Приймачі DVB-S/S2 > Питання пов'язані з ремонтом

Характерні несправності Глобо. Питання ремонту.

<< < (18/96) > >>

yuras:

--- Цитата: Ankl;17223 ---думаю що і не буде, а от навпаки бачив через двд (здається панасонік) то він підключений до телевізора, а тюнер у двд
--- End quote ---

Можливо я не правий, але посидівши годину з тестером я дещо розібрався і виходить от така цікава річ:  у середині стоїть мікросхема HCF4053, це є ANALOG MULTIPLEXERS-DEMULTIPLEXERS, сигнал  з гнізда VCR SCART вивід 20 (video_in) через пару буферних елементів заходить на один із входів цього комутатора, відповідно вихід цього комутатора йде через буферний транзистор і ще пару елементів на вивід 19 гнізда TV SCART (video_out). Якщо трохи розбираєшся в тому що тут написано то  зрозумієш, про що йде мова. Тому і задав таке питання?
Тим більше навіщо заводу ставити комутатори і не задіювати?
І взагалі дурне питання, для чого робити роз’їм, називати його VCR SCART,  вказувати що туди підключається відеомагнітофон? Якщо він нічим не відрізняється від TV SCART?

bodyan:
Перевірте чи Скарт повний чи ні? Якщо не повний - тоді нічого дійсно відбуватись не буде.

При повному скарті по 8-ій нозі подається живлення на приймач,що призводить до блокування зображення з приймача і перемикання на картинку і звук з  ДВД

yuras:

--- Цитата: bodyan;17236 ---Перевірте чи Скарт повний чи ні? Якщо не повний - тоді нічого дійсно відбуватись не буде.

При повному скарті по 8-ій нозі подається живлення на приймач,що призводить до блокування зображення з приймача і перемикання на картинку і звук з  ДВД
--- End quote ---

Дякую, підключення двд-плеєра відбувається за рахунок шнура тюльпан (з боку двд) – скарт (з боку ресивера), тому логічно що 8-нога не задіяна. Ресивера немає під рукою, а на момент розбирання проблеми не мав ПДФ по HCF4053, тому не знав які  виводи  управляючі і не міг відстежити хто має перемикати.
При першій можливості провірю, і відпишу.

kotiaj:
хто може сказати,чи можлива заміна 5MO365 на5MO2659 в бж глобо 6000.
Я ризикнув поміняти.Страшного нічого не сталось,але всі вихідні напруги гуляють приблизно +-30% з періодом 1...1,5 сек.

Barsuk:

--- Цитата: kotiaj;18835 ---хто може сказати,чи можлива заміна 5MO365 на5MO2659 в бж глобо 6000.
Я ризикнув поміняти.Страшного нічого не сталось,але всі вихідні напруги гуляють приблизно +-30% з періодом 1...1,5 сек.
--- End quote ---

можливо , але треба змiнити номiнал одного резистора в обвязцi
дивись у даташитах

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version