Автор Тема: Доустановка LNB на 36 градус  (Прочитано 3286 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Відсутній kapitoshka

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 189
  • Рейтинг: +27/-0
Доустановка LNB на 36 градус
« : 12:36:38, 03 Травень 2011 »
Доброго дня.
Маю тарілку, з актуатором, десь 120см, на ній одна головка лінійної поліризації. Захотів на цю ж тарілку поставити головку з круговою полірезацією, для перегладу НТВ+. Сходив на базар та купив головку Inverto red classic 40mm LNB 0.3dB (55 грн), дісекю (15 грн), мультифід пластмасовий (15 грн ) та 6 конекторів (3 грн). Доставляти головку буду вперше. Також за допомогою сайту http://www.dishpointer.com/ визначив координати та всі кути установки, получилося ось таке.
Elevation:  31.7°
Azimuth (true):  164.6°
Azimuth (magn.):  159.3°
LNB Skew [?]:  -9.9°
Декілька запитань:
1)в мене на новокупленій головці знизу є червона кришечка по всій площині дна головки, там де кріпиться кабель. Вона так відсувається та зсувається на 3 см. Для чого це?
2)LNB Skew показує, що саму головку на мультифіді потрібно повернути на 9.9 градусів, але в мене не має ні позначок на головці ні позначок на мультифіді і не зрозуміло в яку сторону крутити. Як поступити і чому їх не має?
3)На який сильний транспондер налаштувати тюнер, щоб знайти сигнал, та на який слабкий транспондер - щоб доналаштувати? Тюнер самсунг 9500 або ортон 4100с.
4)Це головку потрібно налаштовувати в фокус(в центр) тарілки щоб вона дивилася?
5)Враховуючи, що в мене тарілка з актуатором,  мені потрібно буде лише встановити головку на мультифіді і виставити оцих 9.9 градусів?
Дякую.

Відсутній hmura

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1955
  • Рейтинг: +3084/-0
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #1 : 15:19:10, 03 Травень 2011 »
Якщо у тебе антена рухома з актуатором то доставляй круговий конвертор як нижче на фото :



1) Рухома кришечка для захисту від дощу F-з"єднання
2) Якшо антена з мотором то крутити на -9.9° непотрібно антена викрутить сама
3) Можеш орієнтуватися по частоті 12322 R(V) 27500 там відкрито іде Інфоканал НТВ+ , також можеш налаштовувати по 12015 R(V) 27500 (Europa+ TV) та 12054 L(H) 27500 (ТВ 3 , 8 канал
4,5) Як на фото
6) В приймачі для 36° поміняти тип конвертора з "Універсальний" на "10750" та виставити порт 2 DiSEqC
« Останнє редагування: 15:56:44, 03 Травень 2011 від hmura »
GI S8895 Vu+ Uno (INDB v3a by nikolasi mod by sp19636462), Strong SRT DM2100, Mabo 1.2 (95°East - 30°West ,Ku+Ku cyr.+C), LG 42LM660T .

Відсутній kapitoshka

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 189
  • Рейтинг: +27/-0
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #2 : 18:10:02, 03 Травень 2011 »
дякую, дав плюс.
Окреме дякую за фото, але як завжди не все зрозуміло, на що саме потрібно звернути увагу на фото? Тобто що головки мають бути в притик одна до одної і все, більше особливостей не бачу. Головка має дивитися в фокус тарілки?
« Останнє редагування: 18:12:55, 03 Травень 2011 від kapitoshka »

Відсутній Android-80

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3020
  • Рейтинг: +3750/-0
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #3 : 18:12:16, 03 Травень 2011 »
На самсунзі практично неможливо виставити максимально рівень сигналу, а для цього потрібен інший апарат. Я користуюсь старим гробо 5000 і опен 800. Про настройку на ортоні забуть, він бреше)))))) По ортоні строять "лохи", які інших тюнерів в руках не тримали, який би сигнал не був(мінімум чи максимум),-в ортона завжди 70 відсотків. O0 :-Р

Відсутній kapitoshka

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 189
  • Рейтинг: +27/-0
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #4 : 18:14:26, 03 Травень 2011 »
та я розумію, бо в самсунгу взагалі не  має шкали у відсотках, але постараюся на око якось виставити, хай не максимальний, але щоби був прийнятний сигнал для перегляду.

Відсутній Android-80

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 3020
  • Рейтинг: +3750/-0
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #5 : 18:27:29, 03 Травень 2011 »
дякую, дав плюс.
Окреме дякую за фото, але як завжди не все зрозуміло, на що саме потрібно звернути увагу на фото? Тобто що головки мають бути в притик одна до одної і все, більше особливостей не бачу. Головка має дивитися в фокус тарілки?
Вчи елементарну теорію для початку, а якщо по суті то налаштувати 36Е в мультифіді дуже просто. Виїзджаєш центром на турксат(42Е) і на мультифіді по максимуму строєш свій 36Е ca.,

Відсутній kapitoshka

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 189
  • Рейтинг: +27/-0
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #6 : 21:00:14, 04 Травень 2011 »
сьогодні пробував налаштувати тарілку на турксат 42Е. Частоти брав з лунгсату. Шукав - повертаючи актуатором - не має сигналу. напевно тарілка не достатньо вивертається ((
Що робити? Послабити болти в кріплені основи і трохи повернути в бік 36Е?

Відсутній kapitoshka

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 189
  • Рейтинг: +27/-0
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #7 : 20:58:47, 09 Травень 2011 »
Сьогодні прикрутив головку до своєї поворотної антени та злапав інфоканал на 36 градусі. Це вже добре. Сигнал правда не дуже сильний, сподіваюся, ще провести тонку настройку. Але зіткнувся з іншою проблемою. Я приєднав до 4 порта дайсика кругову головку а до 1 порта лінійну. В настроках виставив гет 10750 для 36 градусу. Порти дайсика не виставляв, сигнал і так був на 36. Але ось чомусь зник сигнал зі сіріуса і з амоса на головці з лінійною поляризацією. Я повертаю антену на відповідний градус актуатором, але сигнал відсутній. Пробував різне, і ставив 4 порт дайсика для сіріуса, і 4 для амоса, і з гет бавився, і міняв порти в самому дайсику, нічого не помагає, сигналу немає. Підєднюю напряму до лінійної головки - появляється.
Що  це може бути? Що пропустив чи недоналаштував?

Відсутній дядя Міша

  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1066
  • Рейтинг: +3868/-10
  • Івано-Франківська обл
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #8 : 21:12:10, 09 Травень 2011 »
А може в меню на головках лінійної поляризації включено 12 вольт ??? У мене таке було, але на стаціонарну тарілку........
Доброта-вище всіх якостей.

Відсутній kapitoshka

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 189
  • Рейтинг: +27/-0
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #9 : 21:15:13, 09 Травень 2011 »
ні. помоєму, та ні, точно ні. Але завтра ще раз перевірю, хоча ні.
а взагалі на поворотці потрібно виставляти порти дайсика? просто в мене ж декілька супутників лінійної поляризації на одному порті.
« Останнє редагування: 21:23:32, 09 Травень 2011 від kapitoshka »

Відсутній slavon

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 4216
  • Рейтинг: +5046/-57
  • Слава Героям ОУН-УПА! Cлава воякам СС "Галичина"
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #10 : 04:41:20, 10 Травень 2011 »
Цитувати
а взагалі на поворотці потрібно виставляти порти дайсика?
Що за дитячі питання - якщо після мотору стоїть дісік то, звичайно, потрібно . ca.,
З повагою Slavon
4W+5E+13E+19E, 36Е+39Е
DreamBox 500HD, Openbox X540, X820CI
Віжин ТВ (Viasat UA) - це маразм, яких мало !!!
Стронг 7700/07 - металолом, гіршого від нього приймача немає !!!

Відсутній kapitoshka

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 189
  • Рейтинг: +27/-0
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #11 : 08:20:51, 10 Травень 2011 »
Nоді як його виставляти правильно? В мене получається плутанина. Так як в мене на поворотці дві головки одна кругова,  друга лінійна.  Захожу я в настройки LNB  і на супутник 36 градус ставлю відповідний порт дайсика, допустимо перший. В другий порт в мене підключена лінійна головка, але ж вона в мене не на один супутник буде працювати, а на три, амос, сіріус, ходбьорд. То шо мені в настройках LNB в цих всіх супутниках виставляти 2 порт дайсика ?

Відсутній slavon

  • Глобальний модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 4216
  • Рейтинг: +5046/-57
  • Слава Героям ОУН-УПА! Cлава воякам СС "Галичина"
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #12 : 09:29:48, 10 Травень 2011 »
Шановний kapitoshka Щось ви тут нам таке понаписували що без пів-літри ніяк не розберешся. Опишіть будь-ласка дуже конкретно всю Вашу комутаційну кухню - як до приймачу у Вас включений мотор, чи включені окрім мотору ще якісь тарілки (конвертори) і як, і тд.тп.
« Останнє редагування: 09:32:49, 10 Травень 2011 від slavon »
З повагою Slavon
4W+5E+13E+19E, 36Е+39Е
DreamBox 500HD, Openbox X540, X820CI
Віжин ТВ (Viasat UA) - це маразм, яких мало !!!
Стронг 7700/07 - металолом, гіршого від нього приймача немає !!!

Відсутній hmura

  • Модератор
  • Ветеран
  • *****
  • Повідомлень: 1955
  • Рейтинг: +3084/-0
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #13 : 09:43:44, 10 Травень 2011 »
В другий порт в мене підключена лінійна головка, але ж вона в мене не на один супутник буде працювати, а на три, амос, сіріус, ходбьорд. То шо мені в настройках LNB в цих всіх супутниках виставляти 2 порт дайсика ?
Звичайно
GI S8895 Vu+ Uno (INDB v3a by nikolasi mod by sp19636462), Strong SRT DM2100, Mabo 1.2 (95°East - 30°West ,Ku+Ku cyr.+C), LG 42LM660T .

Відсутній joker2706

  • Постійний користувач
  • ***
  • Повідомлень: 147
  • Рейтинг: +6/-5
Доустановка LNB на 36 градус
« Відповідь #14 : 19:52:44, 29 Грудень 2011 »
є антена, налаштована на амос, сіріус, хотбірд. Хочу попробувати поставити ще одну голову на 36-ий градус в мультифід, без переналаштовування антени. Тобто не крути нічого, все залишити так як є, а тільки поставити ще одну голову. Може попробувати спочатку голову в руках крутити? Реально  це ? Живу в Івано-Франківській області. 
gi s8120, amiko mira, gi slim 2
4+4.8+13; 31.5+36

 

Opticum 9500 HD і 36 градус (Eutelsat W4)

Автор dizkosoundРозділ Opticum 9500/9000 HD 2CI 2CX E Plus

Відповідей: 20
Переглядів: 5033
Остання відповідь 14:05:35, 12 Лютий 2010
від ioan
ABS 75 градус (тонкощі настройки)

Автор andreyРозділ Практика встановлення антен.

Відповідей: 72
Переглядів: 8165
Остання відповідь 20:22:16, 05 Червень 2010
від oleh61
Vu+ Duo2 - Нема сигналу з нижнього входу LNB IN

Автор OgirokРозділ Vu+ HD

Відповідей: 0
Переглядів: 1512
Остання відповідь 13:31:36, 02 Липень 2015
від Ogirok
Підключення телевізора через LNB (LOOP) OUT

Автор BlackbotРозділ Dreambox

Відповідей: 6
Переглядів: 4218
Остання відповідь 08:51:58, 24 Лютий 2011
від Blackbot
Підключення більше 4 LNB

Автор buskРозділ GI S8120

Відповідей: 16
Переглядів: 7338
Остання відповідь 07:02:55, 22 Січень 2014
від Vetal999