Технічний відділ > Питання, пов'язані з ремонтом.
Варіант переробки СОМ-порта в Глобоподібних і не тільки.
radioham:
може й так
sasha1968:
Може в кого є вся схема на GLOBO ?
M1sha:
По цій темі,як COM-порт полетів,або збирається летіти, а не зрозуміло де , що, куди, коли, мені допомогло http://sat-ukraine.info/index.php?topic=3069.msg40479;topicseen#msg40479
malser:
Ця схема ніщо інше, як перетворювач рівня сигналу rs232 на TTL. Як я розумію аналог цього преворювача стоть в ресивері і іноді виходиь з ладу. А тепер питаня!
Для багатьох мобільних телефонів існують кабеля на мікросхемах CP2101 та prolific. Вони йдуть з драйверами і при підключенню к ПК ствоюють віртуальний сом порт. З мікросхеми до телефону йдуть сигнали RX, Tx та земля. Можливо застосувати ці кабеля для прошивки тюнерів на тих компютерах де нема сом порта застосувавш кабель для мобільних телефонів (вхід у нього USB) підключивши сигнали RX, TX на виводи мікросхеми 197 та 200 тюнера. Це був би вихід для багатьох користувчів, в яких ноутбук чи ПК без сом порту. Хто мене зрозумів дайте будь ласка відповідь.
Yaro:
--- Цитата: malser від 14:58:33, 18 Червня 2008 ---Можливо застосувати ці кабеля для прошивки тюнерів на тих компютерах де нема сом порта застосувавш кабель для мобільних телефонів (вхід у нього USB) підключивши сигнали RX, TX на виводи мікросхеми 197 та 200 тюнера.
--- End quote ---
От кабель би такий десь знайти, тоді можна щось і поекспериментувати :) Я шукав - поки що обламався. Тих грошей, що за кабель правлять, він не коштує. Була б СР2101 чи СР2102 - зробив би й сам, не такі речі робив...купити в Україні неможливо, ніхто таким не заморочується...он навіть просту-простеньку флешку типу 29LV400 не зміг купити - нема, і все тут...:(
Навігація
Go to full version