Головна категорія > DVB-T2 - цифрове ефірне телебачення

Прийом польских телеканалів DVB-T

<< < (36/57) > >>

kuzen:
У мене тепер під час перерв львівської аналогової трансляції на 12 каналі приймається польський MUX-8 з Замостя в якому працює 4 канала: Nowa, Metro, WP TV та Zoom, смуга пропускання 7 MHz (в настройках тюнера), інші канали MUX-8 знаходяться у тестовому режимі.  Прийом польського MUX-3 з Замостя значно покращився на каналі 36. Також покращився прийом польських радіостанцій в стандарті DAB+ з Жешува.

anatolli1966:
Як на мене, то краще. Приймаю з Тарнаватки до Львова - 96 км.  Антена 25 елементів, пасивна. 53 твк. завжди приймався стабільно бо не було поблизу завад аналогових каналів. 36 та 50 твк. приймались тільки в нічний час і то не все, були сильні завади з поряд стоящими укр. аналоговими каналами, телевежа знаходиться в прямій видимості на відстані 4 км. та стріляє по моїй антені збоку зправа. Після відключення аналогу дані канали приймаються практично стабільно та круглодобово. Під час проходження (тропо, спорадік) навіть прописались білоруські канали на 51 твк. (8 каналів та 1 радіо) з Бреста.

kuzen:
У польському MUX-8 відбулися зміни. Наразі список каналів такий:
1) TVP Rozrywka
2) TVP Sport HD
3) Metro
4)Zoom TV
5)Nowa TV
6)WP
 У мене у Львові  прийом MUX-8 можливий на 12 каналі з Тарнаватки, поляризація горизонтальна в години коли відсутня трансляція ТК "ZIK" на цьому каналі.

bol128:
Слава Украiнi!п.kuzen,будь ласка,не поскупiться на деталi де i на що приймаете канали РП.Я з В.Великого,29 приймаю тiльки 36 канал.

kuzen:
Антена для прийому польського MUX-8 потрібна приблизно така  https://www.dipol.com.pl/antena_telewizyjno-radiowa_dipol_7-5-12_dvb-t_dab_A0710.htm
Головне щоб була розрахована на прийом метрових каналів. Дециметрова яка приймає наші Т2 ну і відповідно польські канали  36, 50 і 53 та ін. не підійде. Бажано ще підсилювач, який працює в метровому діапазоні. Чи підійдуть підсилювачі які стоять на дециметрових Т2 антенах не знаю, не експериментував, хоча деякі польські підсилювачі мали би працювати, треба читати характеристики.  В мене зараз антена приймає без підсилювача. Показники параметрів сигналу з тюнера: рівень сигналу:10- 25,  якість сигналу:35-70 в залежності від часу доби. Незручно що треба перемикати антени з дециметрової на метрову, хоча можна спробувати якісь змішувач сигналів, але це додаткові втрати сигналу. Поляки якось це питання вирішили, але в них зовсім інші рівні сигналів.
      Якщо є антена, в настройках тюнера вибираєте сканування 12 каналу або частоти 226500 кГц. Якщо приймаєте з Тарнаватки 36, 50 і 53 канали то і 12 має працювати.
 Взагалі прийом метрових хвиль легше ніж дециметрових, менше впливає погода на проходження сигналу, менше затухання на шляху проходження сигналу.

Навігація

[0] Сторінка Повідомлень

[#] Наступна сторінка

[*] Попередня сторінка

Go to full version