Технічний відділ > Практика встановлення антен.
4W+5Е+13Е+31Е! - реально???
nico2:
Дядя Міша для експериментів краще всетаки взяти якусь 120ку щоб випуклість зеркала була якомога меншою тоді і буде результат я думаю більш менш роботоздатний,може навіть кращий як окремі харківські антени ,багато хто хоче поміняти на меншу після агітації базарників що вони всі однаково одне й те саме показують,а в продажі я їх все менше і менше зустрічаю!
дядя Міша:
70% сигнала на Ортоні 4100с у темний час.. Підставив деякі тюнера і ось такі сигнали на даний час :
Лемберг=20%
Глобо 6000=43%
Євроскай 3023 супер=30%
Q-SAT ST 08=58%
Ортон 4100с= 63%
Причина зниження сигналу -сонце.. Шановане товариство, надворі мороз ,а мені від ваших запитань стає душно, тому рахую- що це питання вичерпано ,а далі ще будуть эксперементи з 31.5* де будуть у фокусі 13* і 9* най потепліє.. Результати своїх эксперементів буду викидати на форум. Чекайте.........
slavon:
--- Цитувати ---Дядя Міша для експериментів краще всетаки взяти якусь 120ку щоб випуклість зеркала була якомога меншою тоді і буде результат
--- End quote ---
Це назизається антена з довгим фокусом або довгофокусна антена, і для прийому нею, якщо все "робити по книжці" потрібні довгофокусні конвертори Ку-діапазону з кутом розкривання опромінювача 70 градусів, стандартні конвертори Ку-діапазону мають цей параметри - 90 градусів. Все це добре описано на форумі Альяно, посилання я дав в цій темі вище . Справедливо виникає два питання
1. Де продаються довгофокусні конвертори Ку-діапазону ??? Ви десь зустрічали їх у продажу ??? Особисто я ні !!!
2. Звичайна "короткофокусна" антена діаметром 1,2м коштує приблизно в 2 рази дорожще ніж така сама діаметром 0,85-0,95м ...., скільки буде коштувати така довгофокусна діаметром 1,2 м залишається тільки здогадуватись..
--- Цитувати ---тоді і буде результат я думаю більш менш роботоздатний,може навіть кращий як окремі харківські антени
--- End quote ---
31,5 в мульті до 13Е на 1,2 метр буде приймати краще ніж окрема антена 0,95 м в фокусі ??? Не вірю....
--- Цитувати ---багато хто хоче поміняти на меншу після агітації базарників що вони всі однаково одне й те саме показують...
--- End quote ---
Особисто я за антени більшого діаметру - більший діаметр - більший коефіцієнт підсилення !!! Я також вітаю використання мультифідів, але мультифідів в розумних межах. А цей мультифід що ми обговорюємо, по моєму перебір, або як кажуть наші західні сусіди поляки "шо за бардзо то не здраво..."
Виходячи з вищенаведеного, вважаю такий мультифід малоперспективним..., себто не потрібно займатися, як справедливо було зазначено вище, "саталітарним анонізмом", а поставити окрему антену на 31,5 і не полоскати собі та іншим мізки...
Дякую за увагу ca.,
gotsanyuk:
І так, хлопчики і дівчатка, маленькі і великі, досить вже говорити одної і тої самої. Писати уміють усі, я це бачу... а зробити щось може тільки дядя Міша. Але це не той результат який хотілось б мати... Коли хтось причепить 31,5Е на дракона і шкала сигналу буде як мініум 70 - по "опенбоксу" - тоді і можна буде щось писати. А так, я тему закриваю, бо все уже обговорено і переговорено. Чекаємо нових праць. ca.,
Snoop:
Всім привіт!
Виникло трошки вільного часу і побудував таку конфігурацію антени, заради експеременту: 4W+5E+13E(фокус)+31E! Пару днів дивився і ось такий результат: йде все без проблем, але 31Е 12304 H 27500 залежить від погоди, хоча 12090 V 27500 йде бездогано! В процесі настроюваня 31град. 12090 зловилась без проблем, а 12304 дуже важко було найти (намучився блін! >:(), решту часот не перевіряв!
Рівень сигналу:
ХотБірд - 90-99%
Астра - 99%
Амос 80-90%
Астра31Е - 80% 12090 V 27500
Астра31Е - 50-60% 12304 H 27500 гарна погода, коли падає дождь рве картинку!
Шкала по фергусоні 3018! 20км на пд. від Львова!
Навігація
Go to full version