Автор Тема: Чим тестонути материнку перед заливкою прошивки  (Прочитано 2353 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній zloj vitos

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 643
  • Рейтинг: +358/-23
Вже давно стала така проблема,як визначити можно лити нове ПЗ в Ортони скажімо чи ні. Нехочеться гаяти час на відновлення.Як хто рішає таку проблему,можливо є якась прога для тесту,чи можливо треба подивить на комплектуючі і по них встановити можна лити нове ПЗ чи ні.

Відсутній iv3853

  • Користувач
  • **
  • Повідомлень: 71
  • Рейтинг: +141/-0
Чим тестонути материнку перед заливкою прошивки
« Відповідь #1 : 12:47:56, 30 Серпень 2011 »
Завжди стараюсь лити новий софт. Спочатку беру піддослідного реса, лию ПЗ, дивлюсь як себе "поводить", якщо все гарно, подобається, працює-зберігаю і решта лише справа техніки...

Забув сказати, все роблю "по старинці" - "методом тику". про якісь програми для тестування ПЗ без тюнера ніколи не чув
« Останнє редагування: 14:10:42, 30 Серпень 2011 від slavon »
Мої ресiвери: Globo 7010CR, Orton 4050c
Мої супутники: 4W, 4.8E, 13E

Відсутній zloj vitos

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 643
  • Рейтинг: +358/-23
Чим тестонути материнку перед заливкою прошивки
« Відповідь #2 : 14:49:37, 30 Серпень 2011 »
Якщо за день приносять 5-10 штук такий варіант не пройде.....Їх же треба вже сьогодні ж віддати і вони всі з різних партій...Як варіант лише лити старе 1.2.85(загр 1.0.2) та список каналів від серії В(Глобо7010) ПЗ 4.19.(підправлений вінхексом)-це як 100% нормальний варіант.Поки тільки так без ризику.Наголошую що дана проблема відноситься до Ортонів4100С(звісно не всих) Глобо ,Стартреки,та можливо деякі інші можна шити новим ПЗ .
« Останнє редагування: 14:53:46, 30 Серпень 2011 від zloj vitos »

Відсутній sergeny

  • Старожило
  • ****
  • Повідомлень: 474
  • Рейтинг: +187/-20
Чим тестонути материнку перед заливкою прошивки
« Відповідь #3 : 16:14:25, 30 Серпень 2011 »
Розжуйте будьласка бо перший раз про таке чую.Про 7100 та оупенфокси,вінквести знаю.А от про 4100...

Відсутній zloj vitos

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 643
  • Рейтинг: +358/-23
Чим тестонути материнку перед заливкою прошивки
« Відповідь #4 : 07:23:34, 31 Серпень 2011 »
Значить везе вам якщо не попадались такі Ортони4100С....Коли прошива не підходить(вища ніж 1.2.85) починає стартувати не з першого разу(якщо виключити і включити в мережу),на з"єднання з компьютером реагує так само туго і так поки зовсім не зтирається загрузчик.І саме погано те що він не напише що залізо не те  як в свіжіших моделях,а просто перестає працювати.Потім звісно жтаг і прошивка до1.2.85(можливо можна іншу но я не експерементував) загрузчик лише до 1.0.3 включно(але думаю краще 1.0.2).
П.С.
Ще попадались такі варіанти як прошивка вже свіжа але погана(1.3.35) но теж саме замінити її на вищу теж неможна.
« Останнє редагування: 07:29:54, 31 Серпень 2011 від zloj vitos »

Відсутній Yaro

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3480
  • Рейтинг: +2314/-0
  • Радіолюбовник. ЗАКАРПАТТЯ !
Чим тестонути материнку перед заливкою прошивки
« Відповідь #5 : 08:11:07, 31 Серпень 2011 »
Вже давно стала така проблема,як визначити можно лити нове ПЗ в Ортони скажімо чи ні. Нехочеться гаяти час на відновлення.Як хто рішає таку проблему,можливо є якась прога для тесту,чи можливо треба подивить на комплектуючі і по них встановити можна лити нове ПЗ чи ні.

zloj vitos , може я щось протупив: а системну інфу тюнера глянути на теліку не проходить? Чи це просто для тебе довго і тому неприйнятно?

В мене є кілька цікавих програм, серед них одна, котра при загрузці в неї прошивки видає отаке:

Identifiant du Block : E3000010
Offset : 0
Taille : 65536
Nom : bootloader
Version : SMT01---0.9.9
Date : 2007-10-11


Identifiant du Block : 01FE0101
Offset : 65536
Taille : 524160
Nom : maincode
Version : 1.3.7
Date : 2010-4-9


Identifiant du Block : 08F70100
Offset : 589696
Taille : 65664
Nom : CAS_data
Version : 1.0.0
Date : 2008-11-3


Identifiant du Block : 0EF10100
Offset : 655360
Taille : 65536
Nom : ScriptGUI
Version : 1.0.0
Date : 2006-8-31


Identifiant du Block : 02FD0100
Offset : 720896
Taille : 65536
Nom : Radioback
Version : 1.0.0
Date : 2006-7-11


Identifiant du Block : 03FC0100
Offset : 786432
Taille : 196480
Nom : defaultdb
Version : 1.0.2
Date : 2008-10-24


Identifiant du Block : 04FB0100
Offset : 982912
Taille : 1048704
Nom : userdb
Version : 1.0.0
Date : 2009-5-12


Треба таке? То я викладу...
----------------------------------
А є 2 проги, окремо для Алі В і Алі С, дешифрувальники самих прошивок, можна і їх викласти, там інакший функціонал...
« Останнє редагування: 08:17:26, 31 Серпень 2011 від Yaro »
JTAG/EJTAG на 74HC244N.Реанімація приймачів.

Відсутній iv3853

  • Користувач
  • **
  • Повідомлень: 71
  • Рейтинг: +141/-0
Чим тестонути материнку перед заливкою прошивки
« Відповідь #6 : 09:50:47, 31 Серпень 2011 »
Треба таке? То я викладу...
----------------------------------
А є 2 проги, окремо для Алі В і Алі С, дешифрувальники самих прошивок, можна і їх викласти, там інакший функціонал...
Звичайно, цікаво буде глянути

Як варіант лише лити старе 1.2.85(загр 1.0.2) та список каналів від серії В(Глобо7010) ПЗ 4.19.(підправлений вінхексом)-це як 100% нормальний варіант.Поки тільки так без ризику.
Чи можна викласти такого Дампа, бо якщо чесно, то з Вінхексом працювати зовсім не вмію. Або якщо можна, то покроково що треба зробити, як і чим. Дякую
Мої ресiвери: Globo 7010CR, Orton 4050c
Мої супутники: 4W, 4.8E, 13E

Відсутній zloj vitos

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 643
  • Рейтинг: +358/-23
Чим тестонути материнку перед заливкою прошивки
« Відповідь #7 : 10:27:10, 31 Серпень 2011 »
В системній інформації вказано який проц ,загрузчик і т.д.Но розмова про це здохне рес після залиття правильної але СВІЖОЇ прошивки,чи виживе...Тут мова про копії Ортонів4100С (а їх я та кзрозумів багато варіантів) які новий софт вбива.Думаю визначити можливо тільки відкривши кришку,можливо різниця у флешках ,а може і навіть у процах.
У Вінхексі треба відкрити дамп і поправити заголовок(початок блоку 3 строка).У 4100С він таких ..3329С 1.0.2  у 7010 ..1.1.2.  Тобто це версії загрузчиків.Поправивши строчку можна використовувати списки каналів од одного до другого,но тільки СПИСКИ КАНАЛІВ т КЛЮЧІ...загрузчики та ПЗ в них різні і треба не забувати виставляти відповідно в програмі для заливки.А краще користуватись Алієдітором він заллє лише список каналів.
Дамп викладу пізніше ..вже не встигаю.

Відсутній Yaro

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3480
  • Рейтинг: +2314/-0
  • Радіолюбовник. ЗАКАРПАТТЯ !
Чим тестонути материнку перед заливкою прошивки
« Відповідь #8 : 11:47:54, 31 Серпень 2011 »
Звичайно, цікаво буде глянути

Добре, ось це добро. Воно все на французькій, і для несильного спеца не складе труднощів зрозуміти, де там і про що.
JTAG/EJTAG на 74HC244N.Реанімація приймачів.

Відсутній zloj vitos

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 643
  • Рейтинг: +358/-23
Чим тестонути материнку перед заливкою прошивки
« Відповідь #9 : 06:43:47, 01 Вересень 2011 »
Ось дамп і список каналів який я заливаю в  Ортони4100С в яких загрузчик 1.0.2.Список каналів витягнув з дампу Глобо 7010  ПЗ 4.19
 

 

Свіжі прошивки для Skybox F3, Skybox F5, Skybox M3

Автор bodyanРозділ Skybox

Відповідей: 0
Переглядів: 7464
Остання відповідь 19:32:12, 29 Березень 2013
від bodyan
Свіжі прошивки для Amiko MicroHD, MicroHD SE, MiniHD, MiniHD SE

Автор bodyanРозділ Amiko

Відповідей: 17
Переглядів: 21807
Остання відповідь 16:35:43, 14 Квітень 2019
від serp118
Прошивки для Gi HD Slim 3 /Slim M

Автор oqlanРозділ Galaxy Innovations

Відповідей: 1
Переглядів: 3896
Остання відповідь 05:33:18, 14 Червень 2018
від vasjabr
Dynavision Spark - потрібен імідж прошивки spark

Автор sasha19722201Розділ Прошивка, плагіни, списки каналів

Відповідей: 7
Переглядів: 4206
Остання відповідь 07:14:19, 20 Лютий 2015
від sasha19722201
Свіжі прошивки для Openbox SX4Base/SX4/SX6/SX9/SX9Combo

Автор bodyanРозділ Openbox HD S4 / S5 / S6 / S7 / S8 / S9

Відповідей: 12
Переглядів: 11641
Остання відповідь 19:18:04, 23 Лютий 2019
від arrows