Приймачі DVB-S/S2 > DBox-2
Чудасія з дбокс2
oleg1981:
--- Цитата: Gosha;2570 ---а ну но ще таке...:
яка довжина кабеля між тарілкою і тюнером? і модель кабеля?
При деяких ситуаціях Нокія і Дрім дуже погано працюють з неякісним ,та ще й довгим кабелем.( ..при тому, що інші моделі тюнерів працюють ще)
--- End quote ---
В тому і дивно,справа в тому що кабель що йде від моєї антені до батьків має 25 метрів,йому вже 8 років і і мій дбокс там працює.Від цієї же самої атени,відстань в мою квартиру 7 метрів і не ловить те що потрібно.Кабель PCI RG6U USA STANDART.Але наголошую що чужі два дбокс2 працюють.
vic:
Я коли в себе в дома ставив антену(якраз йшов в той час ремонт) кинув 10м самого дешевого кабеля..думав навряд чи така довжина вплине на якість...а от коли прийшлось настроювати антену виникла проблема з цим куском кабеля..що не дригну кабелем -сигнал скаче..вріжу півметра -сигнал росте на очах відразу на декілька відсотків-поміняв кабель на дорогий--проблеми зникли ..більше ні кому не рекомендую використовувати дешеві кабеля..
Цілком можливо що деякі тюнера мають відхилення по напрузі чи різний розмах 22кгц на виході і управляючий сигнал просто "падає" на неякісному кабелі чи просто на з"єднанні (я наприклад коли бавився з дешевим кабелем в себе дома то експерементував з якраз перехідниками між роз"ємами і був здивований,коли підключав деякими перехідниками -сигнал то виростав на декілька відсотків то різко падав в залежності де я його використовував -чи після конвертора чи на роз"ємі тюнера)..В принципі чудес не буває..завжди є якась логічна причина..я завжди в таких випадках йду від конвертора до тюнера методом виключення дефектного ланцюга, заміною сумнівного елементу,підстановкою завідомо справного..і першим ділом:кабель..
oleg1981:
А який саме кабель можете порадити?
vic:
Ми власне вже започаткували таку тему на форумі
http://viaccessfree.info/showthread.php?t=316
Звичайно потрібно дивитись як по характеристикам,так і використовуючи досвід практичний людей,котрі постійно мають справу з кабелями..я при виборі шматка кабеля для своєї антени спеціально консультувався з спеціалістами однієї з наших фірм,котрі встановлюють для певного контингенту клієнтів власне дорогі кабеля..адже ціни на них досить високі і підбирав з умови оптимальної ціни-якості..в мене все таки віддаль до 10м...так само потрібно підходити і при виборі конвертора(струм споживання хоча б і підсилення ПЧ),і нших елементів схеми підключення..
oleg1981:
Ну що ж проблема вирішилась,дякую всім за допомогу .:) Взяв на пробу іншу голову все пішло.Але до цих пір дивно,що стара голова працювала без проблем з усіма тюнерами крім мого дбокса в мене дома...
Навігація
Go to full version