Технічний відділ > Практика встановлення антен.
Чим пофарбувати алюмінієву тарілку?
Blek:
Хто підскаже якою краскою підкрасити чи перекрасити люмінэву тарілку,придбав б\в а вона до половини облізла.Підскажіть хто може...
nico2:
в принципі якщо не блестить я б нічим не фарбував, якщо блестить то розплавить кришку на головах на сонці,фарбувати треба радіопрозорими красками,та так як їх важко придбати, фарбую сірою краскою матовою яка продаеться в аерозольних балончиках Dekolack, перепробував багато нітроемалей ця практично не гасить сигнал,ну можна погуглити може вже хтось і має радіопрозорі
sasha1968:
Перевірити фарбу на радіопрозорість дуже просто. Береться листок тонкої плівки (можна
будь-якої радіопрозорої поліетилен лавсан або будь-яка).
Покривається фарбою і розміщається перед конвертором. Дивимся на скільки падає сигнал
і робимо висновок про застосування данної фарби.
Багато білих фарб містять двоокис титану TiO2.Цей компонент непогано поглинає радіохвилі.
Так-що спочатку треба перевірити рівень поглинання данної фарби а потім красити бляху.
Найкраща фарба яку Я знайшов це матовий SADOLIN. Антена пофарбована нею стоїть вже
чотири роки і як нова.
nico2:
проблема в тому що якщо перед конвертором поставити навіть зелений виноградний листок або газету,то рівень сигналу взагалі впаде,я ще розумію коли тим листком з фарбою закрити якийсь сектор тарілки, мені просто цікаво ті хто придумує ідеї сам це хоть іноді пробує?
vostef:
Nico2, зніміть кришку з конвектора, набагато зросте сигнал? Ні, вона зроблена з малопоглинаючого в діапазоні 10-12 GHz діелектрика. Так фарбуйте фторопласт, поліетилен ітд., а не виноградні листи. Вода в цьому діапазоні має велике поглинання радіохвиль, згадайте мікрохвильовку!
Навігація
Go to full version