Цікаво, а хто це створював тему і як її назвав..?
Зрештою з того що написано в першому пості роблю висновок, що Ти розчарувався в САТ ТВ..

В мене теж бувають кризові періоди, але якби я на все звертав увагу, то щомісяця лежав би в лікарні..
По поводу дріма: повністю підтримую Арчі, наведу приклад: зараз у нас на них пішла мода в зв"язку з їхньою дешевизною та можливістю перегляду "шари", так от є деякі люди які в них зовсім не петрають і беруться його налаштовувати.., ясна річ, що їм розбиратися неохота, тоді йдуть до знаючого майстра який все за 15 хв робить..Але ! Хочу підчеркнути, що як замітив Бодян в Дрімі використовується не просто прошивка, а операційна система (наподобі вінди в компі).. і для того щоб його налаштувати прийдеться трохи посидіти, бо не все так просто..
Пригадую, коли я перший раз придбав Дріма (це був ще 7000), то я його майже м-ць часу налаштовував, але це було дуже давно, років з шість назад.., в той же час Самсунг 9500 показував з допомогою картки все що потрібно..
Проте, всі ці труднощі не помішали мені його освоїти... і повірте, я зараз би Дріма не поміняв би ні на який інший апарат, хоч через мої руки пройшло їх немало..
Хто захоче, той його рано, чи пізно вивчить, і повірте, тоді його полюбите, за можливості (бо вони унікальні, завдяки операційній системі та багатозадачності)
Хотів, би також сказати, що коли вивчаєш Дрім, і щоразу пізнаєш його нові можливості, тоді отримуєш задоволення від цього - виникає єйфорія - це такий стан душі..!!!
Зробити це зараз набагато простіше, ніж раніше: є купа спеціалізованих форумів власне по дрімах, думаю що і на нашому є маса матеріалу, зрештою, кожен для себе сам повинен вибрати той чи інший імідж, а по поводу мови меню, то завдяки нашому форумчанину степану_кв у всіх останніх прошивках для НД дрімів включена укр локаль, котра на 98% переведена, для 500 дрімів теж не проблема знайти..
Щось не будете знати - задавайте конкретні питання, то поможемо, бо починати з того, що все так тяжко, імхо, краще це не робити, а заплатити комусь іншому гроші - так простіше..
І ще: на мій погляд (коли дрім не клон) краще ставити все-таки іміджі Джеміні - у них нормальна серверна підтримка, і крім ключів на сервері є все що потрібно для роботи та постійно проводяться оновлення..
До речі, за мою практику, ні разу не бачив як клієнти повністю витирали канали, як на інших приймачах, так що спортити все там не так просто..
Бажаю Удачі, та всього найкращого..!