Автор Тема: Заміна MAC адреси в AMIKO 8900  (Прочитано 5700 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній sanjababych

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Рейтинг: +0/-0
Заміна MAC адреси в AMIKO 8900
« : 10:50:17, 07 Листопад 2012 »
Як замінити мак адресу в ресивері аміко 8900? Справа в тому що мій провайдер зробив привязку до мак, щоб не роздавали інет сусідам. an24

Відсутній inero

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 168
  • Рейтинг: +61/-0
Заміна MAC адреси в AMIKO 8900
« Відповідь #1 : 11:25:57, 07 Листопад 2012 »
Пробуй варіант як в Дрімі 800
Відкриваємо файл /etc/network/interfaces
і бачимо

    # automatically generated by enigma 2
    # do NOT change manually!

    auto lo
    iface lo inet loopback

    auto eth0
    iface eth0 inet static
       address 192.168.1.2
       netmask 255.255.255.0
       gateway 192.168.1.1



дописуємо стрічку

pre-up ifconfig eth0 hw ether 00:00:00:00:00:00

де замість 00:00:00:00:00:00 пишемо потрібний МАС-адрес.




тобто і кінцевому результаті отримуємо

  # automatically generated by enigma 2
    # do NOT change manually!

    auto lo
    iface lo inet loopback

    auto eth0
    iface eth0 inet static
       address 192.168.1.2
       netmask 255.255.255.0
       gateway 192.168.1.1
       pre-up ifconfig eth0 hw ether 00:00:00:00:00:00


 
зберігаємо - ребутимо
OPTICUM 9500 HD + ENIGMA2 (ACC-Плюс) - 4W-19.2E, 36Е Lviv

Відсутній bodyan

  • Адміністратор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 6278
  • Рейтинг: +8347/-14
Заміна MAC адреси в AMIKO 8900
« Відповідь #2 : 11:30:34, 07 Листопад 2012 »
Або скористатись простеньким роутером Tp-link TL-R402M - функція клонування МАС адреси, для використання обох прошивок без змін.

Відсутній sanjababych

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Рейтинг: +0/-0
Заміна MAC адреси в AMIKO 8900
« Відповідь #3 : 16:20:37, 08 Листопад 2012 »
Я так зрозумів, що це для Енігми2, а для Спарк? Роутер поставити не можу, бо провайдер зразу банить(((;

Відсутній slavon

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 4216
  • Рейтинг: +5046/-57
  • Слава Героям ОУН-УПА! Cлава воякам СС "Галичина"
Заміна MAC адреси в AMIKO 8900
« Відповідь #4 : 16:31:02, 08 Листопад 2012 »
Цитувати
Роутер поставити не можу, бо провайдер зразу банить
Це як ??? Роутер має одну МАС-адресу і провайдер бачить у своїй мережі тільки його... З якого перепрошую бодуна він має його банити ??? Якщо провайдер його банить, що як на мене не логічно і малоймовірно, міняйте такого провайдера...  ca.,
З повагою Slavon
4W+5E+13E+19E, 36Е+39Е
DreamBox 500HD, Openbox X540, X820CI
Віжин ТВ (Viasat UA) - це маразм, яких мало !!!
Стронг 7700/07 - металолом, гіршого від нього приймача немає !!!

Відсутній sanjababych

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Рейтинг: +0/-0
Заміна MAC адреси в AMIKO 8900
« Відповідь #5 : 17:24:33, 08 Листопад 2012 »
Я би з радістю поміняв би провайдера, якби в приватний сектор хоч хтось ще провів би інтернет, тому мене 10 мегабіт повністю влаштовує (в порівнянні з 500 кілобіт через 3G )

Відсутній slavon

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 4216
  • Рейтинг: +5046/-57
  • Слава Героям ОУН-УПА! Cлава воякам СС "Галичина"
Заміна MAC адреси в AMIKO 8900
« Відповідь #6 : 17:41:55, 08 Листопад 2012 »
sanjababych Повірте мені на слово, як людині яка трошки розбирається у мережевих технологіях, ставте роутер, підключайте через нього необхідну кількість пристроїв яким потрібен вихід в нет (ПК, ноут, приймач ітд.тп.) і не партеся - все повинно не без проблем працювати  ca.,
« Останнє редагування: 19:30:01, 08 Листопад 2012 від slavon »
З повагою Slavon
4W+5E+13E+19E, 36Е+39Е
DreamBox 500HD, Openbox X540, X820CI
Віжин ТВ (Viasat UA) - це маразм, яких мало !!!
Стронг 7700/07 - металолом, гіршого від нього приймача немає !!!

Відсутній sanjababych

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Рейтинг: +0/-0
Заміна MAC адреси в AMIKO 8900
« Відповідь #7 : 17:52:17, 08 Листопад 2012 »
Та добре, з роутером якось розберуся, я тут порився в завантаженій з ресивера прошивці (spark) і в папці etc.tar.gz\etc.tar\.\etc\opera\opera_dir\userjs знайшов таке у файлі boxinfo.js
__spark_stbid__="xxxxxxxxxxxxx";
__spark_mac_address__="xx-xx-xx-xx-xx-xx";
як тут змінити мак і записати назад в ресивер?

Відсутній slavon

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 4216
  • Рейтинг: +5046/-57
  • Слава Героям ОУН-УПА! Cлава воякам СС "Галичина"
Заміна MAC адреси в AMIKO 8900
« Відповідь #8 : 18:27:09, 08 Листопад 2012 »
Цитувати
Та добре, з роутером якось розберуся,
Ось я став переглядати тему і ніяк не второпаю що Ви хочете зробити ??? Ще більше не второпаю для чого
Цитувати
Як замінити мак адресу в ресивері аміко 8900? Справа в тому що мій провайдер зробив привязку до мак, щоб не роздавали інет сусідам.
і до якого Вашого пристрою з його МАС-адресою зробив прив'язку провайдер  ??? І ще більше я не розумію для чого і на який МАС адрес Ви хочете змінити у своєму Аміко ??? Для початку раджу трохи підчитати матеріальну частину того усього - стек протоколів TCP/IP , MAC-адрес  ca.,
З повагою Slavon
4W+5E+13E+19E, 36Е+39Е
DreamBox 500HD, Openbox X540, X820CI
Віжин ТВ (Viasat UA) - це маразм, яких мало !!!
Стронг 7700/07 - металолом, гіршого від нього приймача немає !!!

Відсутній VictorZ!

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 578
  • Рейтинг: +289/-14
Заміна MAC адреси в AMIKO 8900
« Відповідь #9 : 21:16:19, 08 Листопад 2012 »
Нє, ну ситуація можлива- в мене теж "провайдер", тобто мій колега, купив собі найдорожчий інтернет, і в себе попрописував мак-адреси в роутері і включив фільтр по мак-адресі-і мережа ніби не закрита, і влізти ніхто не може. І роздає по wi fi кому тре, і за скільки треба. Особисто моїх там в нього 3 моїх пристрої прописано, так що людині очевидно просто треба повернути ту мак-адресу, яка була раніше і яка прописана там десь в провайдера, думаю..
Orton 4100, GI S8120 + Strong DM2100, 30W-80E.  Волинь!

Відсутній sanjababych

  • Новачок
  • *
  • Повідомлень: 5
  • Рейтинг: +0/-0
Заміна MAC адреси в AMIKO 8900
« Відповідь #10 : 08:51:27, 10 Листопад 2012 »
То повернімося до головного - заміни мак адреси в даному ресивері з операційною системою спарк (енігма2 не встановлена). Як правильно це зробити, чи можливо взагалі?

Відсутній Yaro

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3480
  • Рейтинг: +2314/-0
  • Радіолюбовник. ЗАКАРПАТТЯ !
Заміна MAC адреси в AMIKO 8900
« Відповідь #11 : 10:38:37, 10 Листопад 2012 »
То повернімося до головного - заміни мак адреси в даному ресивері з операційною системою спарк (енігма2 не встановлена). Як правильно це зробити, чи можливо взагалі?

Операційна система - Лінукс, а Спарк - оболонка. Як і Енігма.
МАК-адресу поміняти можна, але все рівно буде бачитися стара. Нічого не дасть, пробував уже...

Цитувати
МАС адрес можно изменить добавив в автозагрузку следующий скрипт.

#!/bin/sh
MY_MAC='00:09:34:xx:xx:xx'

ifconfig eth0 down;
ifconfig eth0 hw ether MY_MAC;
ifconfig eth0 up;

где MY_MAC='00:09:34:xx:xx:xx' это Ваш MAC адрес

Цей спосіб не єдиний. І я не беру жодної відповідальності, якщо ви щось там в тюнері зіпсуєте даним скриптом.
JTAG/EJTAG на 74HC244N.Реанімація приймачів.

 

Свіжі прошивки для Amiko MicroHD, MicroHD SE, MiniHD, MiniHD SE

Автор bodyanРозділ Amiko

Відповідей: 17
Переглядів: 21789
Остання відповідь 16:35:43, 14 Квітень 2019
від serp118
Прошивка для Amiko SHD-8320 CX, SHD-8330 CX E, SHD-8340 CICX E

Автор bodyanРозділ STHD-8820, HD-8100, 8200, 8340, 8330, 8320

Відповідей: 0
Переглядів: 5294
Остання відповідь 10:31:43, 31 Жовтень 2016
від bodyan
AMIKO Mira/Mira WiFi - прошивка, список каналів, ключі

Автор ornellitРозділ Amiko

Відповідей: 2
Переглядів: 6606
Остання відповідь 18:20:08, 04 Березень 2019
від seriy
Прошивка для Amiko STHD-8820, HD-8100/8200/8340/8330/8320

Автор bodyanРозділ Amiko

Відповідей: 12
Переглядів: 12064
Остання відповідь 10:27:33, 24 Лютий 2016
від bodyan
Amiko SSD - 540 FTA , 549 CX, 550 CR, 560 CR, 570 CX PVR ,580

Автор ioanРозділ Amiko

Відповідей: 9
Переглядів: 7236
Остання відповідь 18:20:30, 12 Жовтень 2015
від iva3