Технічний відділ > Практика встановлення антен.
DiseqC комутатори.
Ігор Горбусь:
--- Цитата: Dr.Charger;12573 ---Виникли проблеми з дісеком Star Sat SR-X41 - раптом,без видимих причин, виникло зниження рівнів якості та сигналу на 15-20% :eek: Без дісека рівні сигналу та якості як до поломки.Що ж сталося ?
Чи можна цьому якось зарадити в "польових" умовах ? Чи краще везти продавцю чи в сервіс ? Порадьте будь-ласка.
П.С. Використовувалось таке залізо: 3 голови Pauxis,тюнер XSAT CDTV 300 та Twinhan 1025,кабель 11м. якийсь з дешевих (жила мідна,оплітка не дуже густа і не мідна+суцільна фольга навколо ізолюючого матеріалу).
--- End quote ---
Можливо попала волога . Ну тут єдиний вихід - заміна на інший дісек !
Yaro:
--- Цитата: Dr.Charger;12573 ---Виникли проблеми з дісеком Star Sat SR-X41 - раптом,без видимих причин, виникло зниження рівнів якості та сигналу на 15-20% :eek: Без дісека рівні сигналу та якості як до поломки.Що ж сталося ?
--- End quote ---
Друковані плати в тих дайсеках практично майже ніколи не покриті ЯКІСНИМ водонепроникним лаком чи ще чимось.Думаю, що в твоєму випадку дайсек трохи відволог, і якщо не прийняти негайних заходів - він зовсім здохне.Якщо охота колупатися (і нема гарантії) - то банально розбери, просуши гарненько, та й покрий лаком для нігтів...ну та й не забудь дати й лакові просохнути :D Я сам це пробував,результат супер. Якщо нема бажання мати з дайсеком секс - віддай продавцю (тільки от чи він прийме назад), а якщо є зайва копійка - в сервіс його...от тільки в сервісі можуть і не зробити так, як ти сам для себе зробиш, а гроші справно візьмуть :D
Ще може бути, що котрийсь з транзисторів в дайсеку вже пішов трохи па-па - мусиш його вичепити тестером, поставленим на вимірювання ОМів,якщо десь є підозра на бодай 1 перехід - міняй транзистор...це знов-таки, якщо є бажання з цим колупатися.Я так підняв пару штук звичайних 1х4 дайсеків...розумію, не всіх моя метода порадує,ну то можна просто замінити дайсек...але й доробити його перед установкою,бо й він пропаде від вологи...
Dr.Charger:
Та ні,волога не могла попасти - дісек жодного разу не промокав, до того-ж я його обклеїв скотчем,для профілактики :),скоріше дійсно в ньому щось згоріло, я от хвилююсь чи не пов'язано це з входом тюнера ? Чи можна це якось перевірити тестером ? До речі, і вихід теж, якось підключив Твінхан до виходу ХSАТ... хвилин 5 попрацював,а далі - рівень і якість сигналу 0% картинки нема, благо хлопці у сервісі сумлінні попалися ...
Yaro:
--- Цитата: Dr.Charger;12617 ---Та ні,волога не могла попасти - дісек жодного разу не промокав, до того-ж я його обклеїв скотчем,для профілактики
--- End quote ---
От-от!! Коли туго замотаєш скотчем - дайсек у тебе обов"язково запариться і натягне вологу по-любому.Це на 100%.
А чи тюнер не палить дайсеки...У мене от ті менші на Піонері1430 горіли, як солома,...то 1 вхід, то 3й... а поставив трохи древніший, у великому корпусі - працює дотепер...
Dr.Charger:
Чи можна якось перевірити тестером входи/виходи тюнера ?
Навігація
Go to full version