Приймачі DVB-S/S2 > Питання пов'язані з ремонтом
Характерні несправності Глобо. Питання ремонту.
chikosh:
--- Цитата: kotiaj;18835 ---хто може сказати,чи можлива заміна 5MO365 на5MO2659 в бж глобо 6000.
Я ризикнув поміняти.Страшного нічого не сталось,але всі вихідні напруги гуляють приблизно +-30% з періодом 1...1,5 сек.
--- End quote ---
А для чого мати такий геморой. 5МО365 коштує на радиоринку десь
біля 10 гривень. Причому можна ставити і в різному виконанню корпуса.
kotiaj:
--- Цитата: chikosh;18885 ---А для чого мати такий геморой. 5МО365 коштує на радиоринку десь
біля 10 гривень. Причому можна ставити і в різному виконанню корпуса.
--- End quote ---
іноді поїсти нехватає часу,а тут по базарах їздити+лінь;) ,а 2659-х невеличка кучка дома лежить:)
до речі сьогодні підставив 365,включив і з неї залишилось те ж саме ,що і з попередньої 365:eek: ,тобто кусочки.Можливо щось недогледів,а може мікросхема така попалась.Перевірю трансформатор на к.з.
Ankl:
--- Цитата: Yaro;16675 ---Може, я тобі пораджу? Подібне саме було в мене, Глобо 6010. Так я найшов в обв"язці 317 мікрухи один дохлий транзюк, такий маленький, SMD, просто тестером його вичепив, один перехід був дохлий, поміняв - і все стало ОК.
Але то все ІМХО...
--- End quote ---
Прошу допомогти вияснити що то за SMD транзистор (в обвязці мікрухи 317).
бо в моєму глобо стоять "HF" і не можу вияснити маркування, аналог.
Доречі ваша порада допомогла відремонтувати "Pauxis" після грози.
Barsuk:
--- Цитата: Ankl;18948 ---Прошу допомогти вияснити що то за SMD транзистор (в обвязці мікрухи 317).
--- End quote ---
дивись у SMD Codebook та iнших ресурсах
http://ua1zh.narod.ru/smd/smdh.htm
Yaro:
--- Цитата: Ankl;18948 ---Прошу допомогти вияснити що то за SMD транзистор (в обвязці мікрухи 317).
Доречі ваша порада допомогла відремонтувати "Pauxis" після грози.
--- End quote ---
SMD - Surface Mounted Device - деталь, що монтується на лицевій стороні плати, на її поверхні (Surface). Може бути будь-яким радіоелементом (транзистором, опором, мікросхемою, та чим завгодно). В даному випадку оті детальки з трьома маленькими ніжками і позначкою HF і є SMD-транзисторами, n-p-n провідності, виводи (дивитися згори на деталь написом вверх): лівий - База, центральний - Колектор, правий - Емітер. Аналог - будь-який транзистор такої ж провідності і приблизної потужності. Я ставлю такі ж самі, простим 40-ватним паяльником з добре відкованим та заточеним жалом.Робота має бути швидка, бо транзистор малий і можна його легко перегріти.
Навігація
Go to full version