Приймачі DVB-S/S2 > Питання пов'язані з ремонтом
ремонт бп dmo265r
tosat:
Уважно прислухайся до шумів які чути при роботі цього блока живлення...
Якщо чути тихій "цокіт" то стандартна поломка це діод Д10 в блоку (зазвичай коротке замикання), також радив би провірити всі діоди по вторинних колах...
Один раз в мене попалась дуже "хитра" поломка - це часткове пошкодження діода Д6 в первинному колі...(мультиметром не звонилось.., помогла тільки його заміна). Не помішало б також поміняти і оптопару, а також прозвонити всі резюки на номінал.., схема бп була в нас тут на форумі...
Удачі..!
jocoka:
Нарешті зробив пробитий був діод D6
elektronik05:
--- Цитата: jocoka від 12:03:02, 17 Березня 2008 ---Осталися мікросхема та оптопара ,решту провірив(кондюки та діоди цілі)
--- End quote ---
Як тоді зрозуміти , діод наверно при прозвонці сховався :) Паздравляю *+*-
jocoka:
Нажаль я провіряв на пробій "вторичну цеп" первичну тільки поверхносно невипаюючи деталі і біля діода стояв резистор я думав що це він мае таку опору но tosat звернув увагу на діод Д6 защо йому велике СПАСИБІ!
Wasja:
Хочу поділитися поломкою в блоку живлення 4100С- всі вихідні напруги занижені, чути слабеньке цокання блока живлення- несправний діод Д5,на прозвонку звониться як нормальний, а при роботі при замірі на ньому напруги виявлено плавання напруги.
Навігація
Go to full version