Автор Тема: Легкий спосіб прошивки Dbox-2 без COM кабеля.  (Прочитано 2309 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній Sky_Tech

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 15
  • Рейтинг: +19/-0
Цей спосіб подійде для тих людей у котрих комп і тюнер знаходяться на великій відстані чи в різних кімнатах (словом там де немає можливості приміненняCOM порта) і необхідно перепробувати багато іміджів.
Отже процес перепрошивки:
З папки програми DBOX2 Image-Flashing-Assistent (IFA) берем такі файли fcp, getmtd, startflashing. У кого їх немає я прикріплю їх в архіві.
- Переписуємо їх в тюнер папку /tmp
- Задаєм їм атрибут 755 командою chmod (не забуваєм встати в папку /tmp якщо працюємо в Тотал Командер чи перейти в неї з телнету (Наприклад рядок буде виглядати так /tmp # chmod 755 fcp ))
- Командою ls перевіряєм атрибути. Якщо наші файли підсвічені зеленим кольором значить все у нас пройшло вірно в попередньому пункті;)
- Переписуєм Тоталом в цю ж папку /tmp наш файл прошивки і перейменовуєм його в файл вигляду flash.img
- І в телнеті находячись в папці /tmp виконуємо наступну команду ./startflashing
- Дивимось на экран і очікуємо завершення процесу прошивки і по його завершенні виконуємо команду reboot
- От і все. Наш тюнер прошитий.

Інфу випадково зустрів у поляків. Спосіб рабочий, сам перепрошив таким макаром раз 15 свій боксик.

http://rapidshare.com/files/42645898/Proste_flashowanie_D-box2.rar.html


З.Ы. Зрозуміла справа що цей спосіб прошивки тільки для робочих тюнерів. Якщо тюнер в "дауні" то прошивати тільки через компорт .
D-Box 2 AVIA 600/32 PB Enigma 7.0.1 36_13_5_-4  
D-Box 2 AVIA 500/32 PB Enigma 7.0.1 36
Openbox X-620 dvbxtreme 36_13_5_-4


Відсутній oleg1981

  • VIP
  • Постійний користувач
  • *****
  • Повідомлень: 172
  • Рейтинг: +29/-2
Легкий спосіб прошивки Dbox-2 без COM кабеля.
« Відповідь #1 : 10:03:56, 13 Липень 2007 »
В мене таким чином получилось тількі на віндовс 98, на xp тількі DBOX2 Image-Flashing-Assistent (IFA) йшов з компортом,тількі через лан не хотіло працювати.

Відсутній Sky_Tech

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 15
  • Рейтинг: +19/-0
Легкий спосіб прошивки Dbox-2 без COM кабеля.
« Відповідь #2 : 10:06:59, 13 Липень 2007 »
В мене XP. Все йде без проблем. Тількино 4 рази прошив таким чином.
D-Box 2 AVIA 600/32 PB Enigma 7.0.1 36_13_5_-4  
D-Box 2 AVIA 500/32 PB Enigma 7.0.1 36
Openbox X-620 dvbxtreme 36_13_5_-4


Відсутній stepan_kv

  • Глобальний модератор
  • *****
  • Повідомлень: 941
  • Рейтинг: +1916/-1
Легкий спосіб прошивки Dbox-2 без COM кабеля.
« Відповідь #3 : 16:59:47, 13 Липень 2007 »
Ну є і простіші способи. Заходим телнетом в Dbox. Набираєм

cat /proc/mtd

dbox login: root


BusyBox v1.2.1 (2007.02.09-15:41+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

dbox ~ > cat /proc/mtd
dev:    size   erasesize  name
mtd0: 00020000 00004000 "BR bootloader"
mtd1: 00020000 00020000 "FLFS (U-Boot)"
mtd2: 00520000 00020000 "root (Squashfs)"
mtd3: 002a0000 00020000 "var (JFFS2)"
[COLOR=Red]mtd4: 007e0000 00020000 "Flash without bootloader"[/COLOR]
mtd5: 00800000 00020000 "Complete Flash"


"Flash without bootloader" це і є імідж.
Через Тотал Командер кидаєм в /tmp наш імідж і перейменовуєм в  mtd4.img (хоча і не обов'язково, але так буде зрозуміліше, що робим:) )

Дальше набираєм

eraseall /dev/mtd/4

а потім cat /tmp/mtd4.img > /dev/mtd/4

після закінчення процесу reboot


dbox ~ > eraseall /dev/mtd/4
Erasing 128 Kibyte @ 7c0000 -- 98 % complete.
dbox ~ > cat /tmp/mtd4.img > /dev/mtd/4
dbox ~ > reboot
dbox ~ >


Ось і все.

Sky_Tech, ти стверджуєш, що якщо Дбокс в "дауне", то його можна підняти тільки через СОМ-порт. Якщо мережа працює, то СОМ-порт не потрібний абсолютно. СОМ-порт в самому прошиванні не приймає ніякої участі, тільки виводить лог на СОМ-Terminal. DBox II - Bootmanager шиє по самій мережі без проблем. Шити тільки через СОМ-порт, це крайній випадок, коли не працює мережева карта в боксі. Шьється через віндосовський Hyper Terminal і все це не так просто, як може здатися на перший погдяд.

Відсутній Sky_Tech

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 15
  • Рейтинг: +19/-0
Легкий спосіб прошивки Dbox-2 без COM кабеля.
« Відповідь #4 : 11:54:01, 16 Липень 2007 »
bodyan
Дякую за переклад. У наступних постах буду намагатися застосовувати нашу рідну мову.:)

Прошу ;)
D-Box 2 AVIA 600/32 PB Enigma 7.0.1 36_13_5_-4  
D-Box 2 AVIA 500/32 PB Enigma 7.0.1 36
Openbox X-620 dvbxtreme 36_13_5_-4


Відсутній agrotexnika

  • Користувач
  • **
  • Повідомлень: 76
  • Рейтинг: +37/-1
Легкий спосіб прошивки Dbox-2 без COM кабеля.
« Відповідь #5 : 11:52:33, 17 Липень 2007 »
http://russat.tourservice.ru/phpBB2/viewtopic.php?t=199&sid=1c612591798970209b8da069f5202cf3

Дивись третій спосіб - найлегший. Послідовність МЕНЮ відрізняється, використуй фантазію.

Відсутній stepan_kv

  • Глобальний модератор
  • *****
  • Повідомлень: 941
  • Рейтинг: +1916/-1
Легкий спосіб прошивки Dbox-2 без COM кабеля.
« Відповідь #6 : 13:39:14, 17 Липень 2007 »
agrotexnika способи описані мною і Sky_Tech "для тих людей у котрих комп і тюнер знаходяться на великій відстані", так що ні один спосіб по тому лінку, що ти дав не підходить:(  А цими двома способами можна прошити бокс, находячись в любому місці земної кулі:)

Відсутній aqua

  • Користувач
  • **
  • Повідомлень: 97
  • Рейтинг: +16/-0
Легкий спосіб прошивки Dbox-2 без COM кабеля.
« Відповідь #7 : 16:46:41, 19 Вересень 2007 »
Питання "чайника" ?якщо перешивати способом яки подав  Sky Tech у пості #1 при записі Тоталом в папку \tmp іміджу , ми переповнимо флеш , чи я помиляюсь?

Відсутній stepan_kv

  • Глобальний модератор
  • *****
  • Повідомлень: 941
  • Рейтинг: +1916/-1
Легкий спосіб прошивки Dbox-2 без COM кабеля.
« Відповідь #8 : 17:20:30, 19 Вересень 2007 »
Флеш не переповниться. Не переживай:)

Відсутній aqua

  • Користувач
  • **
  • Повідомлень: 97
  • Рейтинг: +16/-0
Легкий спосіб прошивки Dbox-2 без COM кабеля.
« Відповідь #9 : 18:02:43, 19 Вересень 2007 »
Прешиваю цим способом висвітило помилку / start fleshing 36;....38;....39;....40/bin/echo;inut/output error  , що дальше робити

Відсутній aqua

  • Користувач
  • **
  • Повідомлень: 97
  • Рейтинг: +16/-0
Легкий спосіб прошивки Dbox-2 без COM кабеля.
« Відповідь #10 : 09:38:15, 20 Вересень 2007 »
Перезавантажив тюнер вимкувши з мережі , новий імідж завантажився ніби все процює і показує , але попередне питання залишається в силі  - / start fleshing 36;....38;....39;....40/bin/echo;inut/output error , що це за помилка , хто знає ?

 

Свіжі прошивки для Skybox F3, Skybox F5, Skybox M3

Автор bodyanРозділ Skybox

Відповідей: 0
Переглядів: 3641
Остання відповідь 20:32:12, 29 Березень 2013
від bodyan
Свіжі прошивки для Amiko MicroHD, MicroHD SE, MiniHD, MiniHD SE

Автор bodyanРозділ Amiko

Відповідей: 14
Переглядів: 7274
Остання відповідь 19:04:28, 19 Березень 2015
від Сергей Котя
Dynavision Spark - потрібен імідж прошивки spark

Автор sasha19722201Розділ Прошивка, плагіни, списки каналів

Відповідей: 7
Переглядів: 2383
Остання відповідь 08:14:19, 20 Лютий 2015
від sasha19722201
Свіжі прошивки для Openbox SX4Base/SX4/SX6/SX9/SX9Combo

Автор bodyanРозділ Openbox HD S4 / S5 / S6 / S7 / S8 / S9

Відповідей: 10
Переглядів: 4774
Остання відповідь 11:07:23, 24 Вересень 2016
від bodyan
Розкажіть детальніше про принципи прошивки і роботи з сат тюнерами

Автор SpeakerРозділ 7010A, 7100A, 7010

Відповідей: 16
Переглядів: 4070
Остання відповідь 13:36:43, 04 Березень 2008
від bodyan