Технічний відділ > Практика встановлення антен.
FAQ по установці супермаунта
Dirty:
--- Цитата: magister_of_es;4336 ---Питання № 1 Чи можна тут, взагалі, ставити запитання ?
Якщо да, тоді поїхали ...
Я визначив координати своєї місцевості.
Вони становлять : 48 северной і 34 восточной, але це координати мого міста Дніпродзержинска. Я не вказую точних координат, враховуючи хвилини, бо я їх не можу зараз визначити, і чи потрібні такі точні координати ?
Питання №2 Все ж таки я не зрозумів, як визначити точний Юг ? Я буду цілитись на супутник 36 гр., а чи потрібно вручну ще добавляти чи віднімати 2 градус? (бо в мене ж 34 восточной)
Питання №3
Так як визначити вірно "угол наклона хобота "
Якщо визначити по таблиці елевацію, вона становить 90-48=42 тут все зрозуміло. А виставлене значення восточной 34-7.1=26.9 і воно не співпадає з табличним 22. Що тут робити, який ставити "угол наклона хобота"
--- End quote ---
1. я завжди визначаю точні координати за допомогою карти автошляхів і нічого в цьому складного нема, бо вони мені знадобляться при використанні юзалс
якщо ви юзалс не будете юзати, то вважаю що супер точність не важлива, бо по шкалі мотопідвіса виставити десяті градуси неможливо
2. для вас "точний юг" це ваші координаті по довготі, тобто 34е...зайдіть на лінгсат і подивіться, чи є в цій орбітальній позиціі якийсь супутник і чи світить він на вас
якщо нема, то вам потрібно починати настройку з 36е, чи будь-якого найближчого супутника, попередньо повернувши мотопідвіс на декілька градусів, які є різницею між вашими координатами та координатами супутника, з якого ви хочете почати налаштування
3. "угол наклона хобота ", або елевація визначається як 90 мінус координати по широті - крапка!
з одної сторони мотопідвіса шкала елевації, з іншої широти
я наприклад виставляю нахил хобота по широті - от і все
в вашому випадку треба виставити 48
пі.сі. раджу уважніше читати інструкцію від альяно - там все дуже доходчіво написано....просто треба заодно і думати, щоби зрозуміти сутність налаштування - так вам буде в майбутньому дуже просто ;)
magister_of_es:
А чи э в когось таблиця сильних сигналів по супутникам від 4гр до 90гр. Хочу настроїти, але не маю точних відомостей.
Gosha:
--- Цитата: magister_of_es;5048 ---А чи э в когось таблиця сильних сигналів по супутникам від 4гр до 90гр. Хочу настроїти, але не маю точних відомостей.
--- End quote ---
Я вже повідомляв на першій сторінці цього посту, що в мому списку каналів на тюнер Strong 6155 завжди присутні на перших місцях *сильні транспондери* для місцевості Тернопільської області , і реальні канали які можна переглядати.
Просто скачати едітор каналів ChannelEditor і їм відкрити мій останній список каналів Gchannel 15.04.2007_30W-90E.zip . В цьому списку присутні 29 супутників, з гарним сортуванням по цікавості каналів і по сильним транспондерам.
Нагадую, що це все можна скачати з : http://upl.frocusa.net/index.php?lng=ru&p=4
Dirty:
а сам-то зможеш на горизонтальних перилах моторку налаштувати або хоча б на невертикальній опорі? :rolleyes
пі.сі. може в темі по установці супермаунта писати куди вішати опору, як фки накручувати, тарілку збирати і т.д.? 004
пі.сі2. чи ти з чітинськими та грузинськими клоунами в одному цирку працюєш....ну тоді все зрозуміло an33
SenSey:
Хтось може виложити файл з данними найсильніших трансорднерів на дузі 30W - 90E для настройки мотора. Дуже вдячний.
Навігація
Go to full version