Купив попередньо налаштований на українські та російські програми DM500S з встановленим ruDREAM китайський Dreambox DM500S. Такий вибір зробив тому що: 1- наші торгаші собі заберуть оригінал а мені продадуть ту ж дешеву китайську копію, за ціною оригіналу, з своїми "оригінальними" голограмами, 2 - в китайську коробку можу вільно лізти з паяльпиком а в оригінал треба ще рік чекати поки гарантія закінчиться

))
Тепер про мої муки. Саме перше, я не маю Вінди і не знаю чи виручить мене wine та навідь його не дуже хочу ставити. Чи можливо підкинути файл через послідовний порт з під Lunux-a?
Опишу мою проблему, щоб не писали лишнбого або зразу направили мене на потрібну сторінку.
Я хотів поміняти букети, для цього стягнув їх з інету і дещо поредагував
вкинув їх в /var/tuxbox/config/enigma, попередньо видаливши ті що там були, і ще вкинув satellites.xml у /var/etc і перезавантажив dreambox. Яке було моє здивування, бо на місті моїх букетів після перезавантаження стояли знову видалені мною букети. Я так розумію це фішка jffs2?
День подовбався і відложив, почав пробувати запис, не можу знайти DVR. Зробив резервні копії за допомогою засобів самого ruDREAM i там була фішка "Обнулити флеш повернутися до заводських налаштувань" виконав, після чого з'явився DVR , правда я ним так нічого і не зміг записати, і зникли всі букети. Засобами ruDREAM пересканував всі супутники мені доступні, зявилися два букети favorites i last scan. І в пешому було створено, практично один зпотрібних мені букетів, тільки хотілось щоб він був "DEUTSCH" а не "улюблені". Тому я став думати що маю горбатий або перехитрований софт. Почав дивитися в сторону Gemini. Скачав Gemini_350_DM500_streamts_fix_15042007.img з
http://www.dreamboxworld.org/dbw/dm500/ телнетом через NFS закинув його в /tmp, пультом вибрав "Завантажити Cromfs+Jffs2" На екрані зявився градусник "Не виключайте йде стирання" Після цієї операції з'явився градусник "Іде завантаження образу" і по закінченню Dreambox перегрузився. Правда в налаштуваннях залишилися букети з нінецькими програмам і все це було б дуже гарно але, тепер я не можу зайт телнетом ось що з цього виходить:
% telnet ann 21:28
Trying 192.168.1.2...
Connected to ann.
Escape character is '^]'.
* *
* The Gemini Project *
* *
welcome on your dreambox! - Kernel 2.6.9 (21:45:55).
dreambox login: root
login: no valid shadow password
Connection closed by foreign host.
zsh: 1716 exit 1 telnet ann
Наскільки я розумію в мене залишився єдиний варіант підкинути образ через ttyS, а я поки що не доганяю як це зробити, ще раз повторю, що вінди не маю а йти до віндузятників якось не пасує