Автор Тема: Парковка головки вінчестера в Дрімбоксі  (Прочитано 1702 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній Щукар

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 110
  • Рейтинг: +42/-2
Поставив такий вінт WD 5000BEVT.ДМ 800 HD,Джеміні 5.1.
Працює все нормально,але ось коли тюнер посилаєш в повний перезагруз,
або вимикаєш його кнопкою з пульта,а потім вимикаєш з мережі 220 в
головка в вінчестері досить голосно паркується,з таким дзвінким стуком,що я боюсь,що їй колись абзац настане...
Щось і не знайшов,що б то можна зробити ,щоб такого не було,може хтось підкаже,що потрібно зробити...

Відсутній Android-80

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3020
  • Рейтинг: +3750/-0
Парковка головки вінчестера в Дрімбоксі
« Відповідь #1 : 08:27:05, 03 Вересень 2010 »
Дуже важко дати відповідь на таке запитання! >:(
1.Який дрім, китаєць чи оригінал?
2.Яким чином вінт підчеплений? Всередину чи ззовні через є-сата???

ЗІ. Дуже часто накопичувачам не вистарчає живлення(варіант підключки ззовні). Ось тоді вінт класно клацає. :2funny:

Відсутній Щукар

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 110
  • Рейтинг: +42/-2
Парковка головки вінчестера в Дрімбоксі
« Відповідь #2 : 12:33:11, 03 Вересень 2010 »
Тюнер оригінал,вінчестер внутрішній,,ЕСАТА.
Дослідив більш конкретно проблему.Виявляється,коли ввімкнутий Тайм шифт і вимикаєш тюнер з пульта,просто в сендбай,то тайм шифт залишається ввімкнутий,і вінчестер працює.Тому коли вимкнути тюнер з мережі вінчестер в цьому варіанті робить таку аварійну голосну парковку.Коли ж тайм шифт вимкнути,тоді вінчестер не працює у режимі стенд бай і паркується нормально при обесточуванні тюнера.
Ось така незручність.
« Останнє редагування: 12:36:27, 03 Вересень 2010 від Щукар »

Відсутній Щукар

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 110
  • Рейтинг: +42/-2
Парковка головки вінчестера в Дрімбоксі
« Відповідь #3 : 14:42:40, 04 Вересень 2010 »
Зробив так.В налаштуванні HDD в Дрімі в "Режим очікування HDD після"
поставив "Без режиму очікування".  Частково допомогло.

Відсутній Ogirok

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1478
  • Рейтинг: +271/-0
Парковка головки вінчестера в Дрімбоксі
« Відповідь #4 : 22:29:20, 13 Вересень 2010 »
Вінчестер  HDD 2.5" 500 Gb, WD    (WD5000BEVT) Scorpio Blue   (той самий, що і у  Вас). Імідж Джеміні 4,6. Тюнер китаєць. бутлоадер 70.
 Ніколи не чув стукоту з вінчестера. Є стукіт при умові,  якщо видьоргнути вилку з розтки примусово.

Відсутній Ogirok

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1478
  • Рейтинг: +271/-0
Парковка головки вінчестера в Дрімбоксі
« Відповідь #5 : 22:41:25, 13 Вересень 2010 »
Ну але я так думаю, що обезточувати тюнер DM800 слід не з режиму очікування.
Cпершу тиснемо на пульті клавішу "Меню", далі вибираємо  "виключення", далі виконати команду шатдавн і почекати орієнтовно 10 сек. Тюнер повідомить про дозвіл обезточування.
В  режимі очікування вінчестеру дозволено проводити запис каналу , при цьому накопичувач не паркується - таймер виконує своє завдання.
« Останнє редагування: 22:51:20, 13 Вересень 2010 від Ogirok »

Відсутній M1sha

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 389
  • Рейтинг: +162/-11
Парковка головки вінчестера в Дрімбоксі
« Відповідь #6 : 23:42:06, 13 Вересень 2010 »
Сучасні  жорсткі диски розраховані на  аварійне завершення роботи при   пропаданні живлення , так що нічого жорсткому диску не буде , я цілий компьютер  вимикаю   вже досить довго  тим що просто  вимикаю  220в, ще живий , хоча розумію кількість  аварійних вимкнень може бути  обмежена , диск Самсунг,  пройшов десь 300  аварійних вимкнень. А гуркотить тому що при пропажі живлення за рахунок  енергії що осталась в жорстому дискі виконується одна-єдина   команда -найскоріше припаркувати головку

Відсутній Ogirok

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1478
  • Рейтинг: +271/-0
Парковка головки вінчестера в Дрімбоксі
« Відповідь #7 : 08:54:07, 17 Вересень 2010 »
Поставив такий вінт WD 5000BEVT.ДМ 800 HD,Джеміні 5.1.
Працює все нормально,але ось коли тюнер посилаєш в повний перезагруз,
або вимикаєш його кнопкою з пульта,а потім вимикаєш з мережі 220 в
головка в вінчестері досить голосно паркується,...
Блін, тепер у мене така ситуація настала. Було собі Gemini 4,6 і було добре.
Встановив Gemini-5.0-dm800-ZelDol-SSL-70 і на тобі при виключенні тюнера - не паркує вінчестера .
« Останнє редагування: 09:10:23, 17 Вересень 2010 від Ogirok »

Відсутній Ogirok

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1478
  • Рейтинг: +271/-0
Парковка головки вінчестера в Дрімбоксі
« Відповідь #8 : 09:21:05, 17 Вересень 2010 »
Не знаю як в Gemini 4,6 а в Gemini-5.0-dm800-ZelDol-SSL-70 надибав таку річ:
синя кнопка (блю панель) - Devices Vanager - синя кнопка. Тут маємо 7 пунктиків для роботи з вінчестером.
Виставив відключення диску через 1 хв.

Далі, діждавшись, як відключиться вінтчестер паркую тюнер через "Меню...".   І шо Ви думаєте? Вінчестер при цьому самовільно розкручується і не зупиняється. Їруда якась.
____________

Хіба обезточувати його не через "Меню - виключення - Shutdown", а з режиму очікування, коли вінчестер зупинений.
« Останнє редагування: 09:33:42, 17 Вересень 2010 від Ogirok »

Відсутній Арчи®

  • Йа нє алігарх
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 838
  • Рейтинг: +3880/-2
Парковка головки вінчестера в Дрімбоксі
« Відповідь #9 : 09:57:32, 17 Вересень 2010 »
/etc/enigma2/settings
Дивимося яке значення прописано( здається в секундах) і міняємо на потрібне. Потім ребут боксу and enjoy ca.,
1,1м-5E+13E+19Е+4W/0,9m-1W+9E/0,9m-75E+85E/0,9m-36E/ VU+(Duo2  & Solo)

Відсутній Щукар

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 110
  • Рейтинг: +42/-2
Парковка головки вінчестера в Дрімбоксі
« Відповідь #10 : 10:58:39, 21 Вересень 2010 »
Я поставив час "засипання" вінчестера через 5 сек. .Пробував по всякому,але при повному перезавантаженні тюнера голосний парковочний удар голівки все одно чути.Дійшов з того всього до висновку що треба поменше його презавантажувати  :)

 

Схема вхідних контурів головки цифрових тюнерів (глобо, лемберг)

Автор ZubrРозділ Питання, пов'язані з ремонтом.

Відповідей: 1
Переглядів: 773
Остання відповідь 17:08:33, 28 Січень 2009
від llyova
Куплю конвертери (головки) на 4 виходи, можна Б/У

Автор KomelektronРозділ Куплю - Продам

Відповідей: 3
Переглядів: 655
Остання відповідь 20:09:40, 24 Листопад 2017
від kraig
потрібні головки на два виходи (3 шт)

Автор rudРозділ Куплю - Продам

Відповідей: 1
Переглядів: 841
Остання відповідь 08:01:20, 24 Січень 2016
від slavon
XtraTV і встановлення головки на Eutelsat 9B 9.0°E

Автор SnoopРозділ Практика встановлення антен.

Відповідей: 79
Переглядів: 25144
Остання відповідь 17:32:40, 20 Листопад 2018
від viktor 1968
НТВ+ налаштування головки

Автор chipic128Розділ DBox-2

Відповідей: 12
Переглядів: 4802
Остання відповідь 20:43:03, 20 Березень 2010
від gotsanyuk