Автор Тема: DBox2 з Betanova на Linux  (Прочитано 5742 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

driver3

  • Гість
DBox2 з Betanova на Linux
« : 21:47:51, 02 Березень 2007 »
Деколи виникала проблема в людей по переробці оригінальних тюнерів Nokia DBox2 з оригінальної системи на лінукс. Накидав тут коротку інструкцію по безпечній переробці тюнера. Стаття в основному стосується тюнерів Nokia з двома мікросхемами флешу Intel. Стаття писалася давно, використані матеріали інших джерел, тому на рос. мові. По всіх виникаючих питаннях можна звертатися особисто до мене.

Відсутній v22

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 24
  • Рейтинг: +14/-0
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #1 : 20:43:15, 06 Вересень 2007 »
Цитата: driver3;362
Деколи виникала проблема в людей по переробці оригінальних тюнерів Nokia DBox2 з оригінальної системи на лінукс. Накидав тут коротку інструкцію по безпечній переробці тюнера. Стаття в основному стосується тюнерів Nokia з двома мікросхемами флешу Intel. Стаття писалася давно, використані матеріали інших джерел, тому на рос. мові. По всіх виникаючих питаннях можна звертатися особисто до мене.


Опис прекрасний але шем мати той мініфлеш(
приймачи:
dreambox800HD, dreambox500,Dbox2
Супутники:
4+4.8+9+13+36+75+80+85+90

Присутній bodyan

  • Адміністратор
  • *****
  • Повідомлень: 5934
  • Рейтинг: +7586/-0
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #2 : 21:03:48, 06 Вересень 2007 »
Пробуй . З даним мінфлешом я розлочив свій ДБокс:). Виставиш шляхи для Bootfile i Root
При викладенні файлів на сторонніх ресурсах (форумах, сайтах) обов'язково вказати адресу форуму sat-ukraine.info

Для подяк: Приват 4149625802083533 | WebMoney U234103583812 , Z275867729465


Відсутній v22

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 24
  • Рейтинг: +14/-0
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #3 : 13:43:25, 07 Вересень 2007 »
Шось я напевно не то роблю(, в наслідок чого завантажується мініфлеш, а команда хелп не проходить,  пише коннект тайм аут.
В чому моя помилка?
флеш
2xINTEL

приймачи:
dreambox800HD, dreambox500,Dbox2
Супутники:
4+4.8+9+13+36+75+80+85+90

Присутній bodyan

  • Адміністратор
  • *****
  • Повідомлень: 5934
  • Рейтинг: +7586/-0
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #4 : 15:13:15, 07 Вересень 2007 »
В принципі я керувавсятакою інструкцією, мені на польскій легше:D

Якщо щось буде незрозумілим, перекладу:)
Доречі флеш у Тебе яка?
При викладенні файлів на сторонніх ресурсах (форумах, сайтах) обов'язково вказати адресу форуму sat-ukraine.info

Для подяк: Приват 4149625802083533 | WebMoney U234103583812 , Z275867729465


Відсутній v22

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 24
  • Рейтинг: +14/-0
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #5 : 20:53:51, 07 Вересень 2007 »
Цитата: bodyan;19142
В принципі я керувався такою інструкцією, мені на польскій легше:D

Якщо щось буде незрозумілим, перекладу:)
Доречі флеш у Тебе яка?


Ну б не відмовився як би спрямували покроково шо за чим.
приймачи:
dreambox800HD, dreambox500,Dbox2
Супутники:
4+4.8+9+13+36+75+80+85+90

Присутній bodyan

  • Адміністратор
  • *****
  • Повідомлень: 5934
  • Рейтинг: +7586/-0
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #6 : 14:43:00, 08 Вересень 2007 »
Оскільки наразі маю трішки проблеми з вільним часом, тому писатиму частинами:)
Почнемо з того що нам необхідно:
1. ДБокс-2:)
2. Компютер з мережевою картою і встановленим Windows 98/XP(особисто я проробляв даний метод на ХР)
3. Мережева карта 10Мб (написано що не вживати карти 10/100 Мб, проте я працював саме з такою)
4. Нуль-модемний шнур
5. Кроссоверний мережевий шнур типу RJ-45
6. Кусок дроту:) і перемикач
7. Два замикачі, я використовув звичайні скрепки.

З програмного забезпечення:
1. Програма BootManager
2. Системны файли для ДБокс-2 - minflsh
3. Готовий файл іміджу для Дбокс-2 (*.img)

Пункт. 1
Перш за все нам необхідно налаштувати саме зєднання з ДБоксом. Налаштовуємо Вашу мережеву картуперш за все в налаштуваннях карти виставляємо швидікість,а саме швидкість 10МБ/с півдуплекс(див. Мал).

Далі переходимо до протоколу виставляємо в налаштуваннях мережевої карти постійний Ір адрес - 192.168.1.22 і Маску - 255.255.255.0(див. Мал)

Підєднуємо ДБокс за допомогую мережевого і серійного шнурів. Інсталюємо програму BootManager і закидуємо теку minflsh до директорії куди встановлений BootManager

Пункт. 1а
Тепер мусимо налаштувати програму BootManager і перевірити правильність зєднання.
Отож при запуску програми встановлюємо Ір адресу 192.168.1.23, вибираємо ком-порт зєднання, словом так як показано на малюнку

Натискаємо Старт, після чого повинна появитись наступна картинка

Якщо таке зявилось значить налаштування вірні і тепер включаємо ще раз ДБокс-2 в мережу 220 утримуючи кнопку - "вгору" на передній панелі приймача, після чого ми повинні спостергати наступний малюнок

На цьому налаштування зєднаня завершені.
Якщо Ви не побачили такого, значить десь Ви допустили помилку.
Далі переходимо до основного пункту.

Пункт 2
Тепер переходимо до основної частини процедур. Відзначені пункти червоним кольором необхідно зєднати за допомогою дротика з замикачем

Виставляємо наступні налаштування в BootManagare-і:

Зверніть увагу на змінену швидкість в налаштуваннях ком-порта - 57600
Натискаємо "Старт" і вмикаємо ДБокс-2 в мережу 220, після чого повинен появитись наступий діалог


УВАГА!! Тепер ми маємо приблизно 2-3 секунди для замикання даних пунктів !!!

Замикаємо і залишаємо в даній позиції
[/COLOR]

Далі переходимо до пункту програми Bootmanagare - RSH-Client

Знизу в рядку набираємо "help" і тиснемо "Send Cmd" і спостерігаємо в діалоговому вікні наступний текст:


Якщо по натисненні появилось подібне значить все гаразд, тепер можна розімкнути дані пункти,приймач залишаємо ввімкненим і переходимо до пункту 3
При викладенні файлів на сторонніх ресурсах (форумах, сайтах) обов'язково вказати адресу форуму sat-ukraine.info

Для подяк: Приват 4149625802083533 | WebMoney U234103583812 , Z275867729465


Присутній bodyan

  • Адміністратор
  • *****
  • Повідомлень: 5934
  • Рейтинг: +7586/-0
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #7 : 14:44:57, 08 Вересень 2007 »
Якщо ж Ви отримали:

тоді залишаємо все як є і повертаємось на початок пункту 2:(
Відключаємо приймач від мережі 220 В розєднуємо пункти і починаємо все заново.

Пункт 3.



Показані на малюнку пункти НХ4 і ХН6 замикаємо перемичками. (В моєму випадку я випаяв припой, яким були заповнені дані точки і повставляв скрепки:))
По зєднанню натискаємо "Execute Script", вибираємо файл enable_debug mit minflsh.txt, тиснемо "Відкрити" (пункти НХ4 і ХН6 постійно замкненні!!!)
Тепер переходимо до COM-Terminal (знаходиться над RSH-client) тут повинне появитись наступне:

По появі даного тексту розєднуємо пункти НХ4 і ХН6 відключаємо приймач від мережі 220 В.

Якщо ж при появі даного тексту не було написано:Flashing NOW: xxx DONE, значить процедура не вдалась і ми повертаємось до пункту 2.

Далі ж за допомогою DBoxbootmanager або ж IFA заливаємо звичайним способом імідж.
Даний метод є 100% робочий і перевірений!!!
[/B]
При викладенні файлів на сторонніх ресурсах (форумах, сайтах) обов'язково вказати адресу форуму sat-ukraine.info

Для подяк: Приват 4149625802083533 | WebMoney U234103583812 , Z275867729465


Відсутній v22

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 24
  • Рейтинг: +14/-0
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #8 : 01:51:19, 24 Вересень 2007 »
Вже при виконанні скрипна - наслідок...
> setenv PATH /root/platform/bin:/root/bin:/usr/bin:/usr/siege/bin:/mnt/bin
> setenv TZ MET-01METDST-02,J84,J302
> setenv LD_LIBRARY_PATH /root/platform/lib:/root/lib:/usr/lib:/root/platform/mpc8xx-dbox2/lib:/root/platform/nokia-dbox2/lib
> setenv SIEGEHOME /usr/siege
> setenv CLASSPATH /usr/siege/lib/siege.jar:/usr/siege/lib/junior.jar:.
> umount /lost+found
/lost+found: not currently mounted
C_INIT: usage: umount [-v|-F|-f|-a|-t [ufs|nfs]] [special_file]
> umount /
> mount 192.168.1.22:C/dbox2/minflash/ /
C_INIT: mount 192.168.1.22:C/dbox2/minflash/ on /
;
;
;
;
; Und nun ins Terminalfenster (vorherige Seite) kucken!
;
;
;
;
> arun initactor -v -V -i 4
started aid = 10
INIT Version 0.9 loaded
INIT: library path: "LD_LIBRARY_PATH=/root/platform/nokia-dbox2/lib:/root/platform/lib:/root/lib:/usr/lib:/root/platform/mpc8xx-dbox2/lib:/root/platform/nokia-dbox2/lib"
INIT: start run level 2
INIT: execute "ddf"
INIT:   time: 29 sec, 220000000 nsec
INIT:   started aid = 11
INIT: execute "upgrade"
INIT:   time: 33 sec, 360000000 nsec
INIT: afexec of upgrade failed - No such file or directory
INIT: start run level 3
INIT: execute "wsysserver"
INIT:   time: 36 sec, 460000000 nsec
INIT: afexec of wsysserver failed - No such file or directory
INIT: execute "dooractor"
INIT:   time: 38 sec, 860000000 nsec
INIT: afexec of dooractor failed - No such file or directory
INIT: execute "nameserver"
INIT:   time: 41 sec, 660000000 nsec
INIT: afexec of nameserver failed - No such file or directory
INIT: execute "pppd"
INIT:   time: 44 sec, 60000000 nsec
INIT: afexec of pppd failed - No such file or directory
INIT: execute "inetNSdns -env"
INIT:   time: 46 sec, 860000000 nsec
INIT: afexec of inetNSdns failed - No such file or directory
INIT: execute "bcsubsystem"
INIT:   time: 49 sec, 260000000 nsecINIT: afexec of siegep failed - No such file or directory

INIT: afexec of bcsubsystem failed - No such file or directory
INIT: execute "casubsystem"
INIT:   time: 52 sec, 60000000 nsec
INIT: afexec of casubsystem failed - No such file or directory
INIT: execute "dvbsubsystem"
INIT:   time: 54 sec, 460000000 nsec
INIT: afexec of dvbsubsystem failed - No such file or directory
INIT: start run level 4
INIT: execute "setenv SIEGEHOME /usr/siege"
INIT: execute "setenv CLASSPATH /usr/siege/lib/siege.jar:/usr/siege/lib/junior.jar:."
INIT: execute "siegep junior.finder.StartUp"
INIT:   time: 58 sec, 160000000 nsec
приймачи:
dreambox800HD, dreambox500,Dbox2
Супутники:
4+4.8+9+13+36+75+80+85+90

Відсутній Avenir

  • VIP
  • Постійний користувач
  • *****
  • Повідомлень: 166
  • Рейтинг: +44/-0
  • м. Тернопіль
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #9 : 10:46:20, 24 Вересень 2007 »
Якшо надоїсть, то заїдь до мене....покажу як робиться і зробим за 2 хв. часу.....все трошки простіше ніж описав Бодян, але у кожного свої методи....
VU+UNO, Wave Wrontier T90 , 36E-4W...

Відсутній v22

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 24
  • Рейтинг: +14/-0
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #10 : 13:28:19, 26 Вересень 2007 »
Цитата: Avenir;21618
Якшо надоїсть, то заїдь до мене....покажу як робиться і зробим за 2 хв. часу.....все трошки простіше ніж описав Бодян, але у кожного свої методи....

Сам приїхати не зможу, кимось передам тюнер.
приймачи:
dreambox800HD, dreambox500,Dbox2
Супутники:
4+4.8+9+13+36+75+80+85+90

Відсутній igra

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 42
  • Рейтинг: +11/-0
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #11 : 16:41:51, 30 Червень 2008 »
якщо флешки від АМД. все так же само робити чи інша інструкція
D-box2, Dream500, Dream7000, SkyStar1,2

Відсутній igra

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 42
  • Рейтинг: +11/-0
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #12 : 08:10:01, 04 Липень 2008 »
що ніхто не шив із флешками амд
D-box2, Dream500, Dream7000, SkyStar1,2

Відсутній andrei_86

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 45
  • Рейтинг: +6/-2
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #13 : 21:00:04, 10 Серпень 2011 »
Хто може переробити dbox2 п1д л1нукс. Винагорода само собою

Відсутній ioan

  • Глобальний модератор
  • *****
  • Повідомлень: 1257
  • Рейтинг: +2191/-10
DBox2 з Betanova на Linux
« Відповідь #14 : 05:24:20, 11 Серпень 2011 »
Ну і де ми мешкаєм?
Малий бізнес в Україні схожий на проституцію. Домагаються всі кому не лінь і кожному потрібно дати

 

Dbox2 і "Триколор"

Автор andrei_86Розділ DBox-2

Відповідей: 16
Переглядів: 2215
Остання відповідь 09:06:12, 09 Березень 2010
від andrei_86
Які можливості NOKIA DBOX2 500 power-board?

Автор agrotexnikaРозділ DBox-2

Відповідей: 14
Переглядів: 2644
Остання відповідь 10:56:19, 18 Травень 2007
від vic
DBox2&VPN проблема так і не вирішена?

Автор agrotexnikaРозділ DBox-2

Відповідей: 1
Переглядів: 1024
Остання відповідь 13:33:43, 29 Червень 2007
від vic
Хто щось чув DBox2 та IDE інтерфейс ?

Автор agrotexnikaРозділ DBox-2

Відповідей: 1
Переглядів: 836
Остання відповідь 12:38:12, 25 Грудень 2007
від bodyan
Корисні поради при роботі з DreamBox, dBox2

Автор stepan_kvРозділ Dreambox 500, 600, 7000 ...

Відповідей: 5
Переглядів: 3307
Остання відповідь 15:29:55, 20 Травень 2010
від Ogirok