Технічний відділ > Практика встановлення антен.
DiseqC комутатори.
Ogirok:
Як поводять себе оці девайси, може хто вже має досвід?
Ogirok:
Після ремонту Лемберга прошив його прошивкою від Техноком.
Замітив, що канали туго перемикатися стали, сигнал з'являється із запізненням на кілька секунд.
Закинув назад стару прошивку - все гуд!!!
Далі, допер, що гальмує саме при перемиканні на канал з іншого супутника.
То може тоді дайсик виноватий? Або налаштування тюнера? Або прошивка?
Але ж на інших тюнерах перемикає без проблем!!
Підставив інший дайсик (Євросат змінив на Пауксіс) - проблема вирішилася.
Ось така дивина.
Yaro:
--- Цитата: slav0n від 18:45:48, 31 Травня 2008 ---
--- Цитата: Yaro від 09:11:50, 30 Травня 2008 ---Тоді залишається підозра на мікросхему
--- End quote ---
ти мене дивуєш. До рівня сигналу та мікросхема аж ніяк не стосується.
--- End quote ---
Про рівень сигналу хоч і не говорилося,та малося на увазі, що в цій мікросхемі-комутаторі може підсісти котрийсь вхід - от той вхід і буде тупити, а раз так - то складеться враження про "погане підсилення" того чи іншого входу. Ясно, що комутатор комутує, а до підсилення не має відношення. Не треба забувати і про розбіжність характеристик транзисторних ключів, звідси і більший чи менший сигнал, який іде на той же комутатор, звідси і типу "чутливіший" чи "тупіший" вхід. Не лови мене на слові, Славоне :) ca.,
remax:
--- Цитата: Ogirok від 21:03:52, 17 Червня 2008 ---Як поводять себе оці девайси, може хто вже має досвід?
--- End quote ---
Нармальна тема...
Razvedka:
Выбачте, але ви не розумієте схему комутатора. Треба розрізняти ВЧ складову і постійну напругу.
Перш за все про мікросхему-це мікроконтроллер, він тільки виконуе ту програму, яка в нього запрограмована. Він нічого не підсилює, він комутує постійну напругу на транзистор, тим самим живлячи обраний конвертор. Можна подати живленя зразу на дві "гловки", або на три. І всі три будут працювати на "ура", аби струму хватило. От тільки на вході тюнера ми будемо мати три ПЧ (точніше вінігрет з трьох ПЧ)
Шлях проходження ПЧ сигналу на схемі комутатора я замалював чорним.
Діоди на цій схемі потрібні для розрулівнія живленя. Щоб постійна напруга з закомутованого входу не попадала на іньші входи.
Навігація
Go to full version