Головна категорія > DVB-T2 - цифрове ефірне телебачення
В Україні з"явилась цифра
brother:
Я думаю багато форумчан у меншій чи більшій мірі знайомі з технічними питаннями стосовно сателітарного, терестріального чи кабельного ТБ. Я написав в цій гілці, бо помітив, що тут обговорюються не тільки технічні питання, а ще з-за сюжету
кіровоградського ТБ. Звичайно, цифра наземна чи інша це крок вперед. Але у нас часто віз поперед коня, або лебідь, рак і щука. І ефірна цифра на жаль виглядить не як гарна альтернатива іншим способам подачі ТБ сигналу, а спосіб заробітку на бюджетних грошах. І навіщо заспокоювати тим, що кодування сигналу це цивілізована річ? Тут не раз говорилося, що це альтернатива без вибору. Ні телевізори з DVB-T2 тюнерами, ні інші моделі тюнерів телеглядач вільно не вибиратиме. Все це було б нормальним якби було чисто комерційним проектом, а не справою державної ваги. Єдине чим "можна гордитися" це те, що вибрали стандарт DVB-T2, минувши попередній. Які ми "продвинуті"! :)
stepan_kv:
--- Цитата: Android-80 від 18:13:01, 16 Квітня 2012 ---Для кого та цифра?
--- End quote ---
Постараюсь пояснити. Я поставив Стронг 8500 своїм батькам. Кабельне в нас в місті аналогове. Соціальний пакет з основними українськими каналами коштує 11 грн. Ефірне - 6 каналів в сумнівній якості. Тепер вони мають змогу дивитись 26 в ідеальній якості. Всі мої переконання на користь супутникового ТБ були марними. Ну не потрібне воно людям на восьмому десятку... І не тільки їм. Для нас тут все просто і зрозуміло, бо ми в тому варимось вже не один рік. Там де супутникової антени ще нема, а є вже існуюча ДМВ антена, я більш ніж впевнений, що вибір буде на користь ефірної цифри. Звісно, якщо поменше читати форуми :2funny:. Я не рекламую ні ефірне, ні супутникове, кожен сам вибере що хоче і може дивитись. Вважаю, що не потрібно керуватись одними емоціями, а просто об'єктивно висвітлювати реальний стан речей.
Ankl:
Перечитавши дописи і маю таку думку , якщо сат обладнання зараз виходить якісніше та дешевше поставити тим хто зараз дивиться виключно ефірку... Цифрове обладнання пішло мимо нас установщиків по їх каналах збуту (ми не при ділах), якість в деяких місцях ніяка, то можемо отримати палку з двома кінцями: або буде повторна хвиля бум на установки -а в такому разі сетоп бокси будуть не у попиті тим самим може спровокувати вияв гніву у "Зеонбуду" ....Як Ферчук верещала ,що Віазаду заважає шарінг (бо вважають вони що кожне домогосподарство яке має таріль має неодмінно бути їх абонентом). Я більш ніж впевнений, ящо у "прібліжоних" тобто Зеонбуду справи не підуть то будуть винні кабельщики та установщики, для них не проблема створити утиск (митниця, перевірки , сертифікати на обладнання і т.д.).. Але це моя думка і я в ній можу помилятись...
kandrij:
Трохи про вартість ресиверів.В Іспанії ресивер коштує в роздріб-16 євро.100% інформація.(Ну це DVB-T).В Англії DVB-T2 - 25-30 фунтів(роздріб!!!).А в нас скільки?Питав на Ромсаті чому так дорого. Відповідь-бо це не просто ресивер,а а ще й медіаапарат.А на холери дядькові,чи тітці з села потрібна можливість дивитись фільми,фотографії слухати музику з флешки?Для них потрібні прості та дешеві апарати.А хто хоче апарат з наворотами,то нехай купує і платить за нього більші гроші.
А так на мою думку подоять в черговий раз бюджет,під гаслом захисту бідних.Скупить бюджет ресивери і роздасть (думаю не зовсім малозабезпеченим(або зовсім не малозабезпеченим).
Щодо покриття,то я взагалі мовчу.
severyn:
хто знає у Львові вже запустили цифрове тб
Навігація
Go to full version