прозаконним. І з цим треба шось робити....бо один дурень поставить якусь дешевку за смішні гроші, і ніби хай собі ставить...бо ж ринок....., але це негативна репутація для інших, бо в людини виробляється супротивна реакція до галузі в цілому!!!!!!!!!!!! І друзі і сусіди тієї людини матимуть таку саму думку!!!!!! Нагадити легко, а хай попробують зробити це найвищому рівні! в комплексі! так шоб людина з враженням розказувала про це всім своїм друзям! Вам самим неприємно коли купуєте якусь річ, приходите до дому і бачите шо якась халтура якої ви відразу не помітили.....Ви хоч колись бачили в базарній дешевій установці нормальний кабель? чи головку? Я особисто не бачив....а бачив навіть тарілки з порушеною геометрією... Ну і шо? будемо сидіти і жувати соплі коли таким паплюжать всіх?

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version