Головна категорія > DVB-T2 - цифрове ефірне телебачення
Прийом польских телеканалів DVB-T
VovanU:
--- Цитата: avalon13 від 21:48:11, 02 Квітня 2012 --- Потужність - 300кВт (EIRP) в аналогу
--- End quote ---
Не забагато?
avalon13:
--- Цитата: SashaTv від 16:56:23, 03 Квітня 2012 --- Не знаю,чи є сенс "гратися" з прийомом аналогового сигналу-так як липень 2013 кінець ери аналогового телебачення в Польші.
--- End quote ---
:2funny: якраз "граюся" з метою прийому цифри derisive.gif по аналогу просто орієнтуюсь...
--- Цитата: VovanU від 17:14:34, 03 Квітня 2012 ---
--- Цитата: avalon13 від 21:48:11, 02 Квітня 2012 --- Потужність - 300кВт (EIRP) в аналогу
--- End quote ---
Не забагато?
--- End quote ---
така потужність, але це в EIRP. Можна глянути тут
Yaro:
--- Цитата: avalon13 від 14:21:24, 03 Квітня 2012 --- дають підсилення в районі 9дБ. Здається цього замало для такої відстані.
--- End quote ---
Це трохи менше 3-х разів (10 дб = 3 рази), малувато однозначно. Дивись антену з тих же креслень, і ліпи на неї НАСТРОЄНИЙ підсилювач, він тільки тоді і дасть максимум, коли настроєний. Підсилювач прекрасно працював і на промисловій антені з 16-ти елементів (19 крб. 50 коп.), і зовсім непогано на "вісмірці" - місцеві три канали і зараз приймає, і то не погано, і в не найкращому місці. Причому один з них на 40-му каналі.
avalon13:
--- Цитата: Yaro від 07:39:42, 04 Квітня 2012 ---
--- Цитата: avalon13 від 14:21:24, 03 Квітня 2012 --- дають підсилення в районі 9дБ. Здається цього замало для такої відстані.
--- End quote ---
Це трохи менше 3-х разів (10 дб = 3 рази), малувато однозначно. Дивись антену з тих же креслень, і ліпи на неї НАСТРОЄНИЙ підсилювач, він тільки тоді і дасть максимум, коли настроєний. Підсилювач прекрасно працював і на промисловій антені з 16-ти елементів (19 крб. 50 коп.), і зовсім непогано на "вісмірці" - місцеві три канали і зараз приймає, і то не погано, і в не найкращому місці. Причому один з них на 40-му каналі.
--- End quote ---
в цього підсилювача живлення 9-12В, при подачі від тюнера 5В буде працювати? Мабуть треба дивитись параметри транзисторів.
Наскільки я памятаю (колись давно робив таку антену) антена розрахована на роботу 21-40 канал. Мені бажано щоб максимальні параметри були в районі 50 каналу (Мух-2 на к.52, Мух-1 планується на к.50).
Зрештою, щоб не мордуватись з виготовленням підсилювача, можна спробувати від польської антени, так буде простіше і дешевше. А коли буде прийнятний результат, можна зібрати цей підсилювач, хоча мені здається транзистори обійдуться дорожче від цілого польського derisive.gif
Наразі хочу витиснути максимум, який можна прийняти пасивною антеною. Може наступного тижня буду мати кращу антену. Підсилювач це вже остання міра. Як я розумію його плюс в тому, що він не самозбуджується як польський.
Yaro:
--- Цитата: avalon13 від 20:50:24, 04 Квітня 2012 ---в цього підсилювача живлення 9-12В, при подачі від тюнера 5В буде працювати?
--- End quote ---
Буде, але значно впаде коефіціент підсилення.
--- Цитата: avalon13 від 20:50:24, 04 Квітня 2012 ---Мабуть треба дивитись параметри транзисторів.
--- End quote ---
Я робив на 2х КТ3115, після налаштування підсилювач працював краще заводського, і це слова людини, яка розбирається в цьому тісті.Видно, були добре виставлені режими транзисторів.
--- Цитата: avalon13 від 20:50:24, 04 Квітня 2012 ---Мені бажано щоб максимальні параметри були в районі 50 каналу (Мух-2 на к.52, Мух-1 планується на к.50).?
--- End quote ---
Цей підсилювач - широкополосний, але дещо-таки в плані підсилення в певному діапазоні можна зробити. В тексті про це трохи є.
Я розумію, що неохота колупатися з транзисторами, плату робити і таке інше. Просто польський "підсилювач" можеш викинути, від нього шкоди більше, ніж користі, або ж тоді і його треба допрацювати. І шукати антену з хорошим коеф. підсилення.
Навігація
Go to full version