Автор Тема: Глюки позиціонерів,тюнерів...  (Прочитано 886 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній vic

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3084
  • Рейтинг: +38/-5
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« : 18:06:35, 15 Березень 2007 »
А на практиці все получається так,що яким би мудрим не був,але колись приходить момент,що ти відчуваєш ніби тобі бракує клепки і теж хочеться ,шоб хтось щось порадив..
От наприклад вчора..дай думаю поміняю конвертор Глобо на щось достойніше..все таки антена справно трудиться,і їй хочеться зробити радість...Поставив акуратно на місце Глобо 0,2 дб МТІ 0,2дб..відразу не ціляючи навіть добре сигнал виріс понад 20 відсотків..на низькошвидкісних каналах взагалі прогрес..практично все що не йшло-пішло..навіть зацепив деякі супутники,котрі навіть не мругали..все б нічого...але..вмене стоїть в звязці на антені через дісек1.0 ще один конвертор-на НТВ+..Пауксіс 0,3дб..
Спочатку просто спостерігав глюки (до цього навіть не знав що це таке) в вигляді,що деякі супутники не реагують ,тобто позиціонер навіть не думає кудись їхати-зразу тиць напис-нема сигналу...якось через третій,четвертий супутник таки поїхав..чим далі до ночі взагалі почав чудити..перешив по новому імідж,поліз на двигун зробив СБРОС..закинув ті ж самі сеттінги-навіть не рушить..перекинув ще старіші сеттінги-теж ні мур-мур..дай думаю виставлю USALS ..набрав координати..все клас-відразу почало вискакувати і без запинки повідомлення Антена мовляв переміщається..а фактично позиціонер не реагує взагалі..скинув налаштування в заводські..пробую з чистого листа..не реагує позиціонер на команди..ніч крадеться..ще раз перешиваю імідж...але закидую дуже старенькі сетінги..щось починає працювати..правда двигун дуже швидко літає,реагує тупо на переміщення і часом зациклюється-натиснув один крок-їде до кінця,тобто до кінцевика....десь до середини ночі таки налаштував багато позицій..пробую..ніби все без заминки......зранку із принципу ганяв туди сюди..ніби все більш меньш..і в кінці експерементів-знов затик-не поїхав власне тюнер на супутник-відразу вискочило Нема мовляв сигналу..
От і стало питання..що могло статись?
Поміняв лише конвертор на МТІ,замість Глобо..лишив Пауксіс..
Після цього почались глюки..
Варіанти:
Раптом зломався супермаунт?
Конфлікт МТІ(100МА по паспорту) і супермаунт в звязці з Пауксісом?
Зломався власне сам тюнер?
Сьогодні після безсонної ночі нема вже сил боротись з проблемою..та й футбол хочеться подивитись..от хто з таким щось порадить?Ясно що треба провіряти весь ланцюжок з"єднань..але все таки..на практиці ж трапляється багато схожих випадків...

Відсутній oleger

  • VIP
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 668
  • Рейтинг: +58/-0
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #1 : 18:33:05, 15 Березень 2007 »
vic
у мене така ж проблема
опен 300-дісек 1.0 - пауксіс і саморобний пауксіс на нтв +
інколи (останнім часом набагато частіше)  повне пропадання рівня
я так думав можливо це щось намутили в нових софтах?
бо раніше працювало краще:(
думаю змінити софт на якийсь старий та спробувати ,можливо щось і змінеться
Куплю пускорегулюючу апаратуру б\у,контакти, реле і все цього типу
                        

Відсутній vic

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3084
  • Рейтинг: +38/-5
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #2 : 18:45:22, 15 Березень 2007 »
так проблема в тому,що в мене завжди працював на цьому і інших іміджах-софтах ідеально і дуже швидко реагував на любі команди( в тому числі приносив додому і опен як в вас--ідеально шурував!!)..нині після заміни конвертора чудні речі почались творитись з тюнером і переглядом каналів..тюнер став тормознутий,довго почав думати при переключені каналів-раніше миттєво(все таки дрім) ..навіть після того,як появився відразу!!напис нема сигналу,ще нікуди не поїхавши..десь через пів хлинини,хвилину починає туди таки переміщатись!!
От ви грішите на софт ..а тут я живий очевидець таких от глюків ні з того ні з сього..софт дає лиш команду супермаунту про номер позиції-все..і дісек 1.0 який переключити вхід....звідти появилось гальмо??тупість в переключенні,в реагуванні на команди..?
Варіанти я прикинув з чого почати шукати пошук..ще може наступив і перебив кабель..але..

Відсутній oleger

  • VIP
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 668
  • Рейтинг: +58/-0
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #3 : 18:54:07, 15 Березень 2007 »
От ви грішите на софт ..а тут я живий очевидець таких от глюків ні з того ні з сього..софт дає лиш команду супермаунту про номер позиції-все..і дісек 1.0 який переключити вхід....звідти появилось гальмо??тупість в переключенні,в реагуванні на команди..
а що мені ще говорити :confused:
я замінив дісек, ставив голову другу (правда теж пауксіс) і змін ніяких немає:mad:
Куплю пускорегулюючу апаратуру б\у,контакти, реле і все цього типу
                        

Відсутній vic

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3084
  • Рейтинг: +38/-5
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #4 : 19:04:14, 15 Березень 2007 »
Сам дісек може не завжди адекватно реагувати на опір конверторів,в них можуть бути різні струми споживання і саме тут дісек затикається..тому я власне написав марки конверторів...один ціною майже двадцять баксів МТІ,інший за 2,5-3уе..очевидно,що перша проблема може бути в самих конверторах...іх струмах споживання....інша звичайно якість кабеля..на самому дешевому кабелі-це типова проблема..в мене ж могло статись так ,що я наступив на кабель ногою ..другий варіант...і звичайно варіанти -щось зломалось ні з того ні сього-або тюнер або супермаунт або дісек..перевіряти тепер потрібно все ,щоб виявити причину цього глюку..хоча скажу вам,щоя завжди спостерігав в себе дуже швидке переключення каналів по одному з входів дісеку і певну затримку при переході на інший конвертор на тому ж супутнику..(в мене відразу приймаються 36Е і 42Е,5Е і 4W..)

Відсутній oleger

  • VIP
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 668
  • Рейтинг: +58/-0
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #5 : 19:07:23, 15 Березень 2007 »
в мене великі підозри на конвертор
мабуть прийшов час купити кращий...
але й проблему з софтом не виключаю...
Куплю пускорегулюючу апаратуру б\у,контакти, реле і все цього типу
                        

Відсутній vic

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3084
  • Рейтинг: +38/-5
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #6 : 19:16:04, 15 Березень 2007 »
я пробував такий як в вас тюнер в себе вдома на своїй системі-працював ідеально як годинник(діло в тому що в мене дрім7000 тупий як ..не витягував Старгейт 80град..от я і постави опен для перегляду) зараз поміняв конвертор і Старгейт лупить як холєра ясна..але виникла проблема тепер з позиціонуванням..просто тупо вискакує відразу повідомлення на екрані телевізора-нема сигналу,навіть не намагаючись спочатку стати на потрібну позицію..

Відсутній zioom

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 420
  • Рейтинг: +219/-91
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #7 : 19:20:11, 15 Березень 2007 »
Цитата: vic;1787
Сам дісек може не завжди адекватно реагувати на опір конверторів,в них можуть бути різні струми споживання і саме тут дісек затикається..тому я власне написав марки конверторів...один ціною майже двадцять баксів МТІ,інший за 2,5-3уе..очевидно,що перша проблема може бути в самих конверторах...іх струмах споживання....інша звичайно якість кабеля..на самому дешевому кабелі-це типова проблема..в мене ж могло статись так ,що я наступив на кабель ногою ..другий варіант...і звичайно варіанти -щось зломалось ні з того ні сього-або тюнер або супермаунт або дісек..перевіряти тепер потрібно все ,щоб виявити причину цього глюку..хоча скажу вам,щоя завжди спостерігав в себе дуже швидке переключення каналів по одному з входів дісеку і певну затримку при переході на інший конвертор на тому ж супутнику..(в мене відразу приймаються 36Е і 42Е,5Е і 4W..)


Попробуй в цілях експеременту відключити в настройках дісек і залишити тільки позиціонер.

Відсутній zioom

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 420
  • Рейтинг: +219/-91
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #8 : 19:21:34, 15 Березень 2007 »
І якщо є можливість поставити назад старий конвектор бо можливо проблема в споживанні струму новим конвектором.

Відсутній vic

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3084
  • Рейтинг: +38/-5
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #9 : 19:37:58, 15 Березень 2007 »
діло в тому,що в мене важкий доступ до антени..однією рукою треба триматись за вікно,що не випасти,а іншою шось маніпулювати..навіть гвинтик відкрутити в кріпленні конвертора ..і то думаєш,що непогано було б якось зубами притриматити гайку,щоб не проверталась..важкий доступ для експериментів..
Ну це таке..сам розумію хід і напрям пошуку..але нема поки що як..
опишу ще деякі замічені глюки..
Буває що ні з того ні з сього при встановленні якось супутника антена починає шурувати в крайній кут,або стає на цілком інший супутник..доречі скільки я не намагався налаштувати наприклад Турксат..дзюськи як кажуть-не вдалось..тікало відразу в  кут..прийшлось тут поборотись перешивкою сеттінгів і їх підбором..зараз більш меньш рухається..хоча деколи появляється збої..причому найбільш характерно вони проявляються з часом роботи системи-спочатку практично незамітні..але те що в мене було вже майже три роки-це як кара божа..щоб більше не тішився...

Відсутній tosat

  • Глобальний модератор
  • *****
  • Повідомлень: 1456
  • Рейтинг: +1802/-1
  • Що може бути краще дріма - тільки Дрім HD...
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #10 : 21:04:11, 15 Березень 2007 »
Vic, я Тобі співчуваю, як знайдеш причину - опишеш.., я так думаю, потрібно спочатку провірити на Опені чи все нормально працює... потім провірити кабель, провірити як працює без дісека.., тоді дісек, можливо поміняти на інший, дріми дуже критичні до дісеків, ну а потім вже лишається хіба що підбір головок по струму споживання, хоча на мою думку це не повинно впливати на роботу...
 В мене також полярмоунт, стоїть 10 входовий дісек SW101 по протоколу 1.1 , підключено коло 12 різних головок (в тому числі і на "С" діапазон) - прийшлося задіяти ще і звичайний дісек "евросат" - проте таких проблем я ніколи не зустрічав, раз тільки мав на 500 дрімі з подвійними головками ALPS - теж не завжди був сигнал, то є, то нема, причому залежало з якого на який супутник переключав...
Dreambox 8000 HD PVR, Toroidal T90 39.0,31.5,28.2,23.5,19.2,13.0,9.0,4.8 East - 0.8,4.0 West
90-75-40(C-band)-36-13-4.8(East)-4.8(West)

Відсутній vic

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3084
  • Рейтинг: +38/-5
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #11 : 21:22:36, 15 Березень 2007 »
Власне детальну перевірку зараз не можу провести..цілий день на роботі..голодний як пес приходиш додому-не до досліджень..та й жінка в мене помішана на телевізорі-спробуй тут експериментувати..інструмент випадає з рук як проклятий..тому чекаю вихідних..
Я пробував до зміни конвертора не лише опенбокс але й дріми і ауруми(благо тут і настроювати нічого не треба було-тупо закидав папку енігма і все один до одного)все працювало просто ідеально,ніколи жодного затику не було,нічого навть не мругало типу сигнал..--чітко і як годинник..
Дрім в мене 7000..в мене такого ще ніколи не було,щоб я тиснув кнопку на схід чи на захід і не було жодної реакціі!!!В мене ще такого не було,щобя закинув свої налаштування(енігму ) і позиціонер міг не туди не в ту сторону поїхати чи просто до краю..щоб я тупо не міг налаштувати Турксат!!Що завгодно з супутників налаштовую,а тут як проклятий їде на Сіріус чи на край..логічно сам собі поки що пояснити не можу цього явища..або поломка чогось..або конфлікт конверторів з різним струмом споживання чи що..шкода що труднодоступна антена для експериментів і аналізу...спробую на вихідних розібратись в причині...але ось бачите,що буває на практиці...

Причому міняв конвертор при виключеному тюнері з розетки..в мене складний там мультифід-не так просто за пару хвилин було поміняти конвертор і саме головне знайти викрутку специфічну..так що неуважність-необережність виключена..проблему замітив відразу ж після зміни конвертора-радів просто як дитина якості і відразу хотілось порівняти рівні сигналу на всіх супутниках..тож глюк кинувся в очі відразу..по мірі того як я ганяв позиціонер туди-сюли глюк наростав і через пару годин роботи-взагалі перестав працювати позиціонер і реагувати на тюнер..перегрузки тюнера практично нічого не дали..трохи виправило ситуацію зміна іміджу і встановлення старих сеттінгів..з нуля встановленний імідж взагалі не реагував на позиціонер..причому зараз теж дивно відбувається реакція пульта тюнера..щоб зрушити з місця позиціонер при настроюванні позиціонера приходиться дуже сильно тиснути на кнопки схід-захід..хоча функції інші цими кнопками здійснюються легко беззусиль..ось така барабашка..
Парадокс в тому,що я багато читав про подібні глюки інших тюнерів і там вони просто списувались на недосконалість софта і причина так і не виявлялась..або софт або криві руки...тут же глюки схожі,подібні..але причина -що завгодно, але не софт ...........

Відсутній tosat

  • Глобальний модератор
  • *****
  • Повідомлень: 1456
  • Рейтинг: +1802/-1
  • Що може бути краще дріма - тільки Дрім HD...
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #12 : 10:21:51, 16 Березень 2007 »
І ще одне: для очистки совісті не помішало б скинути позиціонер в заводські настройки..., хоча причина може бути зовсім банальна - десь нема доброго контакту...але провір спочатку як все працює на "Опенбоксі".
Dreambox 8000 HD PVR, Toroidal T90 39.0,31.5,28.2,23.5,19.2,13.0,9.0,4.8 East - 0.8,4.0 West
90-75-40(C-band)-36-13-4.8(East)-4.8(West)

Gosha

  • Гість
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #13 : 22:17:33, 16 Березень 2007 »
А я почитав це все виношу свою думку : для Дріма потрібно два конвертора однієї марки, і дісек як умога кращий...
раніш Вам просто повезло...що все *чікало* ...я при установках таких речей купу надивився з Дрімом. Дрім це не Опен і не Стронг....він тюнер ніжний, вибагливий....хоче , щоб все так само гарне було....під нього..
Для початку можна замінити дісек на кращий...а як ні..то і другий конвертор придбати MTI...
і все буде добре! Повірте моєму досвіду...

Відсутній Dirty

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 542
  • Рейтинг: +80/-264
Глюки позиціонерів,тюнерів...
« Відповідь #14 : 22:22:44, 16 Березень 2007 »
Цитата: Gosha;1884
для Дріма потрібно два конвертора однієї марки, і дісек як умога кращий...


в мене різні головки стоять - але якісні - і все "чікає" :p
дісек Евросат
The things you own they end up own you

 

World Vision T38, Т37, Т36 і уся лінійка World Vision T2 тюнерів

Автор andre33Розділ DVB-T2 - цифрове ефірне телебачення

Відповідей: 4
Переглядів: 1377
Остання відповідь 21:36:56, 14 Травень 2017
від roma45
Схема вхідних контурів головки цифрових тюнерів (глобо, лемберг)

Автор ZubrРозділ Питання, пов'язані з ремонтом.

Відповідей: 1
Переглядів: 275
Остання відповідь 18:08:33, 28 Січень 2009
від llyova
Прошивка тюнерів. Програма для прошивки. Проблеми з прошивкою.

Автор romashkinРозділ 3000- 6000..

Відповідей: 124
Переглядів: 32388
Остання відповідь 20:37:52, 04 Травень 2014
від duman
Список тюнерів, які підримують сис. кодування Crypton

Автор bodyanРозділ МедіаМакс

Відповідей: 47
Переглядів: 10932
Остання відповідь 11:52:03, 03 Вересень 2015
від bodyan
Конвертація тюнерів (Перероблення однієї моделі в іншу)

Автор hunterРозділ Майстерня

Відповідей: 1
Переглядів: 372
Остання відповідь 22:07:41, 01 Січень 2008
від sasha1968