Enigma / Enigma 2 > Dreambox
Парковка головки вінчестера в Дрімбоксі
Ogirok:
Ну але я так думаю, що обезточувати тюнер DM800 слід не з режиму очікування.
Cпершу тиснемо на пульті клавішу "Меню", далі вибираємо "виключення", далі виконати команду шатдавн і почекати орієнтовно 10 сек. Тюнер повідомить про дозвіл обезточування.
В режимі очікування вінчестеру дозволено проводити запис каналу , при цьому накопичувач не паркується - таймер виконує своє завдання.
M1sha:
Сучасні жорсткі диски розраховані на аварійне завершення роботи при пропаданні живлення , так що нічого жорсткому диску не буде , я цілий компьютер вимикаю вже досить довго тим що просто вимикаю 220в, ще живий , хоча розумію кількість аварійних вимкнень може бути обмежена , диск Самсунг, пройшов десь 300 аварійних вимкнень. А гуркотить тому що при пропажі живлення за рахунок енергії що осталась в жорстому дискі виконується одна-єдина команда -найскоріше припаркувати головку
Ogirok:
--- Цитата: Щукар від 20:13:31, 02 Вересня 2010 ---Поставив такий вінт WD 5000BEVT.ДМ 800 HD,Джеміні 5.1.
Працює все нормально,але ось коли тюнер посилаєш в повний перезагруз,
або вимикаєш його кнопкою з пульта,а потім вимикаєш з мережі 220 в
головка в вінчестері досить голосно паркується,...
--- End quote ---
Блін, тепер у мене така ситуація настала. Було собі Gemini 4,6 і було добре.
Встановив Gemini-5.0-dm800-ZelDol-SSL-70 і на тобі при виключенні тюнера - не паркує вінчестера .
Ogirok:
Не знаю як в Gemini 4,6 а в Gemini-5.0-dm800-ZelDol-SSL-70 надибав таку річ:
синя кнопка (блю панель) - Devices Vanager - синя кнопка. Тут маємо 7 пунктиків для роботи з вінчестером.
Виставив відключення диску через 1 хв.
Далі, діждавшись, як відключиться вінтчестер паркую тюнер через "Меню...". І шо Ви думаєте? Вінчестер при цьому самовільно розкручується і не зупиняється. Їруда якась.
Дивимося яке значення прописано( здається в секундах) і міняємо на потрібне. Потім ребут боксу and enjoy ca.,
Навігація
Go to full version