Технічний відділ > Практика встановлення антен.
Доустановка LNB на 36 градус
kapitoshka:
Доброго дня.
Маю тарілку, з актуатором, десь 120см, на ній одна головка лінійної поліризації. Захотів на цю ж тарілку поставити головку з круговою полірезацією, для перегладу НТВ+. Сходив на базар та купив головку Inverto red classic 40mm LNB 0.3dB (55 грн), дісекю (15 грн), мультифід пластмасовий (15 грн ) та 6 конекторів (3 грн). Доставляти головку буду вперше. Також за допомогою сайту http://www.dishpointer.com/ визначив координати та всі кути установки, получилося ось таке.
Elevation: 31.7°
Azimuth (true): 164.6°
Azimuth (magn.): 159.3°
LNB Skew [?]: -9.9°
Декілька запитань:
1)в мене на новокупленій головці знизу є червона кришечка по всій площині дна головки, там де кріпиться кабель. Вона так відсувається та зсувається на 3 см. Для чого це?
2)LNB Skew показує, що саму головку на мультифіді потрібно повернути на 9.9 градусів, але в мене не має ні позначок на головці ні позначок на мультифіді і не зрозуміло в яку сторону крутити. Як поступити і чому їх не має?
3)На який сильний транспондер налаштувати тюнер, щоб знайти сигнал, та на який слабкий транспондер - щоб доналаштувати? Тюнер самсунг 9500 або ортон 4100с.
4)Це головку потрібно налаштовувати в фокус(в центр) тарілки щоб вона дивилася?
5)Враховуючи, що в мене тарілка з актуатором, мені потрібно буде лише встановити головку на мультифіді і виставити оцих 9.9 градусів?
Дякую.
hmura:
Якщо у тебе антена рухома з актуатором то доставляй круговий конвертор як нижче на фото :
1) Рухома кришечка для захисту від дощу F-з"єднання
2) Якшо антена з мотором то крутити на -9.9° непотрібно антена викрутить сама
3) Можеш орієнтуватися по частоті 12322 R(V) 27500 там відкрито іде Інфоканал НТВ+ , також можеш налаштовувати по 12015 R(V) 27500 (Europa+ TV) та 12054 L(H) 27500 (ТВ 3 , 8 канал
4,5) Як на фото
6) В приймачі для 36° поміняти тип конвертора з "Універсальний" на "10750" та виставити порт 2 DiSEqC
kapitoshka:
дякую, дав плюс.
Окреме дякую за фото, але як завжди не все зрозуміло, на що саме потрібно звернути увагу на фото? Тобто що головки мають бути в притик одна до одної і все, більше особливостей не бачу. Головка має дивитися в фокус тарілки?
Android-80:
На самсунзі практично неможливо виставити максимально рівень сигналу, а для цього потрібен інший апарат. Я користуюсь старим гробо 5000 і опен 800. Про настройку на ортоні забуть, він бреше)))))) По ортоні строять "лохи", які інших тюнерів в руках не тримали, який би сигнал не був(мінімум чи максимум),-в ортона завжди 70 відсотків. O0 :-Р
kapitoshka:
та я розумію, бо в самсунгу взагалі не має шкали у відсотках, але постараюся на око якось виставити, хай не максимальний, але щоби був прийнятний сигнал для перегляду.
Навігація
Go to full version