Технічний відділ > Різні технічні рішення
Як обдурити Електронний лічильник?
NAZAR:
--- Цитата: oleho від 13:15:32, 24 Січня 2010 ---
--- Цитата: NAZAR від 12:59:36, 24 Січня 2010 --- перед тим як викладати варто було б прочитати.
--- End quote ---
Перед тим, як щось писати - варто дочитати до кінця.
Чи може є що сказати по факту експеремента? :o Наприклад "З лічильником НIK - не проходить, а от з такими то *** не пробував, бо намаю в наявності" . :-Р
--- End quote ---
Оleho,при всій повазі до тебе-усі ці схеми розраховані на наявність індуктивної составляючої у датчику току ,що я не зустрічав у сучаних лічильниках.Свого часу(років 4 тому)я цикавився цим,навіть купували схеми в позитроні.Одну пробували робити,але для електромеханічного лічильника вони не працюють.У більшості ліч.застосовують по фазі шунт,а по нулю-транс. струму-для якого 15 кГц-понти. >:(І ще-ті лічильники (однофазні) що я зустрічав собрані на мікроконтролері ADE 7751,для якого по перше нема різниці на якій частоті працює нагрузка а по друге вона враховує дисбаланс поміж фазою та нулем.І коли він є-то в мене він рахував ще швидше >:( і горів аварійний світлодіод, :'(а якщо лічильник надворі то це недопустимо.Єдине до чого я додумався-понизити тактову заміною кварцу.Там стоїть на 3,58,а я пробував на 2 МГц.Пропорційно зменшилось і рахування. *oohaa*
basaraba:
можу порекомендувати методу без будь яких схем,без вмішувань в роботу.Думаю розробники лічильника не врахували деякі моменти і залишили поле для експирементів.Ті хто користується таким методом ,дякуючи рідкоземельним елементам,відчутно економлять...... *-Pє *-P
NAZAR:
--- Цитата: basaraba від 18:52:34, 07 Лютого 2010 ---можу порекомендувати методу без будь яких схем,без вмішувань в роботу.Думаю розробники лічильника не врахували деякі моменти і залишили поле для експирементів.Ті хто користується таким методом ,дякуючи рідкоземельним елементам,відчутно економлять...... *-Pє *-P
--- End quote ---
Щось ви так туманно виражаєтеся.........Якщо ви маєте на увазі ніобієвий магніт то майже всі сучасні лічильники мають захисний магнітний екран,який доречі складає більшу частку в массі лічильника :2funny:
Арчи®:
Не всi derisive.gif
basaraba:
Розробники залишили *дірку* ....в 6-ти типах вона знайдена.А про магекран я не "здогадувався....."
Навігація
Go to full version