Технічний відділ > Різні технічні рішення
Як зупинити лічильник
ex_:
--- Цитата: Ігор Горбусь;10121 ---Я років три назад був заплатив десь біля півтора тисячі гривинь...
--- End quote ---
Cкладаэться враження, що РЕСiвцi мають грошi не стiльки вiд продажу електроенергii, cкiльки вiд стягнення з людей штрафiв.
Якби заробiтна платня була належна, то б нiхто електроенергiю не брав по за лiчильником.
Ігор Горбусь:
--- Цитата: vic;10134 ---Так у тебе є такий песик як в мене чи як у Івана??:D
В нас був випадок..всі сусіди колись подуріли(струя) і ставили собі трансформатори і кидали "землю" на батарею..чесно кажучи..страшно було наблизитись до них...так от ..колись жінка сусіда відкрила двері..там згадані особи..лічильник, як дурний мотає в іншу сторону..через деякий час прибігає сусід весь червоний, як рак..маєш пляшку?Позич бо впіймали..:D :D
--- End quote ---
От якраз я такого песика і немав нажаль , я тоді жив ще у тьощі і у мене якраз народилася мала . У Букачівцях тоді ще газу небуло , якраз проводили . І у тій кімнаті де я жив пічки на дрова теж небуло , дитина мала , грілися мощним електрообігрівачем . Я якраз і той " трансформатор " збацав , досить теж потужний . Пять штирів десь по два метра загнав у землю ! Як я включав свій калорифир і "трансформатор" разом то лічильник чуть - чуть крутився вперед , так як має бути , а от дроти електричні у зимку були усі в інії , білі , з льодом , а ті що йшли до мене були звичайного чорного кольору , і з них аж парувало в десятиградусний мороз:D !
От по цьому мене і вичислили !:D
ioan:
--- Цитата: Ігор Горбусь;10143 ---
От по цьому мене і вичислили !:D
--- End quote ---
О блін так і мене по цьому теж вичислили:D
Ігор Горбусь:
--- Цитата: ioan;10148 ---О блін так і мене по цьому теж вичислили:D
--- End quote ---
Обклеюй Ваня дроти взимку ватою , і вони від тебе відчепляться !:D
alexzub:
Вношу деяку ясність...
Да - магнітом можливо повпливати на показники старого дискового електро або водяного лічильника- магніт тільки треба брати не із 5-ГДШ а із 75-ГДН....
Слідуюче - зараз практично всі енергокомпанії міняють застарілі типи дискових лічильників на нові - з реверсом або електронні....
Так от - старий лічильник без реверса можливо навіть і назад відкрутити - але для цього потрібна одна умова - потрібен доступ до фазного ввідного дроту до лічильника - "прибамбас" робиться на базі звичайного трансформатора від старого лампового телевізора....Сам такий робив і не один...:). Новий лічильник з реверсом відкрутити неможливо - спрацьовує реверсний механізм і коліщатка таки продовжують крутитися ...не в нашу користь...:(. В цьому випадку потужність "прибамбасу" підбирається так, щоб він не назад диск крутив, а лише пригальмовував... Далі - електронні личильники відкрутити неможливо...але хоч частково ну можливо обдурити - якщо маєте чисто активну нагрузку (ТЕН наприклад...) можливо його включити через електронній регулятор потужності - імпульсний відбір потужності реєструється електронним лічильником з похибкою в сторону заниження...
А взагалі - моя вам всім порада - перевірте стан вашої електропроводки в господарстві чи в квартирі - на предмет поганої ізоляції - стікання струму через пошкоджену ізоляцію на "землю" теж реєструється лічильником та замініть всі електролампи розжарювання на енергозберігаючі - все це перевірено на власній шкукрі - і як результат - зниження споживання електроенергії в зимові місяці з 300 кВт в місяць до 170-180 кВт....
Навігація
Go to full version