Технічний відділ > Практика встановлення антен.
Захист SAT-TV від грози
дядя Міша:
Oskar 1, добре що ви мене підтримали, що є причини коли головки можуть перегарати. У мене це вже третій випадок: два по причині грози(блискавки), одна, по моїй вині, при підєднанні кабеля до головки напряму при включеному тюнері. У мене тарілки на трубах, це свого роду як заземлення для відводу розряду блискавки, але може виникнути ситуація як у вас збільшення напруги у мережі. Краще за все, у грозу, виключати споживачі з мережі, відєднувати кабеля.
toliktv:
Я ось недавно теж мав випадок- після грому ( блискавка бахнула прямо над домом клієнта) прийшлось поміняти всі головки, дісег, й кабель!! кабель клієнта був зашпакльований в стіні (євроремонт,але не в гофрі, й замінити неможливо,хіба що довбати стіну :)) показував КЗ . Розібрав розетку в кімнаті- все чорне... Так я запустив новий кабель по плінтусу низом,щоб не шкодити ремонт.
Й це все при тому, що по словах клієнта тюнер був повністю виключений ( вірю, так як я його не ремонтував, він після мого ремонту обладнання працював).
Як захистить від грому- не знаю, не будемо ж ставити громовідводи...:) Просто буває Фос-мажор.
remax:
Такого вмпадку, напевно, в вас не було...
Так от, тюнер був вимкнений, була гроза, яка пошкодила головки та дисек, але тюнер робочий... Я так гадаю того, що таріль висіла на стовпу з виноградника, який в землю закопаний, можна сказати, повезло...
ioan:
В котре вже обговорювалась дана тема .Видно все забувається.Річ в тому що ніякий громовідвід неспасе вам радіоапаратури.Пряме його призначення відвести сильний розряд в землю і врятувати хату чи стирту соломи від пожару.В той же час сильний електромагнітний імпульс палить все довкола.Причому як йому схочеться ,ніякі закони тут недопоможуть.Візьміть просто проаналізуйте випадки і ви побачете що більше погоріло апаратури імено там де стоять громовідводи.
Кілька років тому теж близько біля мене в дерево попала блискавка.
Результат дуже плачевний. В мене перегорів тюнер а телевізор непострадав.В той же час в батьків згорів телевізор ,а тюнер лишився живий .Все від одної антени. Головки і дісеки непострадали,працюють до сьогодні.Тюнер відремонтувався а телевізор прийшлось викинути.Та це ще не все Під кришею стояла точка доступу до інтернету по вай-фай яка теж працює понині. Зато все що до неї було підключен вийшло з ладу, це свіч всі мережеві карти в двох компах і в ноутбуці .А ось в двох дрімах мережеві теж непогоріли.В сина згоріла акустика яка була до його компа включена,причому так що з однієї колонки дим пішов.Тоді й телефон з аоном накрився.В ощому таке враження що той "імпульс" літав по хаті і палив що йому до вподоби було :2funny:
А тиждень перед тим страховичка прийшла і вмовила жінку майно застрахувати.Звісно ніяккої страховки ніхто неотримав.Просто тепер як приходить то я відразу посилаю її подальше
Ось такка петрушка
tosat:
В основному згорає все те, що підключене в мережу.., причому кнопочні телефони горять з боку телефонної мережі, тьюнера і вся побутова апаратура від того, що підключені в електричну...
Теж пару років назад постраждав від грози - правда згорів тільки старенький кнопочний телефон та китайський домофон - мікроконтролер управління я переробив на логіку 561 серії, а м\с синхронізації до сих пір шукаю, та і у визивної панелі різкість пропала - в результаті купив фірменний новий COMMAX тепер вже нічого не горить.
До речі зараз є у продажу і "круті" кольорові домофони - перепрограмовуються на різні режими, мають можливість підключити 2 відеокамери зі звуком та дві без, також їх можна під"єднати до телефона та з допомогою пін кода відкривати замок.., само собою що в них присутня память на 64 кадра..
Навігація
Go to full version