Приймачі DVB-S/S2 > Питання пов'язані з ремонтом
Характерні несправності Глобо. Питання ремонту.
bodyan:
А чи взагалі показують канали в вертикалі?
Я б радив заміряти напругу при навантаженні(наявність самої напруги, без навантаження, ще нічого неговорить), тобто підєднайте головку , і заміряйте напругу вклинившись в кабель(як саме? - тут можливі різні варіанти). Дуже часто вилітають терморезистори, не памятаю точної абревіатури.
to Astronomy: все що Ви описали і так уже зроблено
Yaro:
Терморезистори - де вони? На платі конвертора? Тюнер я вже й так розібрав, буду шмонати.Які вони хоч на вигляд? Я взагалі-то бачив купу різних терморезисторів, займаюся радіотехнікою з 1979 року,але ж тут СВЧ-технологія і елементи СМД, я можу просто не знати, як той терморезистор виглядає.
До речі, маю даташит на сам конвертор, електричної схеми нема в ньому, є лише блок-схема, з указанням призначення виводів та напруг на конверторі. Ліпше, як нічого.
Пішов міряти напругу на конверторі при підключеній голові...
Yaro:
--- Цитата: Astronomy;4200 ---По перше це глобо( тут дуже багато нюансів)! пробуйте різними прошивками, пробуйте з дісеком пограться або просканувать без дісека
--- End quote ---
Пробував різними прошивами - старими, новими, все одно та сама картина.Залитий список взагалі нічого не показує,при скануванні - картина, яку я описав вище.Без дісека не сканував,схоже він тут ні при чому, але й так дякую, спробую...
bodyan:
--- Цитата: Yaro;4211 ---Терморезистори - де вони? На платі конвертора?
--- End quote ---
На загальній платі жовтого кольору
Yaro:
Я це вияснив, як тільки глянув на плату, що та жовта деталь і є терморезистор :-) Тепер інше: він має правильно дзвонитися на коротке, чи мусить мати якийсь опір? У мене в обидві сторони є коротке.Напруги для обидвох поляризацій є і діють як при відключеному дайсеку з головами, так і при підключеному.Відповідно 14 і 18 вольт.Без дайсека не пробував поки що.
Трохи занижене живлення 3.3 вольта в блоці живлення - в мене 3.14 - 3.20 всього.
Все далі для мене - таємниця...Не ясно, що за глюк і звідки він взявся. А чи не може він бути результатом лівої прошивки? Хоча я вже це перевіряв, вливав прошиву, на котрій раніше тюнер показував нормально, а стан речей не змінився. Таке враження, що треба його ЖТАГом...ніби щось збилося, і просто прошивання нічого не дає.
Навігація
Go to full version