Технічний відділ > Питання, пов'язані з ремонтом.
Ремонт БЖ 4100С
tosat:
Один раз бачив як горе майстер дві DMO265 спалив, прийшов до висновку, що там ТПІ битий, яке ж було моє велике здивування, коли я мікросхему підняв а на платі навіть написано 5МО2653
vasjabr:
--- Цитата: tosat від 16:01:47, 16 Липня 2015 ---А що від ненадійного контакту мережевий електроліт вистрілює ..?Вас обдурили, то певно від грози.
--- End quote ---
Тюнеру більше 8 років...
Грози не було.
Перенапруга- мало ймовірно.
Поганий контакт в переносці- 100%.
Від поганого контакту в розетці не один раз вилітали імпульсні блоки живлення від різної РЕА...
Конденсатор не вистрілив- втратив ємність і зменшився опір. Щоб не ризикувати мікросхемою- вдогонку і його замінив...
От що не впевнерий, то на рахунок оптопари... Треба було зібрати яку- небудь схемку та перевірити. Але то вже на дозвіллі... Чи може є якась проствша метода діагностики оптопари? ca.,
P.S. А мікросхему й оптопару брав у Віталіка! Респект!
duman:
ШИМи взриваються в основному від втрати ємності мережевого конденсатора а від *сіпання* по мережі чи неконтакту це *байка*тому що він технічно розроблений під ці фактори!!!Втрата ємності мережевого конденсатора значно розширяє імпульс шима (некоректне висловлювання,але зрозуміле) і він стає некерований і *взривається*.Це доводиться в 99% ремонтованих БЖ.
sazan:
Згоден з всіма дописами.Але я особисто,через погану розетку,спалив 2шт. 4100.Причому нові,при установці.Теж вистрелила ШИМка.
vasjabr:
--- Цитата: duman від 20:52:56, 16 Липня 2015 ---від *сіпання* по мережі чи неконтакту це *байка*
--- End quote ---
Дозвольте не погодитися. Більшість форумчан так чи інакше знаються на електриці. Багатьом відомо, до чого приводить поєднання мідних та алюмінієвих дротів без додаткових заходів. >:( Спочатку все нормально, а через деякий час все виходить боком... Навіть "лампочка Ілліча" не витримує лихої долі- приходиться міняти доволі часто, не говорячи про іншу побутову РЕА. :'( Якщо хтось не згідний з моїми словами- проекспериментуйте зі своїм 42"
чи комп"ютером. derisive.gif Ніхто не наважиться??? :2funny: Отож бо воно... *-I ca.,
P.S. ЕКСПЕРИМЕНТУЄТЕ НА СВІЙ СТРАХ І РИЗИК!!!
Навігація
Go to full version