Головна категорія > DVB-T2 - цифрове ефірне телебачення
Прийом польских телеканалів DVB-T
avalon13:
Така задачка. Спочатку фото
По напряму прийому на відстані приблизно 200м стоїть будинок. Точний напрям показаний червоною лінією. Відстань до передавача - 88км (Замосць). Потужність - 300кВт (EIRP) в аналогу
Питання таке - чи створює цей будинок в точці прийому зону тіні, тобто хвилі його не огинають?
Пробував різні антени, але зображення краще ніж на двійку не вдалось досягнути.
kandrij:
В мене була подібна ситуація.Тільки по дорозі на Замосць стоїть височезна церква.ПТ2 ще якось брало,а ПТ1,Полсат ні.Знайшов відбитий з досить стабільною і пристойною якістю,правда ПТ1 проблема.Пробуй теж саме,або перенось на сусідні будинки,щоб обійти.
Yaro:
--- Цитата: avalon13 від 21:48:11, 02 Квітня 2012 ---Відстань до передавача - 88км (Замосць). Потужність - 300кВт (EIRP) в аналогу
Питання таке - чи створює цей будинок в точці прийому зону тіні, тобто хвилі його не огинають?
Пробував різні антени, але зображення краще ніж на двійку не вдалось досягнути.
--- End quote ---
Як на мене, піднімай антену вище, ДМВ не огинають перешкод.
З.И. Мій антенний підсилювач не поміг чи просто не пробував, бо ніколи чи ліньки? Якщо є стійка синхронізація, то антенний підсилювач хоч трохи, але допоможе. І ставити його треба НА САМІЙ АНТЕНІ, а не біля телевізора, розвівши живлення по ВЧ. Сама назва про це говорить.
avalon13:
--- Цитата: Yaro від 06:57:36, 03 Квітня 2012 ---Як на мене, піднімай антену вище, ДМВ не огинають перешкод.
З.И. Мій антенний підсилювач не поміг чи просто не пробував, бо ніколи чи ліньки? Якщо є стійка синхронізація, то антенний підсилювач хоч трохи, але допоможе. І ставити його треба НА САМІЙ АНТЕНІ, а не біля телевізора, розвівши живлення по ВЧ. Сама назва про це говорить.
--- End quote ---
Підсилювач ще не пробував, наразі потрібно визначитись чи буде в цьому місці прийом. Обидві антени, які я пробував - хвильовий канал (можливо не зовсім точно виготовлений і ненастроєний) і Харченко (бікуад) дають підсилення в районі 9дБ. Здається цього замало для такої відстані. Потрібно ще спробувати більш серйозну антену, а потім вже дивитись чи буде потрібний підсилювач.
Одним словом з відповідей я зрозумів, що місце не дуже хороше. В принципі сам здогадувався, але бачу на будинках багато антен з подібним розміщенням, правда невідомо що там показує. Є навіть на перших поверхах, причому відстань до будинків ще ближча. :o Можливо щось відбите приймають.
Раніше антена стояла на даху, але після того як спиз..дили 3 антени (ще тих радянських Орбіта) бажання ставити на дах немає.
SashaTv:
Не знаю,чи є сенс "гратися" з прийомом аналогового сигналу-так як липень 2013 кінець ери аналогового телебачення в Польші.
Навігація
Go to full version