Технічний відділ > Практика встановлення антен.
Грозозахист антени
vic:
Тут є два способи вирішення проблеми:
1.Грозозахист
2.Заземлення http://www.mukhin.ru/stroysovet/improvement/xiv_2.html
Власне з цих сторін потрібно розглядати комплексну проблему..
Якщо приватний будинок то звичайно заземлення це найдієвіший засіб.
Якщо комунальний..звичайно тут контролювати контролюючі органи складно..звичайно потрібно ставити грозозахист..
Хоча можна і розглянути і аспект з іншої сторони...всякі можуть бути і виключення з правил..Можливо хто згадає щось зі своєї практики..в мене особисто блискавка ще за життя не попадала....хоча від кульовії блискавки мало хто застрахований..памятаю випадок,коли залетіла в форточку --згорів Брехунець начисто..
ioan:
Дивлячись на то як описав Гоша ,видно що блискавка влучила не в саму антену так що некартай себе даремно що не заземлив ,бо наслыдки заземленої антени булиб ще гірші.Взагалі то блискавка дуже подла штука,надивився я на її наслідки.Скажу вам одне всі грозозахисти допомагають вціліти будинкові чи дереву чи скирті соломи,а от техніку вони не дуже спасають.Шкода що немаю фото одніеї хатини на хуторі.Ми коли приїхали то картину побачили буже цікаву.Проводку освітлення повиймало всю з стін ,вимикачі,розетки поплавило а от лампочки деякі залишились цілі.Абсолютно не пострадала проводка в сараї ,хоча була підключена до хатини ,да і з техніки теж вроді нічого неспалило.(а про блискавки надивився ,бо головним енергетиком працюю майже 15 років)
Так що всі ті контури грають роль в безпеці життя людини ,в той же щас апаратуру вони більше гроблять ніж захищають.
Ogirok:
Тижнів два тому ввечері у Львові блискало. З приближенням грому від блискавок виключив ПК і витягнув з розетки мережевий фільтр (продовжувач на 5 розеток). Під ранок замітив, що тюнер Глобо і DVD (Ferguson) вже не світяться. Згоріли мікросхемки на платах. Також потому позвонив клієнт - за деякий час по включенню пропадає сигнал у Глобо.
andrey:
а можна до того заземлення що іде по будинку ( пятиповерховий будинок) заземлити сателіту...???
vic:
Я думаю,що не варто цього робити..заземливши її вона в першу чергу стане об"єктом попадання блискавки..краще робити штир як я писав вище-в такому випадку він буде слугувати захистом вам і вашої антени.
Взагалі то заземлення слугує в першу чергу для захисту здоров"я і життя людини,а не апаратури..
Навігація
Go to full version