Автор Тема: Тестування тюнерів на якість зображення  (Прочитано 7487 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Gosha

• Гість
Тестування тюнерів на якість зображення
« Відповідь #30 : 21:29:19, 15 Травня 2007 »
Да....Вам пацани цього не поняти....
можна годинами дивитись НДТВ канал про спорт,або природу, на німецькій мові...і просто тупо хочеться його дивитись і насолоджуватись якістью ...навіть нічого не розуміючи на німецький мові....
просто дивитись, дивитись...дивитись....
Ось колись приведеться, побачите і зрозумієте нас.

Відсутній vic

• Ветеран
  • Рейтинг: +38/-5
« Відповідь #31 : 21:29:28, 15 Травня 2007 »
нам багато чого не світить і ще довго не світитиме...
Просто один має тюнер за 30баксів і не бачить якості,інший чомусь має телевізор за 2000-3000 і теж не бачить....
добавлю що на підлозі лежали всі три щелепи і слюнки капали на підлогу цілком щиро...

Відсутній vic

• Ветеран
« Відповідь #32 : 22:16:14, 15 Травня 2007 »
Цитата: ioan;7088
Відразу кілька питань
Чи може н-бокс працювати з картою нтв?
якість картинки дріма такаж як в дебокса чи відстає?
Який тюнер порадите для перегляду пакета нтв (ндтв)?

Чесно признаюсь..на мене дуже гнітюче враження призвело перегляд на тестованому телевізорі якість власне російських програм..різниця стріляла відразу в око і бажання їх дивитись відразу відпало..тестували в основному на європейських каналах..не знаю що відповісти навіть..напевно для перегляду цього  пакету купувати відповідний телевізор недоцільно..достатньо і тюнеру...ми пробували дивитись старі російські фільми з пакету польського Н -там йде російський канал Війна і Мир-скажу це виглядало на жах..

Доречі..напевно було б непогано протестувати і шнури тюнер-телевізор і відчути різницю..я особисто дивлюсь на самому дешевому скарті за 1 бакс..купувати ж заради тесту за 400грн якось мало охоти..
Якщо при тестуванні на вказанній апаратурі і якісних шнурах лише гурман відрізняв якість на різних моделя тюнерів,котрі Гоша вказав в самому початку,то в мене на моєму скарті різниця дуже суттєва і кидається відразу в очі..ось чому я серед ночі і підняв це питання.....який ефект може дати якісний шнур?

Цитата: Гоша;80753
Супутниковими антенами займаюсь давно, але те що я побачив вчора мене шокувало. Це і наука, і в принципі запитання, для тих хто знає.
Так ось:  я вчора ставив антену на 4 супутника, з тюнером Стронг 6155.
Клієнт- продавець з одного з магазинів побутової техніки(телевізори,холодильники). Вдома має телевізор 29 дюймів, Філіпс, моделі я не запам"ятав, але він повідомив,що його ціна близько 1000 баксів.
Я тюнер під"єднав до телевізора шнуром скарт-скарт повний, з всіма дротами на з'єднанні, ну побачив показує, тай показує.Телевізор розпізнав, що проходить сигнал по відео, а не RGB, на що я надіявся, знаючи,що це повний!скарт. Але клієнт дістав з шафи свій кабель скарт-скарт  включили,...і я перший раз побачив ,що таке RGB.....це фантастика! І телевізор роспізнав сигнал як RGB. На дереві не то що листочки окремо видно, ще й прожилки на листочках! Це просто чудо.
Кабель товстий, десь сантиметр в діаметрі, сріблястий, такі і самі штекєра скарт. Потім мені вбила наповал заявлена за такий скарт ціна--120$--це 600грн......я присів і не міг встати.....я був шокован якістю,..і ціною....
Вот і до нині не вірю, хто знає, це реальна ціна? чи мене накололи?
І друге-невже наш скарт-скарт з повною розпайкою неправильний якийсь? Чи в чому тут прикол? Хто знає напишить....

Цитата: Uris;81480
Якщо чесно і відверто, то це якась дурня, вибачаюсь... Не може СКАРТ настільки відрізнятись у якості, звичайно, якщо брати до уваги, що перший звичайний СКАРТ був нормальним, повністю розведеним та з нормальним екраном. Само-собою, якщо СКАРТ був відверто "лівий", за 15грн, то і говорити нема про що, але якщо це був кабель за 15-20у.е., то він зазвичай повністю покриває потреби у якості передавання сигналу, оскільки для звичайного ТВ 29" вимоги не такі високі як для LCD-TV 37"...    

Різниця є, але вона настільки мізерна, що при нормальному "сліпому" тестуванні ніколи не вдавалось стовідсотково відрізнити СКАРТ за 30у.е. від СКАРТу за 150у.е. Більше того, коли проводились такі закриті тестування, то зазвичай, серед СКАРТів за 200-300у.е. траплялись кабелі за 20у.е., що попадали у першу десятку по якості.

Відсутній IVP

• Модератор
  • Ветеран
  • Рейтинг: +309/-1
  • SECURITY
« Відповідь #33 : 05:55:15, 16 Травня 2007 »
А що 4401 приймає HDTV ?

Gosha

• Гість
« Відповідь #34 : 06:28:34, 16 Травня 2007 »
Цитата: IVP;7115
А що 4401 приймає HDTV ?

Ні !а хто сказав що це так? :confused:

Відсутній Astronomy

• Модератор
  • Ветеран
  • Рейтинг: +2122/-80
« Відповідь #35 : 06:32:01, 16 Травня 2007 »
Читай уважно, не може цей тюнер працювати  в HDTV

Відсутній tosat

• Глобальний модератор
  • Ветеран
  • Рейтинг: +1814/-1
  • Що може бути краще дріма - тільки Дрім HD...
« Відповідь #36 : 06:36:02, 16 Травня 2007 »
Цитата: vic;7110

Доречі..напевно було б непогано протестувати і шнури тюнер-телевізор і відчути різницю..я особисто дивлюсь на самому дешевому скарті за 1 бакс..купувати ж заради тесту за 400грн якось мало охоти..
Якщо при тестуванні на вказанній апаратурі і якісних шнурах лише гурман відрізняв якість на різних моделя тюнерів,котрі Гоша вказав в самому початку,то в мене на моєму скарті різниця дуже суттєва і кидається відразу в очі..ось чому я серед ночі і підняв це питання.....який ефект може дати якісний шнур?

Я не гурман, але, якщо розібратись чим кращий шнур за 400 грн..?Хіба що повним екрануванням дротів, якістю виконання, можливо має позолочені контакти...Ясна річ, що скард за 1 у.е. самий поганий, так само як і "тюльпани" - інколи чути фон 50 гц по звуку.Колись були в комплекті від "Самсунгів" скарди з товстішими дротами - вони були якісніші.Ще можна купити екранованого дроту і замінити для аудіо-відео сигналів - є такий посріблений.Також в мене така думка, що ефект від цих шнурів проявляється тільки на крутих високоякісних теліках (сумніваюсь, що в простих моделях теліків спеціально екранують шнури всередині)- на звичайному якщо і буде ефект то не дуже великий, тут більше значення має в якому режимі включений телік-тьюнер, тут може бути і компонент,RGB,S-Video,HDMI та інше.., тобто в кожному конкретному випадку повинна бути настройка по кращій якості.Ще я би порадив в того "гурмана" позичити шнур і подивитися що така заміна може дати, а потім опреділитися з вибором...
Dreambox 8000 HD PVR, Toroidal T90 39.0,31.5,28.2,23.5,19.2,13.0,9.0,4.8 East - 0.8,4.0 West
90-75-40(C-band)-36-13-4.8(East)-4.8(West)

Відсутній romashkin

• Старожило
  • Рейтинг: +25/-0
« Відповідь #37 : 07:03:25, 16 Травня 2007 »
Цитата: IVP;7115
А що 4401 приймає HDTV ?

В цьому вся суть, ви порівнювали, те, що можна і без перевірки сказати.
Звичайно хдтв тюнер буде краще показувати.
Це все одно. що взяти на тестування мерс 600 і Жигулі і їм подібні.

Gosha

• Гість
« Відповідь #38 : 07:06:06, 16 Травня 2007 »
Останній допис від Віктора нагадав мені моє повідомлення 2005 року, ще на старому форумі я його писав, коли тільки но установлював цьому гурману антену. Тоді в нього встановлював 4 конвертори, яки за два місяці замінив на моторку. Але як самі бачите мені тоді ніхто не повірив.
А це була правда......
Ось вчора я спеціально запросив Віктора в цьому переконатись.
Але вчора додав ізюмінки в експеременти тюнер Віктора з HDTV.
..........................................
Да....не пройшло і два роки .як ми повернулися до цього запитання., а шо ? хм...мені приємно згадати свої дописи.

Gosha

• Гість
« Відповідь #39 : 07:11:49, 16 Травня 2007 »
Цитата: romashkin;7123
В цьому вся суть, ви порівнювали, те, що можна і без перевірки сказати.
Звичайно хдтв тюнер буде краще показувати.
Це все одно. що взяти на тестування мерс 600 і Жигулі і їм подібні.

Трохи не так.
Мета номер один ,це було порівняти всі тюнера між собою, шоб визначити якій краще по зображенню. Справа в тому що я отримав заказ на установку в солідне приміщення 10 тюнерів. Мені поставили умову,- вибрати тюнер ,щоб гарно працював на плазмі, мав картоприймач під НТВ карту і мав ліцензіі. Ось щоб переконатись в якості, ми зробили це тестове порівняння..
я хотів порівняти:
1) Самсунг 300
2) Стронг 4401
3) Опен810
...а тюнер Віктора з HDTV ми прихопили випадково,..просто помислили  і прихопили з собою на експеремент.
І не пожаліли.

Відсутній lssa

• Користувач
  • **
  • Рейтинг: +11/-0
« Відповідь #40 : 07:21:42, 16 Травня 2007 »
А можна більш детально про панель на якій проводили тести? Щось мені підказує що це був піонер:rolleyes:

Gosha

• Гість
« Відповідь #41 : 07:30:58, 16 Травня 2007 »
Це телевізор Panasonic PV-60

Відсутній bodyan

• Адміністратор
  • Ветеран
  • Рейтинг: +8350/-14
« Відповідь #42 : 09:27:55, 16 Травня 2007 »
2 Gosha
Пригадується бесіда на пікніку, а саме Гоша розповідав про замовлення приймачів для комплексу під офіційні карти. Після даних проведених тестів, хочеться дізнатись в сторону яких, тюнерів падає вибір Гоші, чи взагалі зявилась хоч якась визначеність?

Gosha

• Гість
« Відповідь #43 : 09:42:34, 16 Травня 2007 »
Цитата: bodyan;7140
2 Gosha
Пригадується бесіда на пікніку, а саме Гоша розповідав про замовлення приймачів для комплексу під офіційні карти. Після даних проведених тестів, хочеться дізнатись в сторону яких, тюнерів падає вибір Гоші, чи взагалі зявилась хоч якась визначеність?

Якщо я зараз тут відповім, то ця тема переросте в зовсім іншу.
Ми вчора з Віктором довго сперечались, хто ж краще.
Однозначно ,що Самсунг відпав, по поняттям неякісної картинки.
Залишились мої два претендента Стронг 4401 і Опен 810.
Якщо приглядатись, то й насправді Опен 810 трохи програє Стронгу в якості картинки, як я вже описував Стронг більш чітко передає картинку.
Мало того вчора мені показали договір з телекомпанією НТВ , де були вказані тюнера, з якими телекомпанія працює і надає підримку.
Там були присутні Стронги і Самсунги. Про Опен нічого не сказано.
Я вже націлився на Стронг 4401, але Віктор мене переконує, що Опен буде надійніше, тому що группа підримки Опена завжди забеспечить новим ПО., не то що Стронг.
Я телефонував на фірму Стронг і там мені пояснили, що ситуація навпаки: Стронг має ліцензію від телекомпаніі НТВ, ліцензію на Виаксесс, і при любих змінах Стронг буде працювати, а Опен такого не потягне, тобто без ліцензійного Віаксеса може трапитись таке, що при виході Віа3,0 Опен просто не зможе це підтримати, а Стронг -він же ліцензію має! -значит все буде добре.
...........................................................
Ось сиджу і мучаюсь,..що мені вибрати?
...........................................................
Ще Віктор вчора повідомив, що в Стронгу карточка НТВ+ дуже довго думає, тобто при переключенні каналів треба по пів хвилини чекати,..а на Опені все літає.
Хтось може це підтвердити?
............................................................
Або, згодом, я сьогодні завтра ще такий тест сам проведу, щоб переконатись.

Відсутній vic

• Ветеран
« Відповідь #44 : 09:59:12, 16 Травня 2007 »
Можу лиш добавити до сказаного..НТВ+ скоро почне обмін карт нового покоління віацесс 3.0..відношення жодного не мають вказані тюнери Самсунг і Стронг до ліцензії віацесс поскільки базова модель цієї системи -тонер пового покоління ХДТВ!!!Так що ставку робити на пакет НТТ Україна в жодному з випадків нерезонно..полетять тюнери в голову стовідсотків..
Інша справа-це поява якогось з українських платних пакетів--Віжн ТВ чи Поверхності(ми ж хочем бути праведними ж?) і особисто я б робив ставку власне на ці пакети..але тут потрібен перспективний тюнер(невідомо поки що систему кодування Віжн ТВ і списку обладнання Поверхності-тут можна гадати лиш)..тому я б вибрав і мені б не соромно було за опен 810,котрий має всі папери власне у нас на Україні..крім того на ньому можна схімічити пакет Триколор і тут немає жодної абонплати і менінгіту!!крім того в опені810 є два слоти під дві карти і відповідно в разі появи української платформи можна втикнути цілком офіційно і українську карту!!!
Крім того..поскільки клієнт планує підключати до високоякісного телевізійного обладнання -плазм,то між нами якість пакету НТВ+ бажає кращого-на плазмі це виглядає просто жахливо--ми власне і бачили російські канали ОРТ,РТР на Хот Бірді і який сум нагнав їх перегляд,а що говорити про старі совітські фільми--тут виник взагалі жах при перегляді..

Спеціально зараз подивився-пакет НТВ+ 12284 (5 канал)
ECM: CaID: 0x0500  -> CaPID: 0x1778 ProvID: 020710
 ECM: CaID: 0x0500  -> CaPID: 0x0BC0 ProvID: 030600

World Vision T38, Т37, Т36 і уся лінійка World Vision T2 тюнерів

Автор andre33Розділ World Vision

Відповідей: 9
Переглядів: 7547
Остання відповідь 09:49:15, 28 Лютого 2020
від ADI_DASLER
Схема вхідних контурів головки цифрових тюнерів (глобо, лемберг)

Автор ZubrРозділ Питання, пов'язані з ремонтом.

Відповідей: 1
Переглядів: 2722
Остання відповідь 17:08:33, 28 Січня 2009
від llyova
Ноутбук для прошивки тюнерів Toshiba Tecra S3 (DDR2 -SATA)

Автор Rostyk.07Розділ Куплю - Продам

Відповідей: 0
Переглядів: 2470
Остання відповідь 11:36:20, 13 Грудня 2017
від Rostyk.07
Прошивка тюнерів. Програма для прошивки. Проблеми з прошивкою.

Автор romashkinРозділ 3000- 6000..

Відповідей: 124
Переглядів: 62169
Остання відповідь 20:37:52, 04 Травня 2014
від duman
Список тюнерів, які підримують сис. кодування Crypton

Автор bodyanРозділ МедіаМакс

Відповідей: 47
Переглядів: 53933
Остання відповідь 11:52:03, 03 Вересня 2015
від bodyan