Автор Тема: Прийом польских телеканалів DVB-T  (Прочитано 165076 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Відсутній Snoop

• Ветеран
  • Рейтинг: +451/-13
  • Іграшки-низькі ціни
Прийом польских телеканалів DVB-T
« Відповідь #270 : 04:24:31, 02 Березня 2024 »
Появився у Львові на радіорину тюнер Т2 ,,STAR PLUS 12 Ціна адекватна.

Яка ціна якщо не секрет !!!
www.igrashkalviv.at.ua - маг.ВЕСЕЛА ІГРАШКА
ZGEMMA H9S: 4W+5E+13E+19E - 0.9m; 28E+36E+46E+53E - 0.9m; 75E - 0.9m.

Відсутній loza77

• Старожило
  • Рейтинг: +537/-33
« Відповідь #271 : 07:24:20, 02 Березня 2024 »

Відсутній potelich2

• Користувач
  • **
  • Рейтинг: +0/-0
« Відповідь #272 : 11:17:29, 03 Березня 2024 »
Для оптових покупців 450гр я брав

Відсутній Homer2007

• Новачок
  • *
  • Рейтинг: +19/-0
« Відповідь #273 : 19:09:06, 03 Березня 2024 »
Для оптових покупців 450гр я брав
Так що проблема з тюнерами вирішилася і з адекватною ціною. Треба брати возити в Польщу, там в них 1000 - 2000 гр. (100 - 250 zl.)!!! *oohaa*

Відсутній Homer2007

• Новачок
  • *
« Відповідь #274 : 20:00:26, 10 Вересня 2024 »
З початку вересня почався стабільніший прийом на 39 каналі з Тарнаватки ( там іде POLSAT і інші ) . Антена 19 елементна , swa 49, 95 км по прямій, 34 і 36 сигнал постійно стабільний , висота антени 9 м. 35 канал  ніколи не було прийому?

Відсутній smiak

• Новачок
  • *
  • Рейтинг: +1/-0
« Відповідь #275 : 19:41:22, 08 Вересня 2025 »
Спробував і я спіймати польскі канали. Купив звичайну "польську" вуличну антену з 4 вертикальними рефлекторами та підсилювачем на радіобазарі у Львові. Встановив на дах 2-х поверхового будинку, Львів с.Скнилів (р-н Галіції). Повернув в сторону Перемишля (В сторону Тарнавки поки не можу бо треба якусь довгу трубу щоб обійти сісідські сонячні панелі, поки цього робити не буду). Вдень жодні польські канали нажаль не показують, лише рівень сигналу 50-60% але якість 0% і то не завжди, часом повний нуль. Дивлюсь через вбудований тюнер телевізора Sony KD65XE9005.
Але як тільки сонце зайде починає працювати MUX-3 канал 26 (TVP), причому показує рівень 90% якість 100%. Як це так сам не розумію. Слабший сигнал але теж показує добре MUX-2 Канал 41 (Polsat, TVN і інші). Дуже слабо, і зриває або взагалі не показує MUX-6 канал 24. Коли погода позволяє проривається Mux 1, канал 43.

Думаю купити антену Opticum AX1000+ LTE або ж Romsat V/UHF-273. Як гадаєте має допомогти чи все ж таки думати в сторону довшої труби і намагатись спіймати сигнал з Тарнавки? Бо я пробував розвернути в сторону Тарнавки то звідти не було ніякого навіть рівня.
Друге питання: чи варто думати купити DVB тюнер і він буде чуттєвіший чим тюнер телевізора?

Відсутній roger5000

• Модератор
  • Ветеран
  • Рейтинг: +2839/-1
  • м Тернопіль
« Відповідь #276 : 08:26:49, 10 Вересня 2025 »
Мені більше подобається антена Funke BM 3553, або подібна, без підсилювача, а що до тюнера то раджу брати вже з підтримкою Н265/NEVC та звуком Е - АС 3

Відсутній smiak

• Новачок
  • *
« Відповідь #277 : 22:15:46, 13 Вересня 2025 »
Funke BM 3553
Подивився я відгуки цієї антени і зрозумів що дуже делікатна вона. Можна прямо під час монтажу дефлектор зламати як пишуть люди. Вирішив купувати Televes HD BOSS 790, поки шукаю хто може прививезти з європи. Плюс підсилювач тут ще й оркемо треба буде дорогий купувати. Тому так це буде не дешево і не скоро бо все що в Україні ніби "в наявності" насправді доставка з європи. Ця вже точно має давати стабільний сигнал.

Відносно тюнера я не бачу поки необхідності купувати бо в мене телевізор приекрасно показує HEVC h.265 i підтримує HbbTV. Крута штука, наприклад на обидвох телеканалах PULS i PULS2 є взагалі можливість дивитись в записі цілий тиждень, пауза, перемотка все працює прекрасно. Прикол навіть в тому що коли сигнал слабкий і картинка сипеться, можна ці обидва телеканали дивитись "в записі" прекрасно без зривання. В мене просто питання було чи може телевізору треба сильний сигнал, а тюнер більш чуттєвіший. А то поки в мене поляки лише вночі ловлять і то не кожну ніч, нажаль.

Відсутній smiak

• Новачок
  • *
« Відповідь #278 : 21:34:58, 27 Вересня 2025 »
Для інформації відносно компакних шукачів сигналу: купив на Алі шукач сигналу GTMEDIA V8 Finder PRO 2 (74$). Компактний, можна взяти з собою на кришу. Вміє наземне тв і супутникове і кабельне шукати і показувати. Але як виявилось чутливість в нього значно гірша чим у вбудованому тюнері DVB-T2 телевізора Sony! В той час коли тв без зривів показує хоча б один самий сильний MUX-3 канал 26 (TVP) з Перемишля. То цей шукач тупо сигналу не бачить взагалі і канали не шукає! Коли погода краще і тв вже бачить 2 і більше муксів, то шукач починає бачити TVP і показує але з короткочасними зривами або без них. Інших муксів той шукач в мене так і не знайшов :(. Хоча вчора ввечері була прекрасна погода, бо ТВ показував всі Мукси з Перемишля, крім метрового діапазону без зривів. MUX-8, канал 6 з Перемишля в мене не ловиться взагалі на антену польку. Хоча антена наші канали в метровому діапазоні показує хоч і розвернута в другу сторону від вишки. Але вишка не далеко та ще й в прямій видимості (9 км).
Тому хто думає собі купити цю штукенцію, майте на увазі, бо будете розчаровані від його чутливості. З плюсів, компактний, шукає і показує шустро канали. Виставити антену з ним можна непогано якщо він бачить сигнал :). Може сам давати живлення на підсилювач але лише 5 вольт мабуть, бо велика різниця коли йому даю сигнал вже після подачі 12V, і коли він сам дає живлення на підсилювач.

Відсутній Homer2007

• Новачок
  • *
« Відповідь #279 : 07:03:04, 24 Лютого 2026 »
<a href="http://" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://</a>
Мені більше подобається антена Funke BM 3553, або подібна, без підсилювача, а що до тюнера то раджу брати вже з підтримкою Н265/NEVC та звуком Е - АС 3
  Є Т2 тюнер World Vision T 645B fm HDMI-CEC (зелена коробка!!!) БУДЬТЕ УВАЖНІ бо 645 є багато.. В ньому HEVC i E- AC 3 з коробки. Хоча про  Е АС 3 там ніде не написано, провірив особисто на польських Т2 каналах. Чутливість нормальна, на підсилювач окремий блок 12v і ціна  менше 400 грн. Металевевий корпус і внутрішній БЖ.

Відсутній smiak

• Новачок
  • *
« Відповідь #280 : 22:33:51, 21 Травня 2026 »

Спробував і я спіймати польскі канали. Купив звичайну "польську" вуличну антену з 4 вертикальними рефлекторами та підсилювачем на радіобазарі у Львові. Встановив на дах 2-х поверхового будинку, Львів с.Скнилів (р-н Галіції). Повернув в сторону Перемишля (В сторону Тарнавки поки не можу бо треба якусь довгу трубу щоб обійти сісідські сонячні панелі, поки цього робити не буду). Вдень жодні польські канали нажаль не показують, лише рівень сигналу 50-60% але якість 0% і то не завжди, часом повний нуль. Дивлюсь через вбудований тюнер телевізора Sony KD65XE9005.
Але як тільки сонце зайде починає працювати MUX-3 канал 26 (TVP), причому показує рівень 90% якість 100%. Як це так сам не розумію. Слабший сигнал але теж показує добре MUX-2 Канал 41 (Polsat, TVN і інші). Дуже слабо, і зриває або взагалі не показує MUX-6 канал 24. Коли погода позволяє проривається Mux 1, канал 43.

Думаю купити антену Opticum AX1000+ LTE або ж Romsat V/UHF-273. Як гадаєте має допомогти чи все ж таки думати в сторону довшої труби і намагатись спіймати сигнал з Тарнавки? Бо я пробував розвернути в сторону Тарнавки то звідти не було ніякого навіть рівня.
Друге питання: чи варто думати купити DVB тюнер і він буде чуттєвіший чим тюнер телевізора?

Ну що ж після більше чим пів року спробував я щастя ще раз тепер з новим обладнанням. Демонтував польску антену сітку і на її місце встановив Televes BOSS DAT LR https://www.tdtprofesional.com/en/antenna-ddt-uhf-47db-dat-boss-lr-lte-5g-televes.html. Також докупив блок живлення 24 вольти як там і рекомендується докупити.
Антена довга 1м 92см але легенька тому з монтажем жодних проблем. Як встановив на цю ж висоту 1.5м над кришею, то побачив лише слабкий сигнал без картинки. Це було розчарування реальне, бо вона себе реально показала нічим не краще, ніж полька за 500 грн. Після цього добавив трубу і загальна висота вийшла ~3м над кришою. (місцевість в мене 322 м над рівнем моря, висота будинку 10 м, тому антена на висоті вийшла 335 м над рівнем моря).

Спершу направив на Tarnawatka і знов розчарування, сигнал є але дуже слабкий щоб канал запустився. Після цього повернув на Перемишль і о чудо всі 4 UHF мукси запрацювали. Ось що можу сказати після декількох днів переглядів:
Канал 24 (MUX-6) - показує добре. Один день в обід канали тут зривали зовсім трошки але лише але більше цього не бачив. Тобто синал трошки вище мінімуму.
Канал 26 (MUX-3) і канал 41 (MUX-2) - прекрасний сигнал цілий час. (ввечері працює навіть якщо виключити подачу 24 вольти на підсилювач)
Канал 43 (MUX-1) - в день дивитись не можливо бо зриває досить часто. Ввечері жодних проблем.

Канал 6 це метровий діапазон а ця антена працює лише UHF тому він не показує.
Поки чекаю на доставку з Польщі Telkom Telmor FAR 48 LTE/5G фільтр. Це мало би допомогти каналу 43 бо він досить близько до 700Mhz LTE. Начитався я що вбудований LTE фільтр в антені не дуже добре фільтрує тому треба допомагати. Якщо ж ні, то є рішення яке гарантовано допоможе, але це вже занадто дорого. Можна докупити канальний підсилювач типу Telmor DVB-T Alpha або ж https://satmania.com.pl/wzmacniacz_masztowy_msp3-5g_32_kan__3xwej__1xwyj,59,_3894.html. Тут ціна проекту ітак вже вийшла дай боже https://photos.app.goo.gl/GsQHnHPWeY4JjBPy9 + доставка з Іспанії 21 євро через Meest.

Взагалі, вся ідея була дивитись чемпіонат світу з футболу 2026 в 4К із телеканалу TVP 4K. Але як виявилось в останній місяць, TVP вирішило зажати цього чемпіонату гроші і зовсім не включати цей телеканал цього року. (навідміну від 2022) >:( :o.
« Останнє редагування: 09:53:42, 26 Травня 2026 від slavon »

[Picon] Іконки телеканалів для E2 від sat-ukraine

Автор bodyanРозділ Скіни, Пікони

Відповідей: 5
Переглядів: 13658
Остання відповідь 16:11:31, 11 Лютого 2019
від Nazar Horoshko
Comsat DVB-3033 -горить"err"

Автор toliktvРозділ Eurosat DVB-8004

Відповідей: 5
Переглядів: 6333
Остання відповідь 11:02:57, 24 Квітня 2008
від toliktv
Актуальний список Українських телеканалів (s-ukraine team)

Автор oplyaРозділ Українські телевізійні канали

Відповідей: 11
Переглядів: 13088
Остання відповідь 00:53:17, 21 Червня 2011
від oplya
Яких телеканалів Україні не вистачає ?

Автор IVPРозділ Українські телевізійні канали

Відповідей: 30
Переглядів: 16674
Остання відповідь 11:57:55, 22 Травня 2020
від Арчи®
Список телеканалів у форматі .xlsx