Технічний відділ > Практика встановлення антен.
Програми для настройки суп. антен
WASJATKA:
Щодо настройки антен (транспортир,лінійка,олівець-це
добре для учнів 9-11-класів) а для установщика то це
дійсно дивитися на сонце,особливо коли немає почому
орієнтуватись(сопутникових антен) тоді якщо вчора,приміром, в сусідньому селі,місті виставляв
антену приблизно по часі орієнтовано сонцю то так і в
цьомуж місці тудиж направляти.
Android-80:
--- Цитата: WASJATKA від 18:36:34, 18 Листопада 2008 ---а для установщика то це
дійсно дивитися на сонце,особливо коли немає почому
орієнтуватись(сопутникових антен) тоді якщо вчора,приміром, в сусідньому селі,місті виставляв
антену приблизно по часі орієнтовано сонцю то так і в
цьомуж місці тудиж направляти.
--- End quote ---
Ви що бойскаут? Може ще по моху дерев визначати полюса? У Вас нема грошей на компас? *-G Як тоді мені поступати, коли день короткий і сьогоднішні дві установки робив після п"яти, коли надворі вже темно?
Думаю, що кращого прибору за компас, для оприділення полюсів - нема...
Ankl:
для тих кому треба ставити мотопідвіс та незнає координат місцини , то можна спробувати звернутись у місцевий відділ земельних ресурсів і вияснити навіть те місце де ви збираєтесь встановлювати.
Android-80:
Люди, ви що подуріли? Які нафік земельні відділи? Координати легко вичисляються по карті(паперовій),такій,що на географії в школі на дошку вішали, gps, інтернет...
Ankl, дивіться на речі реально. Не відставайте від життя
дядя Міша:
На початках користувався прибором "САТФАЙНДЕР"оріентуючись на сонце,а тепер на картоні маю конфігурацію основних супутників з використанням компаса.Оріентую компас південь-північ ,маю точні направлення стрілочок на супутники-продовження на конкретний супутник засікаю оріентир на місцевості + малий телевізор\колись скопіював у хлопців з Іввано-Франк.\Для компаса вирізав у картоні отвір і з другоі сторони приклеів скотчем\так що він у мене постійно знаходиться на таблиці\.Від точки де знаходиться компас ідуть стрілочки\азімути\супутників.Основна лінія Південь-Північ уздовж таблиці,північ там де я стою.Саму табличку\картон\я обмотав скотчем щоб не замокала.Як для мене для сільскоі місцевості краще не придумаеш.
Навігація
Go to full version