Спробував і я спіймати польскі канали. Купив звичайну "польську" вуличну антену з 4 вертикальними рефлекторами та підсилювачем на радіобазарі у Львові. Встановив на дах 2-х поверхового будинку, Львів с.Скнилів (р-н Галіції). Повернув в сторону Перемишля (В сторону Тарнавки поки не можу бо треба якусь довгу трубу щоб обійти сісідські сонячні панелі, поки цього робити не буду). Вдень жодні польські канали нажаль не показують, лише рівень сигналу 50-60% але якість 0% і то не завжди, часом повний нуль. Дивлюсь через вбудований тюнер телевізора Sony KD65XE9005.
Але як тільки сонце зайде починає працювати MUX-3 канал 26 (TVP), причому показує рівень 90% якість 100%. Як це так сам не розумію. Слабший сигнал але теж показує добре MUX-2 Канал 41 (Polsat, TVN і інші). Дуже слабо, і зриває або взагалі не показує MUX-6 канал 24. Коли погода позволяє проривається Mux 1, канал 43.
Думаю купити антену Opticum AX1000+ LTE або ж Romsat V/UHF-273. Як гадаєте має допомогти чи все ж таки думати в сторону довшої труби і намагатись спіймати сигнал з Тарнавки? Бо я пробував розвернути в сторону Тарнавки то звідти не було ніякого навіть рівня.
Друге питання: чи варто думати купити DVB тюнер і він буде чуттєвіший чим тюнер телевізора?
Ну що ж після більше чим пів року спробував я щастя ще раз тепер з новим обладнанням. Демонтував польску антену сітку і на її місце встановив Televes BOSS DAT LR
https://www.tdtprofesional.com/en/antenna-ddt-uhf-47db-dat-boss-lr-lte-5g-televes.html. Також докупив блок живлення 24 вольти як там і рекомендується докупити.
Антена довга 1м 92см але легенька тому з монтажем жодних проблем. Як встановив на цю ж висоту 1.5м над кришею, то побачив лише слабкий сигнал без картинки. Це було розчарування реальне, бо вона себе реально показала нічим не краще, ніж полька за 500 грн. Після цього добавив трубу і загальна висота вийшла ~3м над кришою. (місцевість в мене 322 м над рівнем моря, висота будинку 10 м, тому антена на висоті вийшла 335 м над рівнем моря).
Спершу направив на Tarnawatka і знов розчарування, сигнал є але дуже слабкий щоб канал запустився. Після цього повернув на Перемишль і о чудо всі 4 UHF мукси запрацювали. Ось що можу сказати після декількох днів переглядів:
Канал 24 (MUX-6) - показує добре. Один день в обід канали тут зривали зовсім трошки але лише але більше цього не бачив. Тобто синал трошки вище мінімуму.
Канал 26 (MUX-3) і канал 41 (MUX-2) - прекрасний сигнал цілий час. (ввечері працює навіть якщо виключити подачу 24 вольти на підсилювач)
Канал 43 (MUX-1) - в день дивитись не можливо бо зриває досить часто. Ввечері жодних проблем.
Канал 6 це метровий діапазон а ця антена працює лише UHF тому він не показує.
Поки чекаю на доставку з Польщі Telkom Telmor FAR 48 LTE/5G фільтр. Це мало би допомогти каналу 43 бо він досить близько до 700Mhz LTE. Начитався я що вбудований LTE фільтр в антені не дуже добре фільтрує тому треба допомагати. Якщо ж ні, то є рішення яке гарантовано допоможе, але це вже занадто дорого. Можна докупити канальний підсилювач типу Telmor DVB-T Alpha або ж
https://satmania.com.pl/wzmacniacz_masztowy_msp3-5g_32_kan__3xwej__1xwyj,59,_3894.html. Тут ціна проекту ітак вже вийшла дай боже
https://photos.app.goo.gl/GsQHnHPWeY4JjBPy9 + доставка з Іспанії 21 євро через Meest.
Взагалі, вся ідея була дивитись чемпіонат світу з футболу 2026 в 4К із телеканалу TVP 4K. Але як виявилось в останній місяць, TVP вирішило зажати цього чемпіонату гроші і зовсім не включати цей телеканал цього року. (навідміну від 2022)

.