Український SAT-TV форум

Enigma / Enigma 2 => Dreambox => Тема розпочата: slavon від 08:21:50, 21 Серпень 2011

Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: slavon від 08:21:50, 21 Серпень 2011
В мене десь 1-1,5 тижня назад почав на Dreambox 500HD - скакати рівень сигналу на одному ТР (11804/L/27500) в DVB-S2 з 36Е, провайдер 3К. Сигнал скаче від 0 до 14 дБ сигнал/шум по шкалі Дріма і відповідно рве картинку на даному ТР, всі інші ТР з 36Е приймаються без проблем. На тій же  антенній системі пробував декілька Amiko Alien з версіями ПЗ від AR-P за 27 липня і 19 серпня 2011 року - сингал як з пушки, картинку не рве.
Я розумію що канали на даному ТР ніякі і переживати за неможливість їх приймати не варта, але мене цікавить сам принцип чому так відбувається ???? Що це, апаратна проблема Дріма чи програмна іміджу чи щось інше ???
Моя антена система - тарілка1,2 метра (бралася роки три назад щоб дивитися нормально український ТР з 39Е, зараз конвертор з 39Е знятий), конвертор на 36Е Інверто Квадро 0,3 дБ шум круговий, дісік 10/1 в білому кожуху (мультипротокол,  колись такі завозила в Україну відома українська компанія з м. Запоріжжя), кабель Sprint s660. Версія іміджу на Дрімі Dominca 8.0 від 200110331
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: vitivan від 08:28:47, 21 Серпень 2011
Потрібно допрацювати В.Ч. тюнер, проблема там.
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: roger5000 від 09:19:55, 21 Серпень 2011
схожа проблема спостерігається на моєму ірbox900hd, спочатку працює нормально але за 2-3хв, зависає - сам так званий В.Ч. тюнер. Пише нема сигналу на будь яких транспондерах. Перезавантаження гуі не допомагає, тільки повний reboot. Ще схожу картину спостерігав на dreambox 800hd.  :'(
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: vitivan від 09:28:19, 21 Серпень 2011
Ще схожу картину спостерігав на dreambox 800hd.  :'(

http://www.dm800sim2.com/sim2/content/53/20101109/514.html (http://www.dm800sim2.com/sim2/content/53/20101109/514.html)

на DM800 PRO - проблема давно вирішена.

на деяких моделях DM800 PVR - ще існує, доробляти треба вручну.
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: tosat від 17:25:10, 21 Серпень 2011
Не впевнений, (у всякому випадку інфи в неті не знайщов..), чи можлива переробка встроєних тьюнерів дріма 500HD та 8000HD PVR, який в останньому виконано на чіпі BCM4501, правда там є  можливість додатково доставити В. Ч. тюнер від 800 китайця (Alps BSBE2), що я і зробив скоріше..(Триколор ще раніше з сигналом такі приколи робив на транспондері 11804L), так от навіть на модулі ревізії J з допаяним кондюком все працює без проблем..(сигнал правда скаче, але не пропадає..
Взагалі то ця проблема з "бородою", можеш сам переглянути: http://yandex.ru/yandsearch?text=%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D1%8B+%D1%81+11804L+%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0&lr=11474 (http://yandex.ru/yandsearch?text=%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D1%8B+%D1%81+11804L+%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0&lr=11474)
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: slavon від 17:39:36, 21 Серпень 2011
tosat Глянув інфу в приймачі - в мене ВЧ блок зібраний на чіпі BCM4505.
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: tosat від 17:42:23, 21 Серпень 2011
.. ВЧ блок зібраний на чіпі BCM4505.
Я так і думав.., напевно нічого не поробиш.., треба було брати 800SE там хоч тьюнер можна поміняти..
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: SashaTv від 18:35:47, 21 Серпень 2011
В принципі проблеми з сигналом на BCM4505 є.Наприклад на Astra.В Images for DM500HD RELEASE 3.0.3 (http://www.dreamboxtool.com/Other-Images/DMM-original-Images-for-DM500HD-RELEASE-3-0-3.html) пофіксено
Цитувати
fixed bcm4505/06 signal problems after few seconds on Astra 19.2 tp 11914H 27500 9/10
.Можливо і в даному випадку проблема неапаратна.
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: fox-taras від 18:43:50, 21 Серпень 2011
Не впевнений, (у всякому випадку інфи в неті не знайщов..), чи можлива переробка встроєних тьюнерів дріма 500HD та 8000HD PVR, який в останньому виконано на чіпі BCM4501, правда там є  можливість додатково доставити В. Ч. тюнер від 800 китайця (Alps BSBE2), що я і зробив скоріше..(Триколор ще раніше з сигналом такі приколи робив на транспондері 11804L), так от навіть на модулі ревізії J з допаяним кондюком все працює без проблем..(сигнал правда скаче, але не пропадає..
Взагалі то ця проблема з "бородою", можеш сам переглянути: http://yandex.ru/yandsearch?text=%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D1%8B+%D1%81+11804L+%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0&lr=11474 (http://yandex.ru/yandsearch?text=%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D1%8B+%D1%81+11804L+%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0&lr=11474)
Толік так ти взяв собі оригінальний тюнер і в оригінальному міняв в.ч.
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: slavon від 18:46:09, 21 Серпень 2011
Цей імідж
Цитувати
Images for DM500HD RELEASE 3.0.3
в мого "китайця" лити можна ??? ca.,
Цитувати
Толік так ти взяв собі оригінальний тюнер і в оригінальному міняв в.ч.
Тарас, він не міняв, він доставляв. Якщо мені не зраджує память в 8000PVR на борту є два ВЧ блока + третій можна доставити.
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: fox-taras від 18:51:17, 21 Серпень 2011
Цей імідж
Цитувати
Images for DM500HD RELEASE 3.0.3
в мого "китайця" лити можна ??? ca.,
Цитувати
Толік так ти взяв собі оригінальний тюнер і в оригінальному міняв в.ч.
Тарас, він не міняв, він доставляв. Якщо мені не зраджує память в 8000PVR на борту є два ВЧ блока + третій можна доставити.
Але йде мова про оригінал де з його слів все є і має буди добре,а він встановлює в.ч від китайця.
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: slavon від 18:55:28, 21 Серпень 2011
fox-taras В даному випадку, на мою скромну думку, буде не принципово який стоїть третій ВЧ блок у Дрімі 8000. Та й до мої проблеми це немає жодного практичного  відношення, хіба що розширить кругозір по Дрімах  ca.,
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: fox-taras від 19:00:49, 21 Серпень 2011
slavon ,до того я і веду а то хваляться що в мене оригінал,а проблеми одинакові що в оригінаналі що в китайцях.На мою думку це софтово,або недоробка в.ч блока.
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: SashaTv від 19:04:57, 21 Серпень 2011
Цей імідж
Цитувати
Images for DM500HD RELEASE 3.0.3
в мого "китайця" лити можна ??? ca.,
.
Не знаю.Також знайшов самий патч 42 пост (http://www.sat-television.com/showthread.php/101304-Drivers-DM-800/page5).
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: Astronomy від 19:46:56, 21 Серпень 2011
на на Дрімах 800 це питання  вирішили

(https://sat-ukraine.info/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi037.radikal.ru%2F1108%2F5b%2Fea2cb4734030.jpg&hash=4728e311bb506805a0d877dff0a4bb6f)
перероблений в.ч блок
(https://sat-ukraine.info/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fforum.vsetv.org%2Findex.php%3Faction%3Ddlattach%3Btopic%3D2967.0%3Battach%3D1909%3Bimage&hash=157fd32c90c5c3b05fe6d5c6321fd677)
джерело (http://forum.vsetv.org/index.php?topic=2967.45)

ось схема
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: tosat від 21:30:33, 21 Серпень 2011
. Якщо мені не зраджує память в 8000PVR на борту є два ВЧ блока + третій можна доставити.

Трошки не так, у 8000 дрімі є два інтегрованих DVB-S2 ВЧ блока, також ще два любих можна доставити додатково..

,до того я і веду а то хваляться що в мене оригінал,а проблеми одинакові що в оригінаналі що в китайцях.На мою думку це софтово,або недоробка в.ч блока.

Тарас, якщо ти не володієш інфою, то краще не кажи нічого..
По-перше: дрім оригінал німецький, а на їхній території прийому Триколора нема.., один раз раніше дрова поправили, але Триколоровці знов щось начудили..(це стосовно поправити софта), ну і дальші їм стало наплювати, а от Астру поправили..
По друге: стосовно 500HD та 800SE  дрімів - ти що думаєш, що китайці не скопіювали той самий ВЧ блок з оригіналу..? Проблема полягає саме в тому, що в нових тьюнерах стоять нові чіпи, котрі швидко реагують на сигнал, і він розлочується.. У Триколорівців неполадки з цим транспордером, можеш сам сатфіндером поміряти на ньому сигнал та зробити відповідні висновки..
По третє: що стосується 800HD дрімів, що оригінали, так і китайці роблять на цьому транспондері (нагадаю, що там інший чіп), а брав я китайський блок, тільки через те, що мені ціна підійшла, та і то з ним намучився, краще купив би такий від оригінала.., міняв раз, у другому (ревізія J) допаяв електроліт 1500 мкф по живленню, та і то робить нормально тільки на 4 слоті (тьюнер D), на третьому за пів - годину пропадає сигнал, і щоб він появився треба повністю перезавантажувати.., було ще бажання провірити тьюнер ревізії "М" (до речі для старих ревізій плат 800HD вони не підходять, бачив об"яви, і не одну, що купили "М" і міняють на "К"), але так і не получилось.., ще одного купляти не збираюсь, тим більше, що у роздрібі бачу, що подорожчали на 10 зелених, краще тоді вже брати у самому дорогому магазині "Агсат" - саме зараз там точно на нього така ціна, що хочуть наші перекупники..
До речі, про оригінали - я повністю задоволений роботою свого тьюнера, робить як годинник, у мене стоїть імідж нью-енігма, і коли появляється новий софт то при його включенні приймача відображається питання, чи загрузити його прямо з сервера підтримки..
(Про такі речі, як патч, я тільки чув краєм вуха - все оновляється (як бут, так і дрова автоматом)..
Прекрасно працює плагін крос EPG, погода, медіаплеєр, веб радіо, а також ютуб (роліки можна завантажувати прямо на вінт), швидкість відклику клавіатури просто супер...
Два внутрішніх та третій додатковий тьюнера дають можливість одночасно один канал дивитися, інший канал на любому супутнику записувати на вінт, а третій канал (ще на іншому супутнику) синові дивитися через мережу на компі..
До тьюнера в мене постійно підключений  УПС, котрий працює до години часу, і тьюнер записує HD фільми по таймеру, а мені лише залишається у зручний для себе час їх переглянути..  :)
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: radioham від 15:05:29, 05 Вересень 2011
Проблема софтова,на IHAD наші писали,німці навіть відповідали що не мають змоги пофіксити бо потрібна антена діаметром понад 3м для прийому сигналу з 36е,у мене на оригиналі 800 показник сигналу плаває теж,але на перегляд це не впливає,картинку не рве.
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: tosat від 11:37:52, 25 Вересень 2011
В мене десь 1-1,5 тижня назад почав на Dreambox 500HD - скакати рівень сигналу на одному ТР (11804/L/27500) в DVB-S2 з 36Е, провайдер 3К.

slavon:  можеш вже цей транспондер переглядати на свому 500HD дрімі, триколорівці його вже поправили..
Назва: Dreambox 500HD - скаче рівень сигналу на одному ТР в DVB-S2 з 36Е
Відправлено: slavon від 12:17:30, 25 Вересень 2011
tosat Дякую за інфу  An14, але щойно перевірив той ТР з 36Е -  "кака" була, "кака" є.  >:( >:( >:(
Всі інші ТР в DVB-S2 з цього борту та інших бортів в мене йдуть без питань. Напевно недоля мені дивитися той ТР на своєму Дрімі  :'( :'( :'( без виправлених драйверів чи змін в схемі приймачу.